Cengiz GÜLAÇ

SEÇİMLERE DAİR KISA NOTLAR VE SÜPER ADAY!

Cengiz GÜLAÇ

Seçime kısa bir süre kaldı. İsterseniz kısa notlarla seçime ilişkin analiz yapalım. Başlayabiliriz…

1- Ak Parti adayı Sayın Şahin Şerifoğulları tecrübe meselesini aşmış görünüyor. Ekonomide yaşanan kriz ve daha birçok sebeple Ak Parti oylarında belli oranda düşüş ihtimali konuşulsa da, Şahin Beyin şahsına bir teveccüh var. Seçmen her zaman tevazuu, samimiyeti, sıcaklığı satın almıştır.

2- Yaklaşık olarak 24 bin seçmen muhtarlık seçimlerinden ötürü köylere, ilçelere gitmiş. Ak Parti seçmeninin profilini değerlendirdiğimizde bu giden seçmenin hatırı sayılır bir kısmının Ak Partili olduğunu söylersek yanılmış olmayız galiba. Giden seçmen sayısı Ak Parti açısından handikap gibi görünüyor.

3- Cumhurbaşkanının mitingi Ak Partililer için moral oldu. Belli etmeseler de, toplanan kalabalık yüzünden diğer partilerin tedirgin olduğunu biliyorum. Haksız da sayılmaz hani.

4- Sayın Bilal Çoban seçimi kazanır mı, bilemem. Bildiğim, 9 yıldır inanılmaz bir motivasyonla çalışan Bilal Hoca sonuç ne olursa olsun saygıyı hak ediyor. Bu 9 yıllık sürede dokunmadığı insan kalmadı. Şahsına bir teveccüh olduğunu kabul etmeliyiz.

5- Keşke Bilal Çoban ismi açıklandıktan sonra parti içi dedikodular yaşanmasaydı. O sürede MHP’nin zaman kaybettiğini düşünüyorum. Kamuoyuna belki çok fazla yansımadı ama o sürede enerji kaybetmenin bir anlamı yoktu.

6- 24 Haziranda Meral Akşener’e imza atanlarla Bilal Hocanın yol yürümek zorunda kalması da Hocanın “değerli yalnızlığının” en iyi göstergesi galiba!

7- Bilal Hoca iddialı projelerle seçmenin karşısına çıktı. Elazığ Belediyesinin mevcut imkânlarıyla biraz fazla süper projeler gibi duruyor. Artık takdir seçmenin. Seçilmesi halinde umarız projelerini hayata geçirebilir.

8- Sayın Ali Şekerdağ tecrübeli bir isim. Palu oylarına etki edeceğine dair bir beklenti vardı. Beklenen havanın yakalandığını söyleyemeyiz. Sayın Gürsel Erol’un seçmen üzerindeki etkisi Şekerdağ için önemli bir avantaj.

9- Hem İyi Parti’nin hem de MHP’nin Elazığ’da miting yapmayacak olması psikolojik açıdan, sanki de bu partilerin liderlerinin Elazığ ile ilgili beklentisinin olmadığı algısı yarattı. Her iki partinin adaylarına da haksızlık yapıldığı kanısındayım. Keşke bu partilerin liderleri de Elazığ’da miting yapsaydı da, seçmene iddialı oldukları algısını yaratmış olsalardı.

10- Türk siyasi tarihinde bir ilk yaşanıyor. Süper ötesi vaatlere alıştığımız siyasi kültürümüzde ilk defa bir aday belediye başkanı değilken, daha seçilmemişken seçim bölgesine hizmet götürüyor. Bu kişi, Elazığ siyasetinin renkli siması Mehmet Enis Doğan. Daha adayken köy yollarını yaptırıyor. Düşünün, seçilmesi halinde nelerin olacağını. Eğer Sayın Doğan seçilirse, şimdiden köylere yol götüren bir aday neler yapmaz ki? Bir gün Cumhurbaşkanını Mollakendi’nde vatandaşla, Mehmet Enis Doğan’la baş başa çay içerken görürseniz, şaşırmayın!

11- Yurtbaşı Ak Parti’nin yumuşak karnı gibi duruyor. Yurtbaşı’nda Saadet Partisi adayı Sayın Feridun Ergin geçenlerde yemekli bir toplantı yaptı. Adeta şova dönen yemekte, duyduğumuz kadarıyla izdiham deneniyle 1.200 kişilik yemek yetmemiş. Aynı anda Ak Parti’nin adayı da bir yemek vermiş. Katılıma bakınca Yurtbaşı’nda seçmenin rahmetli Mustafa Ergin’in mirasına ve hukukuna sahip çıktığı görünüyor.

12- Kovancılar ilçesinde farklı bir hava yaratılmaya çalışılsa da Ak Parti adayı Sayın Hacı Akpınar’ın yine önde olduğu konuşuluyor. Kovancılar bölgesi iyi bildiğim yerlerdendir. Sandıkta ne olur bilemem ama genel olarak Akpınar’ın seçimi alacağı konuşuluyor.

13- Sivrice’de Sayın Ebubekir Irmak rahat gibi görünüyor. Tabii ki Sivrice çok eksiği olan ilçelerimizden ama bu eksiklerin çözümü noktasında Ebubekir beyin son beş yılda verdiği mücadeleyi de Sivrice seçmeni görüyor.

14- Keban… Fethiye Atlı… Tepki olacak mı? MHP adayı güçlü bir isim. Sonucu merak ediyorum…

15- Akçakiraz beldesi için yazacak çok fazla şey yok. Sonuç belli olunca diğer adayların mevcut başkan Sabahattin Kaya’yı yıpratmaya çalışmaktan başka tutar dalı kalmamış. Onun da tutmayacağını herkes biliyor. Ancak Sayın Kaya’ya küçük bir uyarım olacak. Geçen katıldığı bir programda tarım arazilerini imara açtığını ballandıra ballandıra anlatıyordu. Devamında da Akçakiraz’da kulelerin yükseleceğini söylüyordu. Bunun marifet olmadığını ben söylesem çok fazla bir anlam ifade etmez ama Cumhurbaşkanı her vesileyle betonlaşmayla yanlış yaptıklarını, yatay mimariye geçeceklerini söylüyor. Kaya’nın bu söylemlere dikkat etmesi lazım. Batı ülkelerinde tarım arazilerini imara açanların siyasi kariyeri bitmekle kalmaz, hukuki sonuçları da olur…

Son olarak…

Benim için sandıktan çıkan her sonuç meşrudur. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ama en çok Mollakendi’ni merak ediyorum.

Mehmet Enis Doğan seçimi kazanacak mı? Daha seçilmeden köylere yol götüren bir kişi konuşulmayı hak etmiyor mu sizce?

Ovacık’ta fasulye ektiği için ülke gündemine oturan bir belediye başkanına iltifatlar edenler, seçilmeden köye yol götüren bir kişinin adına filmler yaparlar!

Afişleri bile gözümün önünde:

“Herkes konuşur, Mehmet Enis Doğan seçilmeden yapar! Süper Belediye başkanı…”

En son olarak…

Bütün adaylara başarılar dilerim. Sürçü lisan ettikse af ola!

Yazarın Diğer Yazıları