Cengiz GÜLAÇ

MHP'DE SEMİH IŞIKVER DÖNEMİ

Cengiz GÜLAÇ

Seçim arifesinde her gün yeni bir gelişme oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına kimler çıkacak, çatı adayda muhalefet anlaşacak mı sorularının cevabına kilitlenmiş durumdayız.

            Yerelde de kimlerin aday adayı olacağı merak konusu. Kadrolu aday adaylarımızın haricinde güçlü isimler çıkacak mı, reklam peşinde olanlar kimler…? Nereye gitseniz bu konular konuşuluyor.

            Bütün bu hengame içinde MHP il teşkilatında görev değişikliği oldu. İl Başkanı Sayın Oğuzhan Demir milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Kendisine başarılar dilerim, Allah gönlüne göre versin…

            Demir’in istifasından sonra MHP genel merkezi il başkanlığı görevine Sayın Semih Işıkver’i atadı. Köşe yazarlığı serüvenim boyunca tanıdığım, dost olduğum insanlar hakkında elimden geldiği kadar yazı yazmamaya özen gösterdim. Objektif kriterlerin değil de duygularımın yazılarıma etki etmesinden korktum. Veya dostlarımın hakkını yeterince kelimelere dökememekten korktum…

            Görevinin yükü gereği isminin başına “Sayın” koyduğum Semih Işıkver neredeyse 20 yıla yakın dostluk kurduğum değerli bir arkadaşımdır. Gözünü ülkücü camianın içinde açmış, hiçbir zaman makam beklentisi içinde olmamış, her yerde ve her zamanda “Ben sadece ülkücüyüm” demiş birisidir.

            Kendisinin hiçbir talebi olmamasına karşın, genel merkezin takdirini emir sayıp, işlerinin yoğunluğuna rağmen böylesi tarihi bir seçimin arifesinde tevdi edilen görevi kabul etmiş bir dava adamıdır.

            Işıkver inşaat mühendisidir. İyi bir eğitim almış ve kendisini birçok konuda geliştirmiş bir arkadaşımızdır. Elazığ’ın istihdamına yıllardır katkı sağlayan önemli genç iş adamlarımızdandır.

            MHP içerisinde bugüne kadar her türlü dedikodudan uzak yürüttüğü siyasi duruşunu il başkanlığı görevinde de devam ettireceğine eminim. Artık yerel siyasette reklamcıların, defolu isimlerin yerine genç ve başarılı isimlerin gelmesi lazım.

            Yakın zamanda Ticaret Odasında bir seçim yaşadık. Toplumun beklentilerini bütün partilerin iyi okuması lazım. Vatandaş yeni yüzler istiyor.

            Yazının başında dediğim gibi, dostu yazmak zordur. Semih’in çoğuna az dediğime emin olun.

            Milli İttifakın ruhuna milli ve yerli, Elazığ çocuğu yakışırdı. Sevgili dostum Semih Işıkver’e yeni görevinde başarılar dilerim. Rabbim ülkemize, ilimize hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip eder inşallah…

SEVİYE YERLERDE!

            Seçim startı verildi ya, sosyal medya hareketlendi…

            Herhangi bir siyasi düşünce ayrımı yapmadan söylüyorum, seviye resmen yerlerde.

            Biz ne ara bu hale geldik? Üslup berbat, hakaret, tehdit gırla… Farklı siyasi görüşlere sahip olmamız demek birbirimizi düşman görmemiz demek mi?

            Toplumu germeye kimsenin hakkı yok. Cinnet toplumu haline geldiğimizi görmüyor musunuz? Kimsenin karşısındakine tahammülü kalmamış.

            Klavyenin tuşlarına bastığı kadar düşünse, paylaşımının ne kadar aptalca olduğunu görecek ama adam oturduğu yerden herkese hakaret edebiliyor.

            Ben kendi hesabıma, aptallarla arama mesafe koyma kararı aldım! Sizlere de tavsiye ederim.

Yazarın Diğer Yazıları