Cengiz GÜLAÇ

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI'NIN SON DURUMU NASIL?

Cengiz GÜLAÇ

Belediye seçimlerinin üzerinden 6 aya yakın bir zaman geçti. Elbette geçen bu süre belediyeyi tahlil etmek için yeterli bir süre değil. Ancak bu kısa zamanda görünenleri, halkın izlenimlerini analiz etmek istiyorum.

Sayın Şahin Şerifoğulları seçimi kazandıktan sonra beklemediğimiz bir şey yaptı ve belediyenin borcunu açıkladı. Borç açıklamanın iki avantajı oldu. Birincisi, dedikoduların önüne geçildi, borç rakamı konusunda oynanan totolar bitmiş oldu. İkincisi, Başkan önündeki beş yılın tablosunu seçmenle paylaşmış oldu.

Dikkat ettiyseniz, borç açıklandıktan sonra halk nezdinde kredisi olan Başkanın, zor bir yükü aldığını gören vatandaş nezdinde kredisi daha da arttı.

Zamanında benim de tereddütlerimin olduğu tecrübe meselesine gelecek olursak…

Geçenlerde entelektüel seviyesine güvendiğim bir dostumla sohbet ediyorduk. Başkanın bu kısa dönemi hakkında eleştirilerini dile getirdi.

Seni filan birime müdür yapsa olur musun diye sorunca, olmam, zira ben belediyeye aykırı gelirim ve benim vizyonum fazla gelir diye de hava bastı!

Yüzüme karşı artistlik yapıldığında dayanamayıp verdiğim cevapla muhatabını kısa süreli komaya sokma konusunda zaafım olduğu için dayanamadım, cevap verdim!

“9 yıl il özel idaresi genel sekreterliği yapmış, il özel idaresinde üst düzey idarecilik yapmış, bir akademisyeni şirketin başına geçirmiş, Malatya’da vali yardımcılığı yapmış insanları kadrosuna katmış birisinin vizyonu mu senden aşağı? Hepsini geçtim, sen İhsan Tarakçı’dan da mı daha fazla aykırı bir tipsin?”

Dedim ve gayet naif, sevecen bir üslupla “Vallahi haklısın. Ben hiç bu gözle bakmamıştım” dedi.

Demem o ki, Başkan, inşallah tercihlerinde hata yapmamış olur ve tüm kadrodan en iyi verimi alır. Ama mevcut atamalarına bakınca Başkanın 5 yılı için elimizde değerlendirme açısından iyi bir veri olduğunu kabul edelim.

Gelelim başkanın en büyük şansına…

Toplumun genelinde Başkanın dürüst olduğu konusunda bir kanaat oluşmuş durumda. Önemsiz bir iki aykırı tipin çıkışının da toplumda itibar görmediğini gözlemliyorsunuzdur.

Bir iki defa sohbet imkânım olan Başkanın en dikkat çekici özelliği ise diliyle aklı arasında farkın olmaması.

Yani…

Öyle çok hesap yapan bir görüntüsü yok. Siyaseten söylenmiş olmak için söz söylemediğine dikkat ettim. Dediğim gibi, toplamda bir veya iki sefer sohbet ettim. Galiba iki seferde telefonda bir vesileyle birkaç dakika konuşmuşluğum var. Hepsi bu.

Gözlemimde yanılmıyorsam, bu tavrını devam ettirirse, samimiyet konusunda vatandaşın gönlünü kazanacaktır.

Başkanı yakından tanıyan bir iki dostumun ortak tespiti de çok önemli. Başkan hata yapsa da, en düzgün özelliği yalan söylemez diyorlar. Bir devlet ve siyaset adamı için önemli bir erdem.

Eğer daha yakından tanıma şansım olursa gözlemlerimi köşemde değerlendireceğim…

İcraatlar gelince…

Başkanın EBUAŞ’ta mali disipline önem verdiğini biliyorum. Hayli mesafe kat etmişler.

ELBÜS’lerin sorunu çözülmemişe benziyor. Bu mesele baş ağrıtmaya devam edecek.

Kapalı Çarşı için güzel bir projeye başlanacak sanırım.

DSİ kavşağından üniversite hastanesine çıkan yolu vatandaş çok beğendi.

İtfaiyenin oradaki sinyalizasyon çalışması çok iyi oldu. O kavşakta çok ciddi kazalar oluyordu.

Parasızlık konusu aşılmaya çalışılıyor. Yatırım yapmanın önündeki en büyük engel borçlar. Ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamı da ister istemez olumsuz etkiliyor.

Özetle…

Halkın kredisi devam ediyor. Parayla, pulla, reklamla satın alamayacak bir imajı var. “Dürüst” olmak da, insanlara kendinizi dürüst olarak kabul ettirmek de zordur.

En büyük görev Başkanla gelen isimlere düşüyor. Kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmazlarsa Sayın Şahin Şerifoğulları iyi bir 5 yıl geçirebilir.

Kendi adıma, Şahin Başkanın “Dürüst ve iyi bir insan” olduğuna dair imajını satın alıyorum. Umarım hep iyiyi yazmak ve konuşmak nasip olur.

Yanlışı görmedikçe sahte kabadayılık yapmayacağım!

Sırf kişisel egolarımız tatmin olup, üç kuruş etmez insanlar bizleri kahraman ilan etsin diye, bir makama gelmiş insanların şerefleri, haysiyetleri köşelerimizin mezesi değildir!

Kişi karşısındakini kendisi gibi bilirmiş. Namussuz, ahlaksız, üçkâğıtçı insanlar herkesi kendisi gibi bilir!

Ben de Şahin Başkana iyi diyen, iyi insanların sözüne itibar ederek Başkanı iyi biliyorum!

Sayın Başkan, hep iyi kalman dileğiyle…

Yazarın Diğer Yazıları