Cengiz GÜLAÇ

BELEDİYEDE KİME DESTEK OLACAĞIMA ASIL ŞİMDİ KARAR VERDİM!

Cengiz GÜLAÇ

Efendim bir uçak dolusu cevval vatan evladı Tayland’a gidiyormuş. Uçak Tayland kıta sahanlığına kavuşunca pilot inişe geçtiklerini, varacakları yerdeki hava sıcaklığını falan söyledikten sonra firmalarını tercih ettikleri için teşekkür etmiş.

            Daha sonra uçak yolcularının tamamının erkek olmasından ötürü seyahat sebeplerini tahmin ettiği için Allah rızası için nazikçe bir uyarı yapayım demiş:

            “Tayland hükumetinin yaptığı açıklamaya göre Tayland’daki kadınların %50’si tüberküloz, diğer %50’si ise AİDS hastasıdır.”

            Pilot, “Niyetiniz belli, bari dikkat edin!” demeye getirmiş anlayacağınız…

            Kulakları ağır işiten yaşlı bir amca anonsu iyi duyamamış ve yanındaki gence sormuş: “Evladım o ne söylediler?”

            Genç biraz fırlama olsa gerek, ben şimdi bu anonsu amcaya nasıl izah edeyim diye düşününce, amcaya şöyle demiş:

            “Amca senin anlayacağın öksürenleri…”

*****

            Badem bıyık muhafazakâr amcaların kafasında canlanan bir Tayland seyahati fantezisiyle karışık bıyık altı gülmesi geçsin, fıkrayı yazı konumuza bağlayalım!

            ………………….!

            Bu kadar güldüğümüz yeter! Konuya başlayalım…

            Sevgili okur, geçenlerde 2017 yılına ilişkin Sayıştay raporu kamuoyunda tartışılmıştı. Yolsuzluk, hırsızlık ve talanın kişisel menfaatler için yapılmasından “milli ve manevi” hassasiyetlerle yapılmasına evirildiği bir dönemde Sayıştay raporu muhafazakâr memleket eşrafında pek bir anlam ifade etmemişti!

            Rapordan basına yansıyan bir bölüm dikkatimi çekti. Ordu Belediyesi personelini “teknik gezi” için Tayland’a göndermiş! Ordu Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanı, Zabıta Şube Müdürü, iki Belediye Meclis üyesi ve Özel Kalem’den bir yönetici asistanın 2017’de Tayland’a yaptıkları “teknik gezinin” Sayıştay denetmeninin radarına yakalanmasının sebebi gezinin belediyenin yaptığı bir ihalenin sözleşmesinde yer almış olması. Ordu Belediyesi, “Muhtelif Mahalle Yollarında Toprak İşleri, Sanat Yapıları ve Üst Yapı İşleri”ni alan firma ile yaptığı ihale sözleşmesinde “İmalat süresi boyunca teknolojik gelişmelerin takip edilmesi, malzemelere yapılacak gerekli fabrika test ve kontrolleri için” teknik geziler yaptırmayı ve en fazla 10 personeli yurtdışına götürmeyi de şart koşmuş.

            Ordu Belediyesinde Tayland’a teknik gezi için gidenler muhakkak ki teknik yardım alacakları aletlerini de yanlarında götürmüştür! Öyle ya, aletleri olmadan alacakları teknik bilginin ne faydası olacak ki?

            Personel Tayland’a güzelce aletlerini yağlatmışlardır, nasıl kullanacaklarını daha iyi öğrenmişlerdir, teknik bilgilerini artırmışlardır!

            Doğrusu Ordu Belediyesinin bu hizmetini ben çok beğendim! Bizim belediye de bu tür hizmetleri vermeli!

*****

            Hiç dikkat ettin mi sevgili okur,

            Yastıktan yorgana, ketçaptan su damacanasına kadar akla hayale gelmeyecek sapkınlıklardan tahrik olmayı anlatan bizim din adamlarımızın hiçbir zaman kul hakkı, kamu malı, hırsızlık, hak/hukuk, adalet gibi kavramlar derdi olmadı!

            Bizler de bu kavramları “oruçluyken sakız çiğnemenin orucu bozup bozmayacağı” kadar dert edinmedik!

            Sonrasında da yaygarayı kopartıyoruz, yeni nesilde deizm artıyor diye…

            Deizm artıyor mu, bilmiyorum ama bildiğim, gençler;

            Ordu Belediyesinde Tayland’a teknik gezi için gidip aletini yağlayan muhafazakâr görünümlü seks düşkünlerinden tiksiniyor,

            Oturduğu yerde kimsenin İslami yaşantısını beğenmeyip büyük şehirlerde metreslerine garsoniyer açan sonradan görme hırsızlardan midesi bulanıyor,

            Yolsuzluğa, talana, hırsızlığa abdest aldıranlarla aynı paydada olmak istemiyor,

            Yarın bir gün bir meslek sahibi olduğunda torpil peşinde koşmadan, liyakatiyle iş bulabileceği bir ülkede yaşamak istiyor…

*****

            Teknik gezi için Tayland’a giden Ordu Belediyesi personeli yurda döndükten sonra vatandaşa hizmetlerinde teknik kaliteleri muhakkak ki artmıştır!

            Malumunuz yerel seçimler kapıya dayandı. Aday adayları vatandaşa projelerini anlatmaya çalışıyor.

            Ben her kim Ordu Belediyesi gibi hizmetler vereceğini vaat ederse, o adayı destekleyeceğim! Vatandaş niye kendi imkânlarıyla gitsin ki? Olan var, olmayan var…

            Ama unutmayalım bakın! Öksürenleri…

Yazarın Diğer Yazıları