Cengiz GÜLAÇ

BELEDİYE ÜNİVERSİTE ARAZİSİNİ GASP MI EDİYOR?

Cengiz GÜLAÇ

Sevgili okur, şu 2020 denen baş belası seneyi bir atlatırsak…

            Yani depremden, virüsten ölmezsek, İran sınırındaki 400 milyar çekirge kıçımıza girmezse, dünyaya bir gök taşı çarpıp tüm yaşamı sonlandırmazsa, uzaylılar dünyayı istila edip hepimize tecavüz etmezse falan…!

            50 yıl sonrası için bir kehanette bulunacağım…

            Sene 2070. Yer Elazığ. Konu üniversite arazileri!

            Tamı tamına 172. Kez bir yatırımcı veya kurum üniversite arazisine talip olacak! Üniversite arazisinin eğitim için ayrıldığını, projelerinin olduğunu söyleyecek. Bugünden o güne yaşayan bazılarımızla yeni sürüm hemşerilerimiz üniversiteyi destekleyecek. Bugünden o güne yaşayan bazılarımızla yeni sürüm hemşerilerimiz “artık yeter da, ne yapacaksanız yapın” diyecek. Bugünden o güne yaşayan bazılarımızla yeni sürüm hemşerilerimiz de fikrim yok diyecek…

            Sonra…

            Muhtemelen belediye yine borçlu olacak. Bugünden o güne yaşayan bazılarımızla yeni sürüm hemşerilerimizin genel olarak sohbetlerde tatmin konusu yine belediye olacak!

            Herkes belediyeden hizmet bekleyecek, borcunu bitirmesini isteyecek ama çözüm olarak hiç kimse bir öneri getirmeyecek.

            Ve son bir sonra…

            Muhtemelen bizler halen daha bilim ile imanın barışını gerçekleştiremediğimiz için kendi ucuz hurafelerimizle debelenirken ecnebiler başka gezegenlerde yaşam alanı oluşturmuş olacak.

            İşte o gün üniversite arazileri aslında hiçbir anlam ifade etmeyecek. Zira çöplüğe dönen koca dünya sadece bizim malımız olacak…

            Sakın bu kehanet tutmaz demeyin. Az biraz etrafınıza, konuşulan konuların seviyesine bir bakın, haklı çıkma ihtimalimi göreceksiniz.

            Elazığ’a nitelikli, kaliteli, gerçek manada bilim yuvası olacak ikinci bir üniversite kurulsun mu?

            İtiraz edenin zekâsını fena rencide ederim!

            Üniversiteye ayrılan araziler eğitimden başka bir işe veya yatırıma tahsisi edilmesin mi?

            Vallahi de billahi de üniversite arazileri sadece ve sadece eğitime ayrılsın.

            Ama madem üniversite kurulduğundan beri bu arazilere çivi çakılmamış, madem yükü boyunu aşan belediyenin borcu deprem faturasıyla katmerlenecek…

            Yatan maldan hayır beklemek yerine üniversite arazisinin bir resmi kurumdan diğer bir resmi kuruma geçmesinde sakınca görmüyorum.

            Yanlışım yoksa devri yapılacak arazi Malatya’ya giderken sol tarafta kalan arazi. Üniversitenin önem verdiği yer sağda kalıyor ve 6 milyon metre kare büyüklüğünde.

            Ve yine yanlışım yoksa bu konu bakan tarafından gündeme getirildiğinde bakanlıkla üniversite görüşmüş ve Rektör Bey de itiraz etmemiş.

            Sevgili okur, işin ciddiyetini kavramış değiliz. Deprem sadece şehri vurmadı. Böyle giderse belediye biter. Emin olun ayakta kalamaz.

            Özel şahıslara peşkeş yok. Kişilere rant sağlanacağına dair bir iddia yok. Resmi bir kuruma tahsisi edilen ve yıllardır boş yatan bir arazi başka bir resmi kuruma veriliyor. Belediye de alacağı arazileri yine kentsel dönüşümde değerlendireceğini açıklıyor. Hepsi bu…

            Ha, aklınızda belediyeye kaynak sağlayacak tuğla gibi fikirleriniz varsa, buyurun onu da tartışalım. Eminim belediye de itiraz etmeyecektir.

            Yoksa…

            Di yeter da!

*****

            Unutmadan…

            Sevgili Zülfü Bal. Az önce bir kehanette bulunmuştum ya, ben 2070’e ölmüş olurum. Sen o tarihte inşallah halen daha yaşıyor olacağın için, bu kehanetimi unutma. Gerçekleşip gerçekleşmediğini bana cennette anlatırsın!

            Zülfü Bal’la cennette olmak fikri mi?

            Şeytaaann, müsaitsen bi şey diyeceğim!

Yazarın Diğer Yazıları