Cengiz GÜLAÇ

ŞAHİN BAŞKANA BİR TAVSİYE

Cengiz GÜLAÇ

Pazartesi günü Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları Kanal 23’ün sevilen programı Ajanda’da arkadaşlarımızın konuğu oldu. Başkan programda önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde en çok tartışılan konuların başında gelen imar meselesinde Başkan düşüncelerini dile getirdi. Eksiklikler olsa da genel olarak son yapılan revize imar planının aslında iyi olduğunu söyledi.

Beyin sahibi olmadan dil sahibi olanların sesinin herkesten fazla çıktığı bir şehirde bilgiye dayalı cümle kurana rastlamak çok kolay olmuyor!

Revize imar planı yapılırken mesele kamuoyu önünde çok tartışılmadı. Başta üniversite, mimarlar odası, mühendisler odası, müteahhitlerin STK’ları imar değişikliklerinde taraf olmadı. Öneri getirene, fikri merak edilene ya rastlamadık ya da duymadık.

İşin sadece rant boyutu kıraathane dedikoduları seviyesinde konuşuldu. Oysa ki, imar düzenlemeleri aslında bilimsel bilgiyle ele alınabilecek bir meseledir.

Mesela, 500 konutun olduğu bir yer 1.500 konuta çıkarsa yerleşim yerinin trafiği, sosyal donatıları, okullaşma durumu… Artan kişiye göre alt yapının durumu vs hesaplanmak zorundadır.

1.500 haneyi ortalama 4 kişiden hesaplasanız 6.000 kişi eder. Bu da banyo yapacak, çamaşırı, bulaşığı yıkanacak 6.000 bin kişi, tuvalete gidecek 6.000 kıç eder! Tüm bu hesaplamalar yapılarak alt yapı hizmeti hazırlanır! Biliyoruz da konuşuyoruz!

Neyse, uzatmayayım. Muradım anlaşıldı galiba.

Eski imar değişikliğini en fazla vatandaş gözüyle değerlendirebilirdik. Yunus Emre Bulvarı başta olmak üzere belli noktalarda sıkıntı görünüyor. Ama bu tüm şehrin imarının kötü olduğu anlamına gelmiyor ki, Sayın Başkan da Ajanda’da bunu ifade etti.

Sayın Başkana naçizane tavsiyem şu olacak…

İmara el atmayı düşünüyorsanız, sizin yerinizde olsam ilgili odaları çağırırım, üniversiteyi davet ederim. Basın önünde, öyle bir programla değil, peş peşe, itirazların ve önerilerin şeffaf bir şekilde dile getirilmesine imkân veririm.

Böyle yaparsanız, ilerde itiraz edenlerin, dedikodu çıkartanların ağzına ilk önce bizler acı biber süreriz!

Sahabenin bile Peygamberimizin hanımına iftira attığı bir dünyada herkese çamur atılabilir. İnsanlar Sayın Başkanı neden çok sevdi?

Dürüst, güler yüzlü, havalı değil…

Bu imaj sanmayın ki kimseye batmıyor! Şimdi yerleri dar. Emin olun ilk fırsatta kafalarını çıkartacaklardır.

Onun için ne şeytanı görmek lazım ne de kulhuvallah okumak lazım. Şeffaf bir şekilde imar tartışılsın. Herkes önerilerini, eleştirilerini söylesin.

Emin olun bu şekilde şehirde Sayın Başkan bir ilki gerçekleştirip istişare kültürünün yerleşmesine vesile de olabilir. Dedikodu yapıp boş konuşmak yerine herkes bildiği kadarını ortaya koyar. Çıkan karara da kimse itiraz edemez artık.

Fikrim bitti! Yazıyı uzatmanın anlamı yok…

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlar…

Sonunda da selam ve dua ile yazıma son verirken, küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öper; Rabbimden, tüm beyni olmadan dil sahibi olanlara akıl ihsan etmesini dilerim!

Yazarın Diğer Yazıları