Cengiz GÜLAÇ

KİMSE KUSURA BAKMASIN AMA BİR DESTEĞİ HAK EDİYORDU!

Cengiz GÜLAÇ

            Geçtiğimiz hafta ilimizde bir fuar yapıldı. İnşaat ve Mobilyacılar Fuarı…

            İstanbul’da da bir festival vardı. Teknofest İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali…

            Bizim fuarda bildiğim kadarıyla bir tuvalet bile yoktu. Artık sabah akşam orada bekleyen emekçilerin altına bez mi bağlandı, bilmiyorum!

            Tozun toprağın içinde, katılımcı sayısının az olduğu, Tunceli Ticaret Odası Başkanından başka kimsenin onurlandırmadığı fuarımız pek fazla beğenilmedi.

            Biz Tunceli Ticaret Odası Başkanının tatlı heyecanıyla renk kattığı fuarı konuşurken İstanbul’daki festivali Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret etti. Daha yerli yabancı yatırımcıları, ziyaretçileri, firmaların kalibresini varın siz düşünün.

            Mevzuyu şuraya getirmeye çalışıyorum…

            İstanbul’daki festivale Elazığ’dan bir firma katılmıştı. Har Holding bünyesindeki ASTAV Yazılım firması yenidünyanın teknoloji çağı olduğu gerçeğiyle oluşturulmuş bir firma. Festivalde ASTAV Yazılımın ilgi gördüğünü, ziyaretçilerin profilinden anlıyoruz.

            ETSO Başkanı Sayın Asilhan Arslan bu şehir için kıymetli bir isimdir. Başarılı olmasını canı gönülden istediğimi okurlarım bilirler. Kendisini severim de…

            Sayın Arslan Ticaret Odası Başkanı sıfatıyla, İstanbul’daki festivalde Elazığ firması olmasa dahi katılmalıydı bence. Sıklıkla vizyonundan ve Elazığ’a katacağı değerlerden bahsettiğimiz Asilhan Bey teknolojik gelişmeleri ve yatırımları takip etmeyecekse, neyi takip edecek?

            Dünya çapında olan bir teknoloji festivalinde yer bulan bir Elazığ firması kendi ilinin Ticaret Odası tarafından desteklendiğini görse, kötü mü olurdu?

            Kaç gündür takip ediyorum, Sayın Asilhan Arslan ASTAV ile ilgili bir açıklama yapıp destek bile olmadı. Eğer teknolojiye, bilime yatırım yapan bir firmamız berber açılışlarındaki nutuklar kadar ilgi görmeyecekse, kusura bakmayın o zaman bu şehrin eksikliklerini boşuna eleştiriyoruz.

            Gidilmese bile bir küçük destek açıklanabilirdi…

            Neyse, umarız gözden kaçmıştır. Biz yine de iyi niyetli olalım.

            Konu fuarlardan açılmışken…

            Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları fuar alanı yapacaklarının müjdesini verdi. Hep konuştuğumuz ama bir türlü hayata geçmeyen fuar alanı meselesi hallolursa önemli bir eksiğimiz daha yapılmış olacak.

            Dikkat ediyorum da, İnşaat ve Mobilyacılar Fuarı kamuoyu tarafından eleştiriliyor. Fuar alanı konusunda ciddi eksiklikler varmış.

            Zaten yıllardır konuşulan bir mesele olduğu için, fuar alanı üzerinden İnşaat ve Mobilyacılar Fuarını eleştirmek çok da doğru değil. Ama stant açan firmaların şikâyetçi olduğunu biliyorum. Neredeyse bütün firmalar stant açtığı için pişman olmuş deniyor…

            Sonuçta Elazığ fuar kenti değil. Yanlış yapa yapa tecrübe kazanacağız. Şahin Başkana teşekkür edelim. Bir an önce kaynak oluşturup, fuar alanı sıkıntısı çözülürse, daha sonra yapılacak fuarlar da şehir için de bir kazanım olur.

            Çok amaçlı bir yer yapılmalı bence. Yılda bir iki fuar için kocaman bir yatırım çok da mantıklı değil.

            Artık bu tür detayları belediyedeki ilgili kişiler araştıracaktır. 365 gün kullanılabilecek bir yer olursa, atıl bir yatırım da olmaz.

            ASTAV’dan fuara…

            Eksiklikleri eleştirsek de, bunlar güzel şeyler…

Yazarın Diğer Yazıları