Cengiz GÜLAÇ

ELAZIĞ'DA NE BABAYİĞİTLER VAR!

Cengiz GÜLAÇ

            Sevgili okur, az biraz kalemimin keskin olduğu söylenir. Bu beyanı kendi kendime hormonlu bir iltifat seansı olarak değil de, ayarsızlık itirafı olarak anlamanızı rica edeceğim!

            Ama emin olun adım çıkmış. Zira Kanal 23’te yayınlanan Ajanda isimli programı izleyince ben garibanın önde gideni gibi duruyorum.

            Ajanda programıyla ilgili değerlendirme yapacağıma dair sözümü yerine getirmeye başlayabilirim…

            Biraz sıradan olacak ama Ajanda tam bir ekran klasiği olmaya başladı. Her pazartesi akşamı Sevgili Metin Eren Erol moderatörlüğünde Kanal 23’te yayınlanan Ajanda programının daimi konukları Sayın Yunus Evliyaoğlu, Sayın Aytunç Sunguroğlu , Sayın Av. Yener Yazgın ve Sayın Av. İbrahim Gök.

            Her program karakolda bitecekmiş gibi oluyor! Öyle hararetli anlar yaşanıyor ki, aman Allah’ım…

            İçinde bulunduğumuz zamanlar medya açısından çok zor zamanlar. Her şeyi, her yerde söylemeniz mümkün değil. Bu uzun bir mesele, girersek çıkamayız…

            Bu açıdan medya üzerindeki baskıyı göz önüne aldığınızda öncelikle kanalın sahibi Burak Soylu’yu böyle bir programı ekranına taşıdığı için tebrik ediyorum.

            Şimdi daha önce sözde bana program vermedikleri için bir yazımı itibarsızlaştırmak için ayılmalı bayılmalı programlarla bana itibar suikastı yapmaya çalışan başka mahallenin yavşakları var ya, bu yazımdan sonra bana Kanal 23’te program yapmak için yalakalık yapıyor diyeceklerdir!

            Peşinen söyleyeyim, ara ara arkadaşlarımı ziyaret edip, bir çay içmenin haricinde ben o kanalda değil program yapmak, hiçbir zaman konuk bile olmayacağım! Kralına eyvallahım yok. Kıçı kırık bir ekran için kanı üç kuruş etmez adamların hayalarını ne zaman avuçladım ki, şimdi köşemde millete şirinlikler yapayım! Allah zeval vermezse bu köşe var ya bu köşe… Bu şehrin tüm itibarlı, fırsatçı, kurnaz hırsızlarına yeter! Bu yüzden rahat rahat, kasmadan yazabiliriz…

            Helal olsun, bugün Burak çok iyi işler yapıyor, iyilerini yazdık, yarın icap eder eleştiririz de. Yarın Kanal Fırat bir atağa geçer, emin olun onu da yazarım. Kimseyle bir alıp veremediğim yok benim…

            Nerde kalmıştık?

            Allah var, Burak Soylu kanalı aldıktan sonra Kanal 23 çok değişti. Ulusal kalitede işler yapıyorlar. Ana haber zaten harika. Bu da Burak’ın vizyonunu gösteriyor. Umarım kanalın kalitesi artarak devam eder.

            Ajanda’nın daimi yorumcularından Sevgili Yunus Evliyaoğlu kardeşim sayılır. Yakın dostluk, ahbaplık anlamında söylemiyorum. Haydar Baba Dergahında az namaz kılmadım. Yunus ve kardeşi Haydar’ın çocukluğu yanımızda geçti. Bu açıdan kardeşim gözüyle bakarım.

            Yunus program boyunca beyefendi tavrından asla taviz vermiyor. İlk bir iki programdaki heyecanından eser kalmadı. Umarım uzun yıllar Elazığ’ın fikir hayatına katkı sağlar…

            Aytunç Ağabeyle çok fazla bir diyalogumuz olmasa da, birbirimizi tanırız. Yıllardır ticaret hayatında tanınan birisi. Programa renk katıyor.

            Av. İbrahim Gök ağabeyimi çok severim, o da bunu bilir. Programdaki performansıyla ve genel siyasi duruşuyla ilgili eleştirilerimi kendisinin yüzüne karşı söylediğim için, köşemde sevdiğim bir meslek büyüğüm hakkında yorum yapmayacağım.

            Gelelim zurnanın zırt dediği yere…

            Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Yener, helal olsun sana be!

            Yener’in ekranlarda söylediğini millet ulusal kanallarda, o da sansürlenmemişler de imkân bulurlarsa, salavatını getirerek söylüyor!

            Yazılı ve görsel basında, bugün Elazığ’da kimse bana vicdandan bahsetmesin. Hesapsız, kitapsız, siyasi baskılara rağmen bugün Elazığ’da vicdanıyla konuşan tek adam Yener Yazgın’dır.

            Vallahi muhalif siyasetçiler Elazığ’da Yener’in kurduğu cümlelerin onda birini kuramıyor! O derece yani…

            Yener’in her fikrine katıldığımı düşünmeyin. Böyle bir şey zaten olamaz. Yener cesurca, kıvırmadan, eğip bükmeden konuşuyor. Onu söylemeye çalışıyorum. Yoksa farklı düşündüğümüz konular elbette ki vardır, olmalıdır da…

            Yener ile İbrahim abinin atışmaları zaman zaman hoş görüntüler oluşturmuyor. Bu eleştirimi de yazmam gerek. Ancak İbrahim abiye izleyicide oluşturduğu şu hissiyatı söylemeden de edemem.

            İbrahim Abi her yorumunda iktidarı öyle bir savunmaya geçiyor ki, sanki her hafta Sayın Cumhurbaşkanı ekran başında İbrahim Gök ne diyor diye bekliyor! Yener’in vicdanlı duruşundan kast ettiğimde işte tam da burası.

            Siyasette ikbal olmuyorsa, insan vicdanıyla da şehrine, topluma katkı sağlayabilir. Her şeyi geçtim, tarih önünde yaptıklarımızla, ettiklerimizle vicdanımızı şerh düşüyoruz. Kimse için olmasa dahi kendimiz için doğruları söylememiz lazım.

            Bu açıdan İbrahim ağabeyin maddi imkanları çok iyi, şöhreti var, temsil gücü tartışmasız en iyilerden… Ama siyasette aradığını bulamadı. Hem bir şey olmak zorunda mıyız?

            Sevgili İbrahim ağabey, Recep Tayyip Erdoğan hiçbir programı izlemiyor! Ama Allah söylediğimiz her sözü biliyor!

            Gerçekten Allah kalplerimizden geçeni biliyor,

            Gerçekten hiçbir şöhret ve hiçbir siyaset Allah’ın rızasının yerini tutmuyor,

            Gerçekten üç kuruş etmez ihtiraslar için Allah’ın rızasından vaz geçmeğe değmiyor…

            Kanal 23’ü, Burak Soylu’yu, Yener’e imkan verdikleri ve de tahammül ettikleri için tebrik ederim. Ajanda ekibini kutluyorum…

            Sevgili Yener, sana da helal olsun. Abartmadan, gaza gelmeden, kendini tutuklatmadan(!) devam et kardeşim. Hak için, hakkı söylemeye devam ettikçe yanındayım.

Yazarın Diğer Yazıları