Cengiz GÜLAÇ

BENCE MHP HATA YAPTI

Cengiz GÜLAÇ

            MHP pazartesi günü Elazığ Belediye Başkan adayını açıkladı. 2014 yerel seçimlerinde de aday olan Sayın Bilal Çoban yine MHP’nin adayı oldu.

            Bilal Hocaya başarılar dilerim. Umarım bu adaylık hem şehrimiz için hem de kendisi için hayırlı olur.

            MHP’nin neden hata yaptığına gelecek olursak…

            Ak Parti’nin aday adayları günlerdir kamuoyuna kendilerini anlatıyor. Esnaf ziyaretleri yapıyorlar, televizyonlara çıkıyorlar, billboardları, elektrik direklerini reklamlarıyla süslüyorlar, broşürler dağıtıyorlar, gazetelere, radyolara reklam veriyorlar vs…

            Pazar günü Ak Parti’de temayül yoklaması yapıldı. Tecrübeyle sabit olduğu üzere sonuca etki etmese de temayül yoklaması yapılan salonun önünden televizyonlar canlı yayın yaptı, halen daha şehir temayülü konuşuyor.

            Hülasa Ak Parti, ilgi odağı olmayı başarıyor, kendinden söz ettirebiliyor. Günlerdir şehir Ak Parti’de kimin aday olacağına kilitlenmiş durumda.

            Ak Parti seçmen üzerinde bu baskıyı yapıp partisinin ilgi odağı olduğu algısını başarırken MHP sessiz sedasız adayını açıkladı. Daha MHP’den kimlerin aday adayı olduğunu bile bilmeden bir anda karşımıza MHP adayıyla çıktı.

            Henüz daha kamu personelinin istifa süreci yasal olarak tamamlanmamışken, aday adayları bile netleşmemişken, hiçbir aday adayı kampanya yapamadan aday açıklamanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Hatta MHP’de, cumartesi günü aday adaylığını açıklamaya hazırlananların bile olduğunu biliyorum. İyi ki açıklamamışlar. Zira MHP aday adaylarından 25 bin TL gibi bir müracaat ücreti istiyordu. Adamlar hiç yoktan bu yüksek bedeli yatıracaktı ve belki de kamuda çalışanlar istifa edip aylarca maaş alamayıp mağdur olacaktı…

            MHP hiç olmazsa birkaç hafta sonra adayını açıklasaydı çok daha iyi olurdu. Aday adayları sahaya inerdi. Halk Ak Parti’nin ve MHP’nin aday adayı profillerini kıyaslama şansı elde ederdi.

            Hatta ben MHP’nin yerinde olsam hatırı sayılır partililerini ikna eder sırf stratejik açıdan partiye teveccüh çok fazlaymış gibi göstermek için birçok ismi daha aday adayı yapardım. Bu talebe MHP’ye gönül vermiş hiç kimse karşı çıkmazdı.

            Süreç bu şekilde işledikten sonra yine Bilal Hocanın ismi açıklanabilirdi. Bilal Hocanın hakkını teslim edelim, yıllardır belediyeye hazırlanıyor. Öyle ki, 2014 yerel seçimleri bittikten bir gün sonra sanki hemen seçim varmış gibi hiç durmadan çalıştı.

            Ancak sürecin bu şekilde olmasıyla Bilal Hocaya da haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Daha güçlü, ilgi odağı haline gelmiş bir partide birçok ismi geride bırakarak aday olmayı başarmış bir aday profili Bilal Hocanın kampanyasında kendisine çok daha fazla yardımcı olabilirdi.

            Sonuçta emek veren bir isim aday oldu, buna itiraz edenin çıkacağını düşünmüyorum. Yakından tanıdığım, değer verdiğim Sayın Bilal Çoban’a başarılar diliyorum…

            Bakalım Ak Parti’nin adayı kim olacak? Eleştirdiğim konunun psikolojik etkisi tabii ki unutulur. Bir zaman sonra adayların kampanyalarıyla meşgul oluruz, kimin kazanacağına dair tahminler başlar…

            Ak Parti ve MHP haricinde diğer partilerin şansının olduğuna inanmıyorum. Her iki partinin adayları tartıya çıkar, millet de tercihini yapar.

ESKİ BİR MÜNAZARA KONUSUNU ÇÖZDÜM!

            Genelde ortaokul veya lise dönemlerinde münazara konusu olan o klasik sorunun cevabını buldum!

Soru: Çok okuyan mı bilir yoksa çok gezen mi?

Cevap: Cahil olan!

Yazarın Diğer Yazıları