Cengiz GÜLAÇ

EROL, YANILMAZ, AĞAR, TÜM VEKİLLER VE KAHRAMANLIK ÜZERİNE

Cengiz GÜLAÇ

            Bu şehirde kahraman olmak da taşlanmakta çok ucuz olabiliyor…

            İddialı bir önermeyle yazıya başladığımıza göre içini doldurmak zorundayız. Öyleyse argümanlarımızı sıralamaya başlayalım…

            CHP 41 yıl aradan sonra Elazığ’da milletvekili çıkarmayı başardı. Seçim döneminde Sayın Gürsel Erol farklı bir siyaset izleyeceğine dair şehre ümit veriyordu. Gerek seçim döneminde, gerekse de seçim sonrasında Sayın Erol’un siyasi üslubunu beğendiğimi çeşitli vesilelerle köşeme konu etmiştim. Düzenli okuyucularım hatırlayacaktır.

            16 yıl iktidarda kalmış bir partide vekil olmak, emin olun muhalefete göre çok daha zordur. İktidar insana nimetlerde fırsat sağlayabilir ama muhalefette olmak insana hakikat karşısında avantaj sağlar.

            Gürsel Bey sık sık ulusal basına konuk oluyor. Şehir olarak hepimizin hoşuna gittiği muhakkak. Seçildiği günden beridir de şehrin problemlerine karşı duyarlı olduğunu görüyoruz. Doğal olarak da vatandaş Erol’un muhalefet tarzını sevdi.

            Lakin övgüde de eleştiride de kantarın topuzunu kaçırdığımızı kabul edelim. Nasıl mı?

            Şu an şehrin en tartışmalı konularının başında Elazığspor geliyor. Kulübün içinde bulunduğu durum hepimizi üzüyor. Bir taraftar olarak Gürsel Beyin Elazığspor’a olan ilgisinden ben de memnumum. Erol, resmen taraftarımızın sevgilisi durumunda.

            Gürsel Erol Elazığspor üzerinden kahramanlaştırılırken başkaca siyasiler eleştiri oklarının hedefi oldu. Sanki burada ayarı biraz kaçırıyoruz. Örnek mi?

            Mesela Sayın Mücahit Yanılmaz son iki yılda Elazığspor’a 70 trilyonun üzerinde kaynak oluşturdu. O dönemi hatırlayalım, taraftarlarımız Diriliş Ertuğrul Dizisi’nin posterlerine Yanılmaz’ın yüzünü montaj yapıyordu. Hani şu baltalı, kılıçlı paylaşımlar! Resmen kahramandı. Hatta bir maçta maraton tribününde Yanılmaz’ın dev bir posteri bile açılmıştı.

            Bugün her şey unutuldu ve Yanılmaz eleştiri oklarının hedefi oldu.

            Gürsel Bey seçim zamanı her ay maaşının yarısını Elazığspor’a vereceğini açıklamıştı. Sözünde de durdu ve maaşından 30 bin TL’yi Elazığspor’a bağışladı. Haklı olarak taraftarın çok hoşuna gitti.

            Valiliğin Elazığspor için başlattığı bağış kampanyasında Sayın Yanılmaz 25 bin TL maaşından bağışta bulundu. Sayın Vali de 10 bin TL bağışlamıştı. 30 bine karşı 25 bin ve 70 küsur trilyon…

            Siz Yanılmaz’ın yerinde olsanız bugün ne düşünürdünüz?

            30 bin veren kahraman… Ki Sayın Erol’un şahsi imkânları Yanılmaz’ın yüzlerce katı vardır! 70 küsur trilyon kaynak oluşturup maaşından 25 bin veren “hain”!

            Her seçim döneminde Elazığspor atkısı takıp vaatlerde bulunan iktidar vekilleri tabii ki eleştirilecektir, eleştirilmelidir de. Ama izah ettiğim şu tabloyu gören vekiller Elazığspor topuna girmeye tereddüt ederse, hiç mi haksız sayılmazlar?

            Bir gün kahramansın, diğer gün “hain”!

            Veya kendisine sorulan onlarca sorunun içerisinde, aynı partinin belediyesi hakkında sorulan bir soruya olumlu cevap veren… Ki, olumsuz cevap vermesi parti disiplini açısından mümkün değil… Sayın Tolga Ağar’ı yıpratmak ne kadar mantıklı?

            Öyle bir hava yaratıldı k, sanki Tolga Bey belediyeyi başarılı buluyorum dedi diye partisi tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilecek!

            Siz gülüyorsunuz ama bu mesele gündem teşkil edebiliyor işte!

            Ağar soyadının Ankara siyasetinde ve bürokrasisinde karşılığının olmadığını hangimiz söyleyebiliriz? Ayrıca kimse kusura bakmasın, Tolga Bey tevazu konusunda hepimizi cebinden çıkartır!

            O maddi imkânlar, o siyasi çevre bende olsa…

            Neyse, gözünüzden düşmeden konuyu kapatıp, hayal dünyamda para ve makam konusunda kendimi daha sonra şımartayım!

            Hükumetin krizle mücadele ettiği bir dönemde iktidar vekili olmak aslına bakarsanız şansızlık. İşsizlik artıyor, yatırımlar askıya alınmış durumda…

            Bir yıl sonra aynı şeyleri konuşuyor olursak, o zaman deriz ki bir şeyler eksik gidiyor ve vekillerin performansı iyi değil.

            Peki doğrusu ne?

            Gürsel Bey iyi bir hatip. Şehrin neden hoşlandığının farkında. Yapıcı bir siyaseti tercih ediyor. Elinden geldiği kadar gerginliklerden uzak duruyor. Elazığspor’a olan ilgisi örnek teşkil edebilir. Erol’un bu yaklaşımı devam ettikçe, naçizane elimden geldiği kadar kendisine destek olacağım. Ancak bu olumlu tarz, diğer vekilleri veya diğer siyasileri tu kaka etmemiz anlamına gelmiyor.

            Sayın Metin Bulut MKYK’ya seçildi. Önemli bir görev. Şehre faydası olacaktır. Sayın Tolga Ağar Ankara bürokrasisinde birçok problemi çözebilir. Hele ir bekleyelim…

            Sitem hakkımız,

            Eleştiri hakkımız,

            Beklenti içine girmemiz hakkımız…

            Kabul edelim hakaret de haksızlık!

            Bir tarafı yüceltirken diğer tarafı yerle bir etmenin kimseye faydası yok…

*****

            Az önce hayal dünyamda kendimi şımartayım dedim de…

            Bir gün paranın beni bozmasına izin verdiğim, buram buram hedonizm kokan bir rüyamda…!

            …………………….!

            Anlatayım ki millete malzeme çıksın, he!

Yazarın Diğer Yazıları