Cengiz GÜLAÇ

YENİ SÜRÜM RAMAZAN SOHBETİ

Cengiz GÜLAÇ

Hoca: Efendim bu akşamki programa arzu ederseniz bir dua ile başlayalım… Öncelikle bu mübarek günde tuttuğumuz oruçları dergahında kabul eyle ya Rabbi. Dertliye derman, geri zekalı kullarına akıl ihsan eyle ya Rabbi!

Akıllı vatandaş: (Kendi kendine fısıldıyor) Hocanın neden dua ettiği belli oldu. Bakalım bu gece hangi bombalar patlayacak?

Hoca: Evet sevgili mümin kardeşlerim. Sorusu olan varsa alayım…

Gerzek Vatandaş: Hocam öncelikle iyi yayınlar, Allah eksikliğinizi vermesin.

Hoca: Estağfurullah canım kardeşim.

Gerzek Vatandaş: Hocam benim geri zekalı bir kardeşim var. Doğuştan böyle. Geçen gün zihni açılsın diye bir muhterem efendi hurmayı ısırdı, tükürüğü bulaşsın diye. Mübareğin o tükürüğü şifa olduğu için hurmayı kardeşime yedirdik.

Hoca: Eee, tükürükle şifa oluyorsa direkt kardeşini o hocayla öpüştürseydiniz ya!

Gerzek Vatandaş: Hocam aklıma geldi de hoca prensip olarak bu tür ilişkilere karşıymış. Yoksa hani bi Fransız öpücüğü ile tam şifa olabilirdi belki! Ne dersiniz hocam, bu yöntemle kardeşimin zihni açılır mı?

Hoca: Vallahi evladım, senin bu zekana bakınca kardeşinin durumunu düşünmek bile istemiyorum! Vah vah!

Alakasız Teyze: (Ağlıyor, başını bağlamış, sallıyor!) Allah şifa versin kardeşim. O hoca efendinin ismini söylesen de kızımı götüreyim, belki bahtı açılır!

Akıllı Vatandaş: Ha bak teyze hurmaya gerek kalmadan direkt öpüşür senin kızla! Bence daha tesirli olur.

Gerzek Vatandaş: Hocam bi cevap alayım lütfen…

Hoca: (Artık hiç ümidi kalmamış) Evladım bence o hurma var ya o hurma…

Gerzek Vatandaş: Evet…

Hoca: O hurmayı götür o hoca efendinin bokuna batır! Hatta bir kutu hurmayı batır. Zira tükürüğü şifa olanın boku haydi haydi şifa olur! Önce sen ye. Eğer sen faydasını görürsen sonra kardeşine de yedirirsin.

Gerzek Vatandaş: Allah senden razı olsun hocam. Şimdi programdan sonra eve gidince imsake kadar vaktim var diye söylemesi ayıptır biraz hanımla şe edecem! Ama yarın iftara kadar kesin galiba unutmazsam size dua edeceğim!

Hoca: E senin aklın evde kalmasın bari! Gidebilirsin oğlum. Evet kardeşlerim, başka sorusu olan var mı?

Meraklı Gerzek: Hocam sizi çok sevik! Daha ne diyem ki? Neyse, sorumu soram. Geçen gün programınızda bi kardeşimiz taharet alırken kıça kaçan suyun orucu bozup bozmayacağını sorunca merak ettim, su kıça nasıl kaçıyor diye!

Akıllı Vatandaş: Nereye varacak, çok merak ediyorum! Galiba ramazan programları tarihinde bir ilk yaşanacak. Yılın bombası geliyor olabilir…

Meraklı Gerzek: Evde deneyeyim dedim, tazyikini beceremeyince direkt, af edersiniz kıçıma hortumu bağladım!

Akıllı Vatandaş: Amca sen ne yaptın…!

Hoca: (Artık her şeye alışmış, tepki göstermiyor) Eeeee oğlum, sonra…

Meraklı Gerzek: Valla sonrasını anlatmayayım bence!

Tarihçi Vatandaş: Hocam var ya bu taharet meselesi açılınca aklıma geldi, bilisiz Avrupa banyo yapmayı, af edersiniz kıç yıkamayı bizden öğrendi. Yani deyim ki medeniyet dediğin bi şeydi ama yani… İyi yayınlar.

Akıllı Vatandaş: Sabahtan beri burnumuzun direği kırıldı. Teke gibi kokuyorsun bi de kalkmış atalarının millete temizliği öğretmesinden bahsediyordun. Sana niye faydaları olmamış bu atalarının?

Bilgili Vatandaş: Hocam araya girim. Bizim küçüklüğümüzde kim beyaz değil de renkli don geyiydiyse, biz ona deyidik olum kıçını yıkamayı bilmisin!

Hoca: Peki kardeşim, bu ilmi bilgi için teşekkür ederim. Ayrıca temizliğin tarihçesini boş verin, ben şu arkadaşı merak ettim asıl. Oğlum en son kıçına hortum bağlamıştın, sonrasında soruyu alamadık. (Hoca artık işin keyfini çıkartmaya başladı)

Meraklı Gerzek: Yaw ne bilem hocam, anlatınca ele şe dedim kendi kendime. Ben teşekkür etsem yetmez mi? Hatta programda ayrılsam deyim!

Akıllı Vatandaş: Gidip bütün şehir şebekesini bir yerine bağlama da!

Hoca: İyi hadi bakalım, gidebilirsin…

Kurnaz Vatandaş: Hocam kısa bir sorum olacak. Zira görüyorum çok fazla saçma sapan sorularla sizleri yoruyorlar.

Hoca: (Niyeyse birden ümitlendi.) Sor bakalım kardeşim…

Kurnaz Vatandaş: Hocam geçen gün eve gittim. İftara daha 3-4 saat var. Ele uzanmışım. Hanım içeri girdi, ele değişik değişik hareketler! Olum git bak, orucum, başıma bela olma dedim! Sonra oruç olduğumuzu unutup af edersiniz… Yaw anla işte hocam, orucumuz bozulmuş mudur?

Hoca: (Niye ümitleniyorsun ki diye kendi kendisine kızıyor önce)

Akıllı Vatandaş: Orucum başıma bela olma dedin ama oruç olduğunu unutarak şe ettin he!

Kurnaz Vatandaş: He valla!

Hoca: Evladım sana bir numara vereceğim. Programdan sonra arasın, sana yardımcı olur. Ben senin türünün problemlerinden anlamıyorum, uzmanlık alanım değil. Arayacağın arkadaş veteriner! O sana yardımcı olur.

Kurnaz Vatandaş: Allah razı olsun hocam. Allah seni başımızdan eksik etmesin ki her canımız istediğinde!... Yaw anla işte, sen veresin fetvayı, biz vurak… Saygılar hocam!

Hoca: Evet sevgili izleyiciler. Bir programın daha sonuna geldik. Yarın, başka saçmalıklarla, görüşünceye kadar kendinize iyi bakın…

Yazarın Diğer Yazıları