Cengiz GÜLAÇ

GÜRSEL EROL DÜŞMAN MI?

Cengiz GÜLAÇ

CHP Elazığ Milletvekili Sayın Gürsel Erol eğer kaybetmezse, Allah kendisine öyle bir bela vermiş ki, başka partilerin kendisini eleştirmesine gerek yok!

Yazının girişinin dikkat çektiğini ümit ederek meseleyi anlatabilirim…

Bildiğiniz üzere 19 Şubat tarihi tüm partiler için aday listelerini teslim etmek için son gündü. Listelerin teslim edilmesinden bir önceki gece gazetemizin internet sitesinde kısa bir haber paylaşmıştık. Haberde Gürsel Beyin ittifak adayını desteklemeyeceği, sahaya inmeyeceği yazıyordu.

Sonra haberin detaylarını biraz araştırınca bazı sonuçlara ulaştım. Taraflar bu yazımda geçecek iddiaları reddedebilir. Ben yazımdan eminim. Ama bu saatten sonra da yazıda ismi geçecek kişilerin haberi doğrulamasını da beklemiyorum.

İddialar şöyle…

İyi Parti ile CHP belediye meclis üyelerinin sayısında, sıralarının ne olacağında anlaşıyorlar. Eşit sayıdaki adayların tek ve çift sıralara göre olacağına karar veriyorlar.

Gürsel Bey de kendi partisine düşen aday sayısına göre listeyi belirliyor. Daha sonra her ne oluyorsa… Yok yok, sırf Gürsel Bey köşeye sıkışsın, aday belirlemede ağırlığı olmasın diye il teşkilatının demokrasi aşkı depreşiyor ve sandık kurmaya karar veriyorlar!

Ön seçim yapmaya karar veriyorlar ama bildiğim kadarıyla kadın kolları ve gençlik kolları temsil edilmiyor. Bunun üzerine durum genel merkeze intikal ediyor.

41 yıl aradan sonra Elazığ’da vekil çıkartan, onlarca yıl sonra ilk defa şehirde adı geçen, konuşulan, bir şekilde sempati toplayıp dikkat çeken CHP genel merkezi ne yapıyor, biliyor musunuz?

Sırf Gürsel Bey köşeye sıkışsın, şehirde eli daha fazla güçlenmesin diye “Madem sandık kurulmuş. Sandık sonuçlarına göre belediye meclis üyeleri belirlensin.” diyor.

Bu cevaptan sonra Gürsel Bey de “Eyvallah. Madem öyle, ben de sahaya inmiyorum. Adaylarınızla gezersiniz…” mealinde sözler sarf ediyor.

Bu gelişmelerden sonra ittifak adayı Sayın Ali Şekerdağ da adaylığını geri çekeceğini söyleyince… Son gün, adayı değişmiş, belki de adaysız kalacak olan ittifak Türkiye’de rezil olup, ülke gündemine oturacağı için sandık sevdasından vaz geçiliyor!

Gürsel Beyle ilgili olarak zaman zaman köşemde bazı düşüncelerimi sizlerle paylaştığımı biliyorsunuz. Destek olduğum yazılarda oldu, eleştirdiğim yazılar da… Hakkını yemeyeyim, eleştirdiğim yazılarda da Gürsel Bey olgun tavrını hep korudu, kendi penceresinden yazılarıma cevap verdi.

Ama Sevgili CHP’liler, şu sizin 24 Haziran seçimlerinden beridir yaptıklarınız da nedir yahu!

Siz her şey eskisi gibi mi olsun istiyorsunuz?

Yani…

Gazeteler, televizyonlar bizi ciddiye almamaya, yer vermemeye devam etsin,

Akşamları iş çıkışı Hozat Garajının oradaki barlarda memleketi kurtarmaya devam edelim,

CHP Elazığ’da küçük olsun… Daha doğrusu çok küçük olsun ama bizim olsun,

Kendi çevremiz haricinde memlekette bir Allah’ın kulu adımızı bile bilmesin,…

Diye istiyorsanız, söyleyin size yardımcı olalım!

24 Haziran seçimlerinden beridir CHP il teşkilatının tek konusu Gürsel Erol. 41 yıl sonra gelen başarıya rağmen Elazığ böyleyse, geri kalan illerde CHP’nin halini varın siz düşünün. Bu parti mi millete umut olacak?

Belediye seçimleri öncesi ittifak kararı verilmeden önceki süreci bir hatırlayın. CHP il teşkilatı aday adayı müracaatı almayı geçtim, adayını bile açıklamıştı. Bildiğimiz kadarıyla CHP genel merkezi bir güne bir gün çıkıp da teşkilatına “Aga sizin derdiniz ne?” demedi.

Çok olmasa da arada bir Gürsel Beyi eleştiriyorum ama bundan sonra hiç niyetim yok. Allah yardımcısı olsun. Kaybetmezse, bu bela kendisine yeter!

Bari biz insaflı olalım!

Son olarak… Bence ne mi olmalı?

CHP il teşkilatı görevine devam etsin. Böylesi curcunayı nerde bulacağız canım!?

Yazarın Diğer Yazıları