Cengiz GÜLAÇ

MEHMET AĞAR'DAN ÇAPSIZ AĞRILARIMIZA GÜZEL BİR ÖRNEK!

Cengiz GÜLAÇ

Sevgili okur, şimdi bir şey yazacağım, çapsız yavşaklar meseleyi başka yere çekecek! Yine de yazayım…

Sevgili okur, bütün siyasi fikirlerinizden, kişisel yakınlıklarınızdan bağımsız olarak söyleyeceğim meseleyi düşünmenizi isteyeceğim. Lütfen o kimdir, bu iyidir, şu kötüdür gibi önyargılarınızdan sıyrılın. Hatta meseleyi yazan kişi olarak beni bile katmayın işin içine.

Mesele şu…

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine kıymetli bir hemşerimiz olan Sayın Mehmet Aktaş atandı. Memleketimiz adına gurur verici bir atama. Sayın Aktaş’a başarılar dilerim.

Bu atama haberini öğrendiğimiz zaman şehir olarak il özel idaresine alınacak 48 kişinin nasıl alınacağını ve il özel idaresi genel sekreteri Sayın Mehmet Sabuncu’nun görevden alınmasını tartışıyorduk.

Bizler siyaseten gelip, siyaseten giden insanlar yüzünden şehir olarak gerilip, genel sekreter değişikliğini kim yaptı diye siyasi komploculuk oynarken, ulusal basından öğreniyoruz ki koskoca emniyet genel müdürünün atanmasında eski bakanlarımızdan, hemşerimiz Sayın Mehmet Ağar etkili olmuş.

Vallahi bakın bunu ben söylemiyorum, ulusal basın söylüyor. Hatta ve hatta DHKP-C artığı paçavra yayınların feveranından meselenin hakikat boyutu olduğunu hissediyoruz.

Ben desem yandaş diyen çıkar, bana karşı içindeki fesadı kusmak için fırsat kollayanlar malzeme bulduk diye ortalığa düşer! Ama söyleyen ulusal basının adamları…

Efendim, derler ki; Fatih İstanbul’u kuşattığında papazlar meleklerin kanatlarının kaç metre olduğunu tartışırmış!

İşte biz de çapsız yerel lakırdılarımızın peşinde bir bardak suda fırtınalar kopartırken, demek ki birileri taaa emniyet genel müdürlerini tayin edebiliyormuş!

Son yazımda genel sekreter değişikliği konusundaki düşüncelerimi yazmıştım. Tekrara gerek yok ammmaaaa…

Önce biirrr…. Şeffaflık her zaman iyidir.

Sonra ikiiii….. Nazif Bilginoğlu nasıl giderken siyasi tercihle gitti ve aslanlar gibi alnı açık bir şekilde memlekette geziyor, yerine gelen Sayın Sabuncu da siyasi tercihle geldi ve siyasi tercihle gitti. İsimleri yıpratmadan, değerler ve kurumsal kimlikler üzerinden olayları ele almakta fayda var…

Şimdi bi de üüüççç… Bu son gidişte varsa alengirli işler, lütfen elinde hukuki delili olan ortaya koysun. Ki, biz de meselenin üzerine gidelim. Peşkeş ve rant ekonomisi yok demiyorum, varı ortaya koyup da konuşalım diyorum. İmaların kimseye faydası olmuyor. En azından kahramanlaştırdıklarımızın memlekete faydası olur, konuşsunlar, anlatsınlar! Değil mi ama(!)?

Aha bi de döörrtt… Ya hu farkında mısınız, bakanlar kurulundaki değişiklikler bizim memleketteki müdürlükler, yardımcılıklar vs kadar tartışılmıyor. Sizce de biraz abartmıyor muyuz?

Gelsin bi de beeşşş… Vekilleri eleştirmeyelim demiyorum ammaaa. Biraz abartmıyor muyuz? Neredeyse çocuğu olmayan suçu milletvekillerine atacak! Bu kadarı da fazla. Hemen hemen her olayda vekilleri eleştirince, eleştirinin bir kıymeti de kalmıyor. Doğrusu, hak ettikleri konuda vekilleri eleştirmektir.

Son olarak altıııııı… Dünyayı çapsız taşra dedikodularımızdan ibaret saymayalım lütfen. Emniyet genel müdürünü değiştirecek güçte birileri varsa bu memlekette, bence kıymetini bilip az biraz memleket adına nasıl fayda sağlarızın peşine düşelim…

Bu memlekette belediye başkanları tasarrufta bulunuyor. Aman Allah’ım!

İl özel idaresinde değişiklikler oluyor. Vaaaayyy anasınııı!

Kurumlara bağlı şirketlerde yapılanmaya gidiyor insanlar. Anaaaa!

Ama içinde okumaya dayalı, entelektüel seviyesi olan, temel hak ve özgürlüklere dair bir cümle kur desen, mal gibi ortada kalırlar!

Adamlar 150 milyon ışık yılı ötede yıldız bulmuş, biz halen daha kim kimin adamı, kim kimi götürdü diye dünyayı kendi köyümüzden ibaret sanıyoruz!

Allah aşkına yormayın milleti. Yeter da!

………………

Peki, dediğiniz gibi olsun…

Şe deyiler… Deyiler genel sekreterin görevden alınmasında şe olmuş! Şe olmuşsa yani hani valla,… Yaw baba o işe alınacaklar var ya, şemiş işte…

Ben demim, ele deyiler!

Vay anaaammmm!

Yazarın Diğer Yazıları