Cengiz GÜLAÇ

KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜN'DEKİ YOLSUZLUK MESELESİ!

Cengiz GÜLAÇ

Geçtiğimiz Cuma günü Kanal 23’te yayınlanan Gece Görüşü Objektif isimli programda Sevgili Mehmet Ali Baysal cehaletimi öyle güzel ifşa etti ki, sormayın!

            Ben ne mi yaptım?

            Cehaletinden bile kendisine prim yapacak bir kıvraklıkla sevgi pıtırcığı edasına bürünüp, sempatik özeleştiriler yaparak durumu lehime çevirmeyi başardım!

            Mesele şu sevgili okur…

            Yapımı devam eden Kömürhan Köprüsü ve bağlantı tüneli yolu uzun zamandır eleştiriliyor. Eleştirenlerden biri de bendim.

            Köprünün maliyetinin 700 küsur milyonu bulduğu konuşuluyor. Eleştiri sebebi şöyleydi…

            “Sulanmayı bekleyen bir dünya ovamız varken Kömürhan Köprüsünün ne acelesi vardı? Bu köprüye yapılan masraf kendisini ancak 30 senede amorti edecek. Yazık değil mi? İsraf değil mi? Vs.”

            Sayın Baysal programda, köprünün 7/8 yılda kendisini amorti ettiğini söyledi. Hani Sevgili Baysal yıllarca Karayolları Bölge Müdürlüğünde çalışmamış birisi olup da, her şeyi bilen kotasından medya mensubu olsa, söylediklerini ciddiye almayalım! Ancak meseleyi bilen birisi…

            Sevgili Baysal’ın beyanından hareketle 7/8 senede 700 milyon civarında bir tasarruf yapılacaksa… Hem de enerji gibi dışa bağımlılığımızın olduğu bir konuda… Birileri çıkıp bana böyle bir parayla senede ortalama 100 milyon tasarruf yapacağımız bir yatırım önersin!

*****

            Sevgili Mehmet Ali Baysal’ın beni kibarca ezmesinin bünyemde yarattığı hafif meşrep etkiden olacak, programdan sonra kendisine teşekkürlerimi ilettim!

            Kendisi de program esnasında gösterdiğim kompleksiz tepkinin etkisiyle olacak meselenin devamı hakkındaki görüşlerini aktardı. Belli ki program ortağının canlı yayında daha fazla ezilmesine gönlü razı gelmemiş!

            Baysal şöyle dedi;

            “Ben Elazığ’da eleştiri diye dile getirdiğimiz meselelere bir anlam veremiyorum. Kömürhan Köprüsü yapılmasın, yerine sulama projesi yapılsın. Diyanet Külliyesi yapılmasın, yerine filan filan eksiklikler yapılsın…

            Karayolları bölge müdürlüğü burada olduğu için, insanlar mücadele veriyor ve müdürlüğün bütçesinden bir yatırımı Elazığ’a getiriyorlar. Devlette şöyle bir uygulama yok ki…

            Karayollarına ayrılmış bir bütçeyi yapmayalım da tarım bakanlığına aktaralım. Veya..

            Diyanet Külliyesi Elazığ’a yapılmasa o parayı Diyanet İşleri sulama projesine aktarmayacak ki, aktaramaz ki. Başka bir ile yapacaklar. İyi ki bu projeler yapılıyor. Yapılsın da…

            Ama Elazığ’ın diğer eksikliklerini istemek, talep etmek başka bir şey. Elbette ki onları da ve daha fazlasını da talep edeceğiz…”

            Devletin bir bakanlığının veya kurumunun ödeneğini değerlendirirken, devlet işleyişinden bihaber olduğumu fark edip, cehaletten cüret aldığımı anlayınca şöyle hafiften bir rahatladım! Güzel oldu…

*****

            Peki ama bu izahı yapması gereken veya yapmasını beklediğimiz kişi Sevgili Mehmet Ali Baysal mı olmalıdır?

            Sayın Gürsel Erol defalarca Kömürhan Köprüsü konusunu gündeme getirdi. Gürsel Bey; “Ben size bu köprünün neden yapıldığını anlatayım. Müteahhidin makinaları boştaydı, para aktarmaları lazımdı...” dedi.

            Yani Erol, kibarca yolsuzluk iddiasında bulundu.

            Veeee,…

            Herkes sustu.

            Siyasiler sustu. İlgili kurumun bürokratları hiçbir izahta bulunmadı.

            Acaba sükûtun ikrardan sayıldığını bilmiyorlar mıydı, yoksa meseleye hâkim mi değillerdi?

            Veya umurlarında…

            Başka sorum yok. Tanığı yerine alabilirsiniz!

Yazarın Diğer Yazıları