Cengiz GÜLAÇ

YAVUZ TEMİZER'E YAKIŞMADI!

Cengiz GÜLAÇ

            Yanlış hatırlamıyorsam 2007 yılıydı. Ankara’da avukatlık yapıyordum. MHP ikinci sıra milletvekili Sayın Fahir Şaşmaz ve ağabeyi Mahir Şaşmaz ile haftanın altı günü garanti, yedinci günü de arada bir olmak üzere hiç ayrılmazdık.

            Hayatta bazı dostluklar asla unutulmaz. Atadan gelen dostluğumuz Mahir ve Fahir ağabeylerimle de devam ediyordu…

            Bir gün Mahir Ağabeyim bana Elazığlı bir iş adamından bahsetti. Övgü dolu ifadelerinden sonra seni tanıştırayım, çok değerli bir arkadaşımız, hem belki avukatlığını da sana verir dedi.

            Sonra Mahir Ağabey randevu aldı, beraber tanışmaya gittik. Ben ilk defa İyi Parti Milletvekili Adayı Sayın Yavuz Temizer’i o zaman tanıdım.

            Yalan yok, tanıdığım gün sevdim. Siz daha çok Yavuz Temizer’i siyaset konuşurken tanıdınız. Siyaset harici sohbetine doyum olmaz. Çok keyifli, eğlenceli bir üslubu vardır.

            Yavuz’u tanıdığım gün avukatı oldum. Mahir Ağabeye beslediği sevgi ile hiçbir tereddüt yaşamadan şirketinin avukatlığını bana verdi. Hele bir bakalım, tabii ki ihtiyacımız olursa hemşerimize yönlendiririz demedi. Zira referansım çok kuvvetliydi. Mahir Şaşmaz’ın yanında gelen adamdan şüphemiz olmaz dedi…

            Şaşmaz ailesiyle Yavuz Temizer’in hukuku bu sağlam temellere dayanıyordu. Hatırladığım kadarıyla taraflar daha sonra ortak iş de yapmıştı.

            İlerleyen yıllarda ben Elazığ’a döndüm. Yavuz’la dostluğumuz hiç bozulmadı. Önceki seçimlerde aday olduğunda naçizane destek olmaya çalıştım. Allah var, onun da hukukumuza helal getirecek bir şey yaptığına şahit olmadım.

            Şimdi Fahir MHP’den, Yavuz da İyi Parti’den milletvekili adayı oldular. Geçen gün kısa bir video izledim. Çok üzüldüm. Taraf olmayacağım. Üzerime düşen dostların, değmeyen siyasi meseleler yüzünden birbirlerini kırmalarına mani olmaktır.

            Fahir Ağabey katıldığı bir programda İyi Parti’ye verilen oy CHP’nin işine gelecektir türünden bir şeyler söylemiş. Bu tespit gerçek midir, değil midir, çok önemli değil. Ama siyaseten her parti kendince strateji belirler. Fahir Şaşmaz İyi Parti’ye oy isteyecek değil ya!

            Temizer bu tezin gerçek olmadığını söyleyebilir, eleştirebilir, benzer iddialarda bulunabilir. Ama Yavuz, belki orucun da etkisiyle eski bir dostu olan Fahir Ağabeye çok sert bir cevap verdi.

            Eğer Fahir Şaşmaz konuşmasında Temizer’in şahsını hedef almış olsaydı, ona da yanlış yaptın derdim. Veya İyi Parti Genel Başkanına sert bir yorum getirseydi, Temizer haklı olarak liderine sahip çıkardı.

            Ben Yavuz’un tekrardan videoyu izlediğinde üzüldüğüne eminim. Belki birbirlerini tanımamış olsalardı çok fazla ciddiye almazdım. Ama ne gerek var? Yarın seçilseniz ne olacak, seçilmeseniz ne olacak? Değer mi?

            Allah var, Fahir Ağabey hiç cevap vermedi. Mutlaka o da kırılmıştır. Zaten dikkat ettiyseniz Fahir Şaşmaz adap, edep, tevazu konularında tabanda inanılmaz karşılık buldu. Tahir Şaşmaz’ın oğlu olmak demek sadece bir siyasetçinin oğlu olmak demek değildir. Aynı zamanda “Edep Okulunun” bir talebesi olmak demektir. Polemiğe girseydi kendisine hiçbir faydası olmazdı.

            Toplum gerginlikten bıktı. Kimseye bir faydası yok. Hele muhalefete hiçbir faydası yok. Temizer iyi bir polemikçi olabilir ama gerildikçe hem kendisine zarar veriyor, hem de partisine.

            Eski bir dostu olarak daha yumuşak, daha sempatik bir üslubun kendisine çok daha faydalı olacağına düşünüyorum.

            Neyse, seçimlerden sonra Ankara’da bir kahve içerler, konu kapanır…

Yazarın Diğer Yazıları