Cengiz GÜLAÇ

ORADA BİR KAHRAMAN VAR

Cengiz GÜLAÇ

            Bu hafta bir iş için Tunceli’ye gitmiştim. Tunceli belki de Doğu Anadolu Bölgesinin en güzel şehri…

            Doğal güzellikleriyle turizm cenneti olabilecek bir il. Ama maalesef terör belası yüzünden bir türlü gelişemediği gibi devletin zaman zaman alan kaybettiği illerden birisi.

            Daha doğrusu birisiydi…!

            Daha önce defalarca gittiğim Tunceli’ye sanki bu sefer sihirli bir değnek değmiş gibi hissettim. Tunceli’de kahraman bir Vali var.

            Tunceli’yi geçtim, Elazığ’da bile oldukça popüler olan Tunceli Valisi Sayın Tuncay Sonel’i çok merak ediyordum. Neden bu kadar popüler diye…

            Elazığspor’da yöneticiyken bir maçta tanışmıştık ama sohbet etme şansımız olmamıştı. Tunceli’ye gidiyorum nasıl olsa, imkân olursa ziyaret edeyim dedim.

            Öyle elini kolunu sallayarak, randevusuz gidip gidemeyeceğimi kestiremediğim için Elazığ Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’dan rica ettim, acaba söyleyebilir mi diye.

            Sayın Valimiz sağ olsun, seve seve bilgi vereceğini söyledi ve Tunceli Valisi Sayın Sonel’i ziyaret ettim.

            Biliyorsunuzdur, Tunceli Belediyesi HDP’deydi. Daha sonra devlet kayyum olarak Sayın Valiyi atadı.

            Dışarıdan Sayın Sonel başarılı gibi görünüyordu. Tuncelili ahbabım, müvekkilim çok olduğu için Vali Beyi onlara sormuştum. Aldığım cevap insanı mutlu ve ümitli ediyordu.

            Hemen hemen her fikirden insanla konuşmuştum. Devleti eleştiren bile Vali Beyden konu açılınca memnuniyetini saklamıyordu.

            Yeni yapılan parklar, bahçeler, ışıklandırmalar, yol yapımı için araç parkının genişletilmesi, turizm ve eğitim konusunda atılan adımlar gibi hizmetler ilk anda gözünüze çarpıyor zaten. Binlerce öğrenci yurt dışına gönderilmiş, büyük şehirlere üniversitelere gönderilip eğitim konusunda gençler teşvik edilmiş…

            İcraat yazısına dönüşürse yazı, Tunceli Valisinin yaptıklarına emin olun sayfam yetmez!

            Sonra Vali Beyle sohbete başladık…

            Vali Bey yaptıklarını anlatıyordu ama ben onun heyecanını izliyordum. Yaptıkları elbette ki çok kıymetliydi am o heyecanı… Emin olun görmeye, dinlemeye, tanımaya değer.

            Terörün mazereti, izahı, aması olmaz. Ancak uzun süre devletin bazı bölgelere şefkatli yüzünü göstermediği, bazı ihmallerin olduğu muhakkak. İşte Sayın Vali Tunceli’de devletin merhametli yüzü, şefkatli yanı olmuş.

            Benden önce öğretmenler Vali Beyi ziyarete gelmişti. Çiçek getirmişler. Herkeste devlete karşı olumlu bir bakış başlamış. Demek ki olabiliyormuş.

            Eğri oturup doğru konuşalım. Elazığ Valimiz de bu şekilde halk tarafından çok seviliyor.

            Devletin birçok eksiğini dile getirsek de, artık valiler halka daha yakın. Bu açıdan, özellikle doğu illerinde bu tür valilere ihtiyaç var.

            Özetle…

            Tunceli’de işini aşkla yapan, heyecanlı bir Vali var. Devlettin şefkatli yüzü olmuş ama belki de Tunceli tarihindeki en düşün terör olaylarına şahit oluyor. Bine yakın sayıda ifade edilen terörist sayısı onlu hanelere düşmüş. Çakallar korkusundan ininden kafasını çıkartamıyor.

            Devlet artık vatandaşını seviyor ama alçak sürüsüne alan da kaybetmiyor…

            Halk mutlu, Valisini destekliyor. İnsanların gönlüne dokunmayı başarmış…

            Son bir Özetle…

            Tunceli’de vatansever, çalışkan bir kahraman var!

            Rabbim sayılarını artırsın…

Yazarın Diğer Yazıları