Cengiz GÜLAÇ

KISA NOTLAR

Cengiz GÜLAÇ

 

1-CHP kongresinde sonuç değişmedi. Kemal Kılıçdaroğlu yine, yeniden yenilmek için genel başkanlığa seçildi. Yürü be Kemal abi, kim tutar seni?

2-Daha Afrin’de şehir merkezine girmeden her gün şehit haberleri gelmeye başladı. Aslan parçaları birer birer uçmağa varıyor. Allah Mehmetçik’imizin yar ve yardımcısı olsun.

3-Nefes filmini yeniden izledim. Ardından Dağ 1 ve 2 filmlerini izledim. Hafta sonu her Türk asker doğar sloganını test ettim. Fena halde gaza gelmiş durumdayım! Değil Afrin, imkân olsa Amerika’ya çıkarma yapabilirim!

4-Eski ve yeni Türkiye’de değişen sadece “linç kültürünün” ideolojisinin ve muktedirlerinin değişmiş olması. Hüzünlü bir karamsarlığa kapılmış durumdayım.

5-Vatan sevgisi en kutsal duygulardandır, eyvallah. Ama vatan hainliği suçlamasının pazara düşmesi, her kişi ve söz için söylenir olması tehlikeli.

6-40 yaşına girince ne değişiyormuş? Bir şeylerin düzeleceğini göreceğime ömrümün yeteceğine dair ümidim kırıldı, hepsi bu!

7-Sağ yanım statta sona gelindi diyor, sol yanım arabesk bir ümitsizlik içinde.

8-Hollywood sinemasının yaşadığı senaryo kısırlığının biteceğine dair beklentilerimi rafa kaldırdım. Bilgisayar icat oldu, mertlik bozuldu. Oyunculuk Hak getire.

9-Sami Demirbağ hocamın her hafta düzenli olarak yazı yazacağı günlerin gelmeyeceğini artık biliyorum.

10-Hikmet Gökçe Güray ile aynı sitede oturacak kriterlere sahip olmadığım için sevineyim mi, üzüleyim mi, karar veremiyorum.

11-“Bu vekiller Elazığ’a ne yapmış ki?” sorusunun albenisini özledim.

12-Babamla çektiğim fotoğraflar için “Baban çok karizmatik, senden de genç duruyor” şeklindeki yorumların halen daha beni mutlu ediyor olmasını sevdiğimi fark ettim. Demek ki halen daha büyümemişim.

13-Vali babam Murat Zorluoğlu’nu özlediğimi fark ettim.

14-Vatanseverlik teması işleyen dizilerin üçüncü sınıf repliklerinden sıkıldım.

15-Sahi bizim eski Cuma Pazarına yapılan katlı kavşak derdimiz vardı, ne oldu ona? Yoksa memnun muyuz ne! E bu tutmadıysa herkese benden Mustafa Sandal’ın “Onun arabası var” isimli parçası gelsin.

16-Birileri beni hayvan hastanesiyle çöpten enerji santralini gezdirsin istiyorum. Şöyle bir yetkililerden bilgi alayım, yerinde incelemelerde bulunayım, bir dizi temasta bulunayım falan. Hem kendimi önemli hissetmiş olurum, hem de yüz akımız olması gereken iki tesisi dünya gözüyle görmüş olurum.

17-Arkadaşlarla bir yerde oturup muhabbettin dibine vurmuşken telefonda hanımdan fırça yemeyi bir türlü alışamadım.

18-Yandaş yaftası korkusu yüzünden uzak durmaya çalıştığım Mücahit Başkanla şöyle esaslı bir sohbet etmeyi özledim.

19-Elazığspor iyi top oynayınca çocuksu bir sevinç yaşadığımı fark ettim.

20-Farkında olmanın insanı çok da mutlu etmediğini fark ettim…

Yazarın Diğer Yazıları