Cengiz GÜLAÇ

VALİ BEY DE AYNISINI YAPSIN!

Cengiz GÜLAÇ

  Sayın Şahin Şerifoğulları görevine başladı. İnşallah Başkana şehrimize hayırlı hizmetler nasip olur. Kendisini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum…

            Başkanın seçim dönemi bir vaadi vardı. Başkan seçimi kazanması halinde makam aracını kullanmayacağını söylemişti.

            Bu makam aracı meselesi zamanında Elazığ’ın tek derdi olmuştu, hatırlayın! Memlekette başka mesele yokmuş gibi neden bu kadar büyütülmüştü, anlamak zor.

            Hatırlarsanız o dönem bu konuda bir iki yazı yazmıştım. Örneklerle Elazığ’da makamları işgal eden insanların bindikleri arabaların markalarını yazmış ve nedense atanmışların lüksünün gözümüze batmadığını söylemiştim…

            Sayın Şerifoğulları da vatandaşın hassasiyetini göz ardı etmedi ve kendi aracını kullanacağını, makam aracı kullanmayacağını açıkladı. Bununla da kalmayıp, birim müdürlerinin makam aracı kullanmasını yasakladı.

            Başkanın bu son icraatı… Daha doğrusu ilk icraatı hoşuma gitmedi desem yalan olur…

            Madem ülkede ekonomik kriz var, madem Belediye Başkanımız bütün ülkeye örnek olacak bir uygulamaya önderlik etti. O zaman benim de bir önerim olacak…

            Belediye siyasi bir kurum diye başkanların makam aracı bile gözümüze batıyor, Sayın Valimiz de makam araçlarının sayısını azaltsın!

            Yanlışım yoksa Sayın Valimizin bir tane BMW 7 serisi, bir tane Mercedes S serisi, bir tane Mercedes cip ve bir tane de özel yapım minibüsü var. Minibüs hariç, diğerleri zırhlı olmalı. Yani hayli pahalı araçlar…

            Makam aracının kullanılmasına ilişkin mevzuat nedir, bilmiyorum. Ama Sayın Valimiz de örnek bir adım atabilir ve araç sayısını azaltabilir.

            Ayrıca kurum müdürlerinin makam aracı kullanmasında da tasarrufa gidilebilir. Memleket sadece belediyeler yüzünden batmıyor ya!

            Ayrıca Valiliğe ait merkezde bir tane konut var. Yeri harika. Parayla alamazsınız. Bahçesi, havuzu, hizmetlileri… Sonuçta Valilik devleti temsil makamı, yakışır.

            Ancak hatırı sayılır bir paraya Harput’ta Vali için bir konak daha yapılmıştı. Dedim ya, madem tasarruf dönemindeyiz, bu konutlardan birisi satılsın bence.

            Mevzuat bu konuda ne der, çok fazla bilgim yok. Ama Sayın Valimizin öncülük etmek isteyeceğine eminim.

NE YAPSAN YARANAMIYORSUN

            Geçen gün İhsan Tarakçı ağabey köşesinde çoğumuzun bildiği bir Nasrettin Hoca fıkrası anlatmıştı. Hatırlatmış olalım…

            Nasrettin Hoca ve oğlu eşeğe binmişler, pazara gidiyorlarmış. Yolda bir köylüyle karşılaşmışlar. Adam “Ayıp değil mi, eşeğe yazık değil mi, iki kişi binmişsiniz!” demiş.

            Bunun üzerine Hoca eşekten inmiş, sadece oğlu binmiş. Bir başka köylüye rastlamışlar. Köylü “Ne büyüğe saygı kalmış ne töre kalmış ne de terbiye. Eski köy yeni adet mi getiriyorsun Hoca?  Büyükler dururken küçükler ne diye eşeğe biniyor?”

            Hoca oğlunu indirmiş kendisi binmiş. Bir köylüyle daha karşılaşmışlar. Köylü “El kadar sabi yürüyecek, kazık kadar adam eşeğe binecek. Hiç vicdan kalmamış!” demiş.

            Hoca kendisi de inmiş, ne oğlu ne de kendisi eşeğe binmemiş. Dert bitmez ya, bir köylüyle daha karşılaşmışlar. Adam “Yahu Hoca siz enayi misiniz? Mal gibi yaya yürüyorsunuz. Bir de eşeğin ipini elinize almışsınız.”

            Bu sefer Hoca Eşeği sırtına alır ve oğluna “Eşek gibi anır oğlum!” der…

*****

            Şahin Başkan makam aracı kullanmamaya karar verdi ya… Bir iki ortamda bu kararı eleştirenleri gördüm.

            Neymiş efendim, devlete meydan mı okunurmuş, Cumhurbaşkanını, koca koca bakanları zora sokarmış, lükse binmesin tamam da, makam aracı olmasa olur mu…

            Bıldırki hurmalar gelir bir yerini tırmalarla aynı name değil mi?!...

            Bineni dilimize doluyoruz, binmeyeni dilimize doluyoruz…

            Araç bu, eşek değil ki adam sırtına alıp “Vunn vunnn” diye tepkisini göstersin!

           

 

Yazarın Diğer Yazıları