Cengiz GÜLAÇ

İBRAHİM TAŞEL OLMASAYDI…

Cengiz GÜLAÇ

FETÖ’nün darbe yapacak cesareti bulacak kadar büyümesinin muhakkak ki birçok sebebi vardır. Her sebep incelenmeyi, üzerinde tartışılmayı hak ediyordur.

            FETÖ’nün büyümesinde en büyük sebeplerin başında belki de eğitime verdikleri önem yatıyordur. Dershaneleri en aktif şekilde kullandılar. Dershaneler onlar için eğitim kurumu olmaktan çok insan kaynağıydı.

            Açtıkları özel okullarda, ışık evleri adı verdikleri şer hücrelerinde çocukların beyinlerini yıkayıp mankurtlaştırdılar. 

            Bugün ülkemizdeki en köklü eğitim kurumlarının başında Sayın İbrahim Taşel Hocanın kurduğu Final Dershaneleri ve okulları gelmektedir. Yanlış hatırlamıyorsam İbrahim Hoca dershaneciliğe ilk olarak 1981 yılında başlamış.

            Yaklaşık olarak otuz yıldan fazla Final grubu en iyi hocalarını Elazığ’da istihdam ettirdi. FETÖ’nün dershanelerinin en büyük rakibi Final gurubuydu.

            Eğer bu şehirde İbrahim Taşel olmasaydı emin olun binlerce çocuk FETÖ’nün kucağına düşecekti. Ulusalda en büyük markamız olan ve her yerde Elazığ’ı layıkıyla temsil eden İbrahim Hoca sayesinde FETÖ olabileceğinin en azı kadar Elazığ’da etkili olabildi.

            O zamanki adıyla İstanbul Dershanesindeki hocalar Final Gurubunun gözdeleriydi. Üstelik ülke genelindeki Final dershaneleri içinde en ucuz olanı da Elazığ’dı.

            İbrahim Hoca Elazığ’da dershaneyi kurduğu günden itibaren bugüne kadar binlerce öğrenciye bedava eğitim verdi. Mesela ben seviye tespit sınavında dereceye girmiştim. Lise ikide ve lise üçte iki yıl boyunca hiç ücret almadan beni dershaneye almıştı. Tüm kitapları, Final ve Hedef dergilerini iki yıl boyunca ücret almadan verdi.

            Benim gibi binlerce öğrenciye ücretsiz imkânlar sağladı. O dönem FETÖ’cüler sürekli olarak peşimdeydi. Eğer İstanbul Dershanesi olmasaydı belki de ben de FETÖ’cülerin dershanesine gitmek zorunda kalacaktım.

            Babam devlet memuruydu ama şükür ki imkânlarımız da vardı. Ancak bedava dershane imkânına yok diyeceğimizi de zannetmiyorum. İbrahim Hoca beni dershanesine kabul edince hiç tereddüt etmeden gitmiştim ve FETÖ’cülerin tacizinden de kurtulmuştum.

            Üzerimde çok emeği olan İbrahim Hocamın ellerinden saygı ve hürmetle öpüyorum. Kim bilir, ya İbrahim Hoca elimden tutmasaydı…

            Beni il imamlığı falan kesmezdi! Acaba bu FETÖ’cülerde Mehdi yardımcılığı falan var mıdır? Veya ne bileyim, Mehdi vekili…

*****

Şakirt-1: Bugün Mehdi hazretleri şeker komasına girdiği için kendisine vekâleten Cengiz Hocamız sohbete katılacak. Hocam buyurun.

Cengiz: Allah onların evlerine ateşler salsın, önlerini kessin, bir şey olmalarını mani olsun…

Şakirt-2: Mehdi hazretleri daha önce söylemişti!

Cengiz: O zaman haz almadan cinsel ilişkiye girebilirsiniz!

Şakirt-2: Mehdi hazretleri onu da söylemişti!

Cengiz: Geçen Peygamber efendimiz rüyamda bana…

Şakirt-3: Valla içimizde rüyasında Peygamberimizi görmeyen kalmadı! (Daha yaratıcı ol demeye getiriyor!)

Cengiz: Öyle mi, peki o zaman. (Gaza geldi!) Haz alarak da cinsel ilişkiye girebilirsiniz! Hişt, ula, hoopp… Nereye, daha sohbete yeni başladım!

Yazarın Diğer Yazıları