Cengiz GÜLAÇ

NEDEN YAZMADIĞIMI AÇIKLAYAYIM

Cengiz GÜLAÇ

            Geçen gün Ak Parti’nin aday adayı listesini değerlendiren bir yazı yazmıştım. O yazımda aday adayı olan meslektaşlarım hakkında bir şeyler yazmadım. Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına bu konuya açıklama getirmek istiyorum.

            Ayrım yapmaksızın bütün meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Aday adayı olan Av. Hamza Seloğlu, Av. İbrahim Gök, Av. Aziz Dinç ve Av. Ahmet Evliyaoğlu da umarım başarılı olur.

            Geçen seçim Av. Aziz Dinç yine aday adayı olmuştu. Bir yazımda meslektaş hukukuna binaen bir yazımda Aziz Beyin adaylık sloganına da hafif ironik bir üslupla yer vermiştim. Alınganlık göstermişti. Alınganlık gösterip sitem etse mesele yok, hafiften tehdit kokan bir tepki göstermişti. Verilmesi gereken cevabı hem kendisine bizatihi vermiştim, hem de köşemde yazmıştım…

            Keşke o gün üzülmüşse benimle görüştüğünde sitem etseydi, bir meslektaş olarak kırıldığını, aslında birbirimize destek olmamız gerektiğini falan söyleseydi. Tercih kendisinin…

            O gün siyasi konularda avukatları yazı konusu yapmamaya karar verdim. Belli ki yanlış anlaşılıyorum…

            Ben kendi adıma elimden gelen desteği veririm. Gerçi hiçbir meslektaşım aday adayı olduğunda tenezzül buyurup da arayıp böyle bir talepte bulunmadı!

            Neden yazmadığımı umarım anlatabildim. Yoksa hepsi de layıkıyla vekillik yaparlar…

            Allah gönüllerine göre versin, hepsine başarılar diliyorum…

KİME OY VERECEĞİMİ AÇIKLIYORUM

            Sevgili okur, öyle siyaset duayeni olmaya gerek yok. Az biraz mantıklı düşünmek yeterli.

            2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı olan Kemal Abi Cumhurbaşkanında olması gereken özellikleri saymıştı. Saydığı kriterlerin kendisinde olmadığını görmüş olacak ki, seçime çatı aday ile girmeye karar vermişti!

            Veya en azından kriterlere uysam da kazanamam diye düşündü. Sonuçta Erdoğan’ın karşısına çıkmaya cesaret edemedi.

            O zaman Muharrem İnce Kemal Abiye gayet kalın eleştirilerde bulunmuştu! Haklı mıydı, haklıydı!

            Sonra Muharrem Bey iki defa CHP kurultayında Kemal Abinin rakibi oldu, kazanamadı. CHP’yi yönetmeğe liyakati yetmeyen Muharrem Bey bugün ülkeyi yönetmek için Kemal Abiden icazet aldı, “Gel bakalım Muharrem!” komutuyla karşımıza Cumhurbaşkanı adayı oldu!

            Kemal Abi yine, “Ben ancak CHP Genel Başkanı olabilirim!” diyor! Partisine genel başkan olmaya layık görmediği ismi ülkeyi yönetsin diye aday ediyor…

            Sonra da bizden, bizleri sürekli olarak aptal yerine koyan bu abilerimizin seçimi kazanıp kazanmayacağı yönünde kafa patlatmamız isteniyor!

*****

            Kime oy vereceğim çok önemli değil. Kemal Abi aday olsaydı kendime söz vermiştim ona oy verecektim! Şimdi karasız seçmenler arasındayım!

            Ah Kemal abi ah! Sen ki garip gurabanın, fakirin, yetimin, öksüzün, andropoz amcalarımızın, menopoz teyzelerimizin tek umuduydun! Neden bizi sahipsiz bıraktın?

            Haksız mıyım ama sevgili okur?

            Gel bakalım Muharrem derken ki ses tonu, karizması, azameti… İzlerken hamınla tam iki saat ağladık!

            Ooof of, süre kalmadı süre. Eğer biraz zamanım olsaydı Kemal Abi aday olsun diye Elazığ’dan Ankara’ya kadar hanımla yürüyecektik!

            Sen benim gönlümün Cumhurbaşkanısın Kemal Abi!

           

 

Yazarın Diğer Yazıları