Cengiz GÜLAÇ

TOLGA AĞAR NE YAPIYOR?

Cengiz GÜLAÇ

            Geçenlerde Ak Parti Milletvekili Sayın Tolga Ağar ile Ağın ve Keban ilçelerine gitmiştim. İzlenimlerimi de köşemde sizlerle paylaşmıştım.

            Yazı beklediğim gibi beğenilmişti. Düzenli okurlarımla aramızda öyle güzel bir bağ var ki, sadece bir köşeyle kocaman bir fikir kulübü olmayı başardık. Öyle kıymetli insanlarla tanıştım ki, bazen şehrim adına karamsarlığa kapılsam da, düşünen, olaylara ve hayata farklı açılardan bakan insanların var olduğunu görmek moral veriyor…

            Siyaseten taraf olan az sayıda insandan eleştiri de aldım. O kadar da olsun. Yazının içeriğine itiraz etmiyorlar zaten. Sadece siyasi olarak bir ismin öne çıkmasını belki de kıskanıyorlar. Bunlar da siyasetin cilveleri…

            24 Haziran seçimlerinin üzerinden sadece 5 ay kadarlık kısa bir süre geçti. Yaz aylarında Meclisin kapalı olduğunu düşünecek olursak vekillerin çalışmaya başlaması ancak bir ay oldu.

            Elazığspor’da kaos ortamı devam ediyor. Başkan İrfan Yumakgil de istifa etti. Kulübün akıbeti belli değil.

            Kulüp lisansını alamasaydık federasyon eksi üç puan cezası verecekti. Süper ligden 1 puanla düştüğümüzü düşünecek olursak üç puan altın değerinde.

            Siyasiler Elazığspor konusunda çok eleştiriliyor. Taraftarlar haklı olarak kulübün içine düştüğü durumdan ötürü kahroluyor.

            Saklamanın, kıvırmanın anlamı yok. Kulüp lisansını almamız imkânsızdı…

            İşte o eksi üç puan cezasını almamızı engelleyip kulüp lisansı almamızı sağlayan kişi Sayın Tolga Ağar’dır. Tolga Beyin girişimleri sayesinde belki sezon sonunda kümede kalacağız. Eğer o üç puan cezası gelseydi Elazığspor’un kurtulma ümidi hiç olmayacaktı.

            Böyle bir şeye vesile olan, alışkın olduğumuz klasik taşra siyasetçisi ne yapardı? Öyle bir reklam yapardı ki, davullu zurnalı… Artık dinlemekten, Allah bizim belamızı versindi de sen o eksi üç puanı kurtarmayaydın derdik!

            Hatırladığım kadarıyla Tolga Bey açıklama bile yapmadı.

            Sonrasında, Kanal 23’te yayınlana bir haberden öğrendik ki, Türkiye Jokey Kulübü Elazığ’daki yarışların sayısını artırmış. Bu işe de ön ayak olan yine Tolga Bey.

            Yarış sayısının artmasının ne anlamı mı var?

            Bu sayede trilyonun üzerinde Yurtbaşı Belediyesi’ne kaynak aktarılacak. Yarış sayısı arttığı için Elazığ’da fazladan konaklayacak kişilerin otellere, esnafa kazandıracağı paralar da işin bonusu.

            Gözümden kaçmadıysa, Tolga Bey bu konuda da açıklama yapmadı…

            Tolga Beyin, Uluova’nın sulama projesi için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Berat Albayrak ile görüştüğünü şahsen biliyorum. Detaylarını şu an yazmaya gerek yok. Proje çok maliyetli ve büyük bir proje. Gerçekleşirse Elazığ bir tarım merkezi olabilir.

            Özetle…

            Sayın Tolga Ağar yavaş yavaş şehre bir şeyler kazandırmaya başladı. Ekonomik kriz sadece Tolga Beyin değil, ülkenin de şansızlığı.

            Tolga Bey bir şeyler yaparken sadece;

            Fazla bağırmıyor,

            Reklamını yaparak görgüsüzlük yapmıyor,

            Diğer vekil arkadaşlarını rahatsız edecek hareketlerden uzak durup, ön plana çıkmaya gayret etmiyor,

            Partililerini, kendisini sevenleri; “ya ben ya da diğerleri” diyerek, seçime zorlayıp insanları kutuplaştırmıyor,

            Üç kuruş etmez işleri, bizleri aptal yerine koyarak asrın projesi gibi pazarlayarak gözümüze sokup sevimsiz hale gelmiyor,…

            Ciddiye aldığımız konuların ciddiyetsizliğine şaşırıyor…

            Az konuşuyor…

            Gülümsüyor…

            Tolga Ağar; sahipsizlikten dem vurup, şehrin gelişmesi için hiçbir katma değer üretmeyen, ham hamasetle yoğrulmaya alışkın olduğumuz taşra çapsızlığımızda bir şeylerin değişebileceğine dair şehre ümit oluyor…

Yazarın Diğer Yazıları