Cengiz GÜLAÇ

SONUCU AÇIKLIYORUM

Cengiz GÜLAÇ

            Malum olduğu üzere erken seçim kararı alındı. 24 Haziranda sandığa gidiyoruz. Erken seçim kararı hakkında kısa bir değerlendirme yapmak farz oldu. İlerleyen süreçte nasıl olsa daha çok yazarız…

            Medyadan bazı arkadaşlarımız erken seçimi önceden tahmin etmiş olmanın havasını basıyorlar. Kendilerini tebrik ederim ama bizim ülkemizde seçimler Devlet Bahçeli ne zaman isterse o zaman olur! Hakkı teslim etmekte fayda var.

            Seçim kararı verilmeden önce Sayın Bahçeli Cumhurbaşkanından habersiz çıkış yaptı dense de buna inanın olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu kadar önemli bir konuda, daha önce ittifak yapmış bir partinin istişare etmeden çıkış yapması her şeyden önce ittifakın ruhuna aykırıdır.

            Hakikati bu şekilde kabul edecek olursak, önceden planlanmış bir karar var ortada. Erdoğan bu hamlesiyle baskın seçim kararı alarak muhaliflerin toparlanmasına imkân vermemiş oldu.

            CHP kimi aday gösterecek? Kılıçdaroğlu ile seçim kazanma şansı olmadığını CHP biliyor. Aksi bir durum olsaydı farklı aday ihtimali hiç konuşulmazdı, hepimiz Kılıçdaroğlu’nu aday olarak bilirdik.

            Kılıçdaroğlu aday olursa sıkıntılı, olmazs çatı adayda yaşanan olumsuzluğu muhakkak ki yaşayacak. İkidir aday olmaya cesaret bile edemiyorsun, sen ülkeyi böyle mi yöneteceksin demezler mi adama?

            Meral Akşener uzun zamandır aday olacağını söylüyor. Partisinin seçimlere katılıp katılmayacağı konusunda çıkan tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. YSK aksi bir karar almayacaktır. Zira bizim halkımız mağdura destek olur. Seçime sokulmayan bir İyi Parti rüyasında bile göremeyeceği bir şans yakalar.

            Seçime girmesi halinde Akşener’in şansını düşük görüyorum. İlk turda kazanan olmasa bile Akşener’in ikinci tura kalacağına ihtimal vermiyorum.

            HDP Selahattin Demirtaş’ı aday gösterebilir. İlk turda kazanan olmazsa HDP’nin ikinci turda ne yapacağını şimdiden kestirmemiz mümkün değil anacak şunu söyleyebiliriz, bir kısım Kürt seçmen ilk turda HDP’nin adayına oy verse de ikinci turda Erdoğan varken başkasına oy vermez.

            Abdullah Gül’ün SP’den aday olacağı uzun zamandır konuşuluyor. Seçimin bu kadar erkene alınmasıyla birlikte Gül hamlesi yine de olur mu, sıkıntı çıkabilir. İlk turda kazanan olmazsa SP seçmeninin Erdoğan’dan başkasına oy vereceğine ihtimal vermiyorum.

            Neticede şunu söyleyebiliriz…

            Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda mı yoksa ikinci turda mı kazanacağını öğreneceğimiz bir seçim bizi bekliyor!

            Yandaş demezseniz sevinirim! Duygularımı bir tarafa bıraktığıma emin olun. Yoksa hiç tahmin edemeyeceğiniz bir yazı yazardım.

            Hakikati yazdım. İşimize gelse de bu, gelmese de bu…!

YEREL ADAYLAR NE OLACAK?

            Bu kadarcık kısa süreye sıkışmış bir erken seçim kararı sonrası aday adaylarına ancak tavsiyede bulunabilirim…

            Masraf etmeyin. Havaya girmeyin. Toplu mesaj atarak milletin cumasını kutlayıp cebinize zarar vermeyin!

            Ankara’ya gidip kamp kurun. Yerel seçmenin ne düşündüğü kimsenin umurunda olmayacak, ki bugüne kadar olmadı. Özellikle Ak Parti günler öncesinden anketlerini yaptırmış. Adaylar kafalarında belki de netleşmiştir bile.

            Eskiden adaylar açıklanana kadar bütün aday adayları gece yatağa vekillik hayaliyle giriyordu! Şimdi çok az hayal kuracaklar, ben en çok ona üzüldüm!

            Hepinizin cumasını kutlarım!

BEKLİYORUM

            Seçilme yaşı 18’e indi ya, bu seçimde 18 yaş üstü aday bekliyorum mutlaka. Aksi takdirde darılırım, ona göre!

            Aday adayı olmayı düşünen 18’lik kardeşlerimize söyleyeyim, başvuru parasını babanız vermezse Cengiz abiniz burada! Kampanya falan yapmak isterseniz ona gücüm yetmez ama başvuru parasına destek çıkabilirim!

            Okul harçlıklarını biriktirip aday adayı olmayı düşünenlere hayranlık duyacağımı belirteyim! Tutumlu vekillere ihtiyacımız var.

            Üniversite sınavı da ertelenecek. Aynı gün hem seçime girip hem de sınavda ter dökmek haksızlık olurdu! Avantajınız var.

            Bekliyorum sizi afacanlar! Ama güneş batmadan herkes evine! Anlaştık mı?

Yazarın Diğer Yazıları