Cengiz GÜLAÇ

ELAZIĞSPOR NASIL KURTULUR?

Cengiz GÜLAÇ

            Elazığspor’un içine düştüğü durum bordo beyaza gönül veren her Elazığlıyı üzüyor. Taraftar umutsuz. Son iki kongre fiyaskoyla sonuçlandı. Seçilen başkanlar yönetim kurulu toplantısı yapamadan kaçtı.

            Söze bakılırsa Elazığspor sevdası herkeste aşk seviyesinde! Öyle duygulu anlatıyorlar ki, dinlerken ağlamamak için kendinizi zor tutuyorsunuz! Ama somut çözüm önerisi getiren yok.

            Eğer sözüm para edecekse, naçizane bir önerim olacak…

            En geç bir iki gün içerisinde bir toplantı yapılsın. Kültür Park’ta olabilir. Zamandan tasarruf edip her şey konuşulsun diye yemek falan olmasın.

            Toplantıya Vali, Belediye Başkanı, vekillerin hepsi, siyasi partilerin il başkanları, Sayın Mehmet Ağar, ETSO Başkanı, Rektör, Ticaret Borsası Başkanı ve eski başkanlar davet edilsin. Fazla kalabalığa gerek yok, bu kişiler yeterli bence.

            Ben söylesem kesin yapmazlar, Allah rızası için birileri Zeki Akbıyık ve Burak Soylu’ndan rica etsinler toplantıyı Kanal Fırat ve Kanal 23 canlı versin. Canlı versinler ki, hem taraftar konuşulanları duysun hem de insanların sözü tarihe not olarak düşsün.

            Bu şekilde olursa;

            Kimse gelmemezlik edemez, gelmeyenin niyeti belli olur,

            Sen bunu demiştin, yok dememiştim gibi polemikler olmaz,

            Elazığspor benim olmazsa olmazımdır, şehrimizin en büyük markasıdır diyenlerin sevgisinin kaç kırat olduğu ortaya çıkar,

            Kapansın diyen varsa konuşur, kapanmasın diyenlerin çözüm önerileri ortaya konur…

            Toplantıya cemiyet başkanlarıyla birkaç gazeteci de çağrılabilir. Hatta daha iyi olur. Belki soru sorulması icap eder…

            Her konuşmacı beş dakika konuşsa yeter. Destekler mi, değiller mi, onu söyleyecekler. Kimler, nasıl destek olmalı, öneri getirecekler.

            Fikrin sahibi olarak beni moderatör yapsalar kimsenin ortada top çevirmesine izin vermem! Moderatör de olsam televizyonlar canlı vermez! Ben hakkımdan feragat ediyorum. Ama kimse kusura bakmasın toplantıya katılırım! Ee, o kadar da olsun canım!

            Şimdi davette bulunduğum kişiler “Aga sen kimsin? Sen bir şey istedin diye biz niye sana uyalım?” derlerse… Ki, kişisel bir talebim yok, mevzu Elazığspor… O zaman diyeceklerimi, yani yazacaklarımı yutkunmalarını öneririm!

            Çimento fabrikasının önünde eylem yapalım dediğimde koca şehir beni ciddiye almıştı. Bütün partiler destek vermişti. Sonunda on binlerce imza toplanmış ve konu Cumhurbaşkanımızın gündemine gelmişti. Kişilerin siyasi çekişmesi olmadığında sözümüzün bir karşılığı oluyorsa, Elazığspor’da şahsımı küçümseyeceklere bir durun da derim!

            Haaa, “O boş beleş Cengiz’i ciddiye alan yok! Biz zaten Elazığspor için bir araya gelecektik…” deyin, o da başım gözüm üstüne. Sıkıntı yok. Benim kişisel olarak önemsenme gibi, reklam gibi bir derdim de, talebimde, hevesim de yok. Çok ihtiyacım olsa Zeki Akbıyık abime söylerim bana bir program patlatır!

            Ancak bilinsin ki, her kim davete icap etmezse ve de çağrıya cevap verme tenezzülünü bile göstermezse, bu köşede ifşa ederim! Sonra da darılmaca, kızmaca yok, ona göre!

            Bakalım, Elazığspor sevdalısıyız diyen kaç kişiyiz?

            Toplantı davetini valilik veya belediye yapmalı bence. Çünkü çok daha etkili olur. Yanaşmaz da, uzak dururlarsa, ben davet edeceğim.

            Hiçbir işe yaramasa bile somut öneri getiren tek kişi olma onurunu yaşarım. Allah muhafaza Elazığsporumuzun başına bir şey gelirse, ki gelmek üzere… Her gün bu köşede bu ağabeylerimizin yaptıklarını, daha doğrusu yapmadıklarını başlarına kalkarım!

            Sonra çıkıp kimse bana, “Vay o niye yardım etti, bu niye etmedi? Toplanan paralar niye toplandı, nereye harcandı? Şu doğruydu, bu yanlıştı…” demesin!

            Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Elazığspor kapanmak üzere!

            Çağrıda bulunur musunuz?

Yazarın Diğer Yazıları