Cengiz GÜLAÇ

AK PARTİ'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI NASIL BULDUM?

Cengiz GÜLAÇ

            Pazar günü Ak Parti gösterişli bir tanıtım toplantısı düzenledi ve bütün belediye başkan adaylarını tanıttı. Kısaca tanıtım hakkındaki gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Devamında da bazı adaylar hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım.

            Ak Parti bu tür organizasyonları genelde iyi yapıyor. İktidar partisi olmanın avantajları da var tabii ki. Para önemli…

            Salonda oturacak yer yoktu. Bunda 20 belediye başkan adayının hepsinin de aynı anda tanıtılıyor olmasının etkisi vardı. Her aday eşini dostunu toplasa salonu doldurmaya yetecekti.

            Ancak sıradan seçmen nezdinde Ak Parti’nin bu seçimde de ilgi odağı olduğu algısı başarılmış oldu. Mesela MHP Sayın Bilal Çoban’ın adaylığını aynı salonda tanıtmıştı. Birkaç arkadaş bir kafede sohbet ederken cep telefonundan MHP’nin programını açmış izliyorduk. Tanıtımı sunan arkadaş kalabalığa bağırıyordu; “Sağ taraf bom boş! Lütfen sağ taraf da gidelim…”

            O arkadaş her kimdiyse, birilerinin bir daha böylesi bir acemilik yapmaması konusunda kendisini uyarması lazım.

            Ha, diyeceksiniz bu çok mu önemli? Tabii ki değil ama dünyada insanlar bu tür tanıtımlar için milyonlarca dolar harcıyor, profesyonel yardım alıyor, birçok insan bu konuya kafa yoruyor. MHP’nin bir adayının tanıtıldığı toplantıya göre 20 adayını tanıtan Ak Parti’nin tanıtımı tabii ki çok daha kalabalık olacaktır. Ancak mikrofondan da salon boş diye bağırmamak lazım!

            Gelelim Ak Parti’nin açıkladığı isimlere…

            Bildiğim, tanıdığım, takip ettiğim, hakkında kanaatimin olduğu isimleri yazacağım. Diğerlerini zamanla tanırsak elbette onlar hakkında da yazı yazarız.

            Kovancılar – Hacı Akpınar:

            Memleketim olması hasebiyle Kovancılar yakından tanıdığım bir ilçedir. Sık sık giderim ve birçok akrabam orada yaşar. Bu sebeple Hacı Bey, başkanlık performansını yakından takip ettiğim bir aday.

            Hacı Beyin aday olmasına sevindim. Zira gerçekten başarılı bir başkanlık dönemi geçirdi. Daha önce Ankara’da bazı vekillerimizi ziyarete gittiğimde, her seferinde Hacı Beyle karşılaştım. Hep ilçesinin bir işinin peşinde koşuyordu, vekillere pres yapıyordu.

            Kimse Hacı Akpınar’ın dürüstlüğüne laf söyleyemez. El hak, kul hakkını bilir. Bu dönem tecrübeyle birlikte çok daha fazla başarılı olacağına eminim. Kendisine seçimlerde başarılar dilerim…

            Sivrice – Ebubekir Irmak:

            Ebubekir Beyin icraatlarını TV programı yaptığım zaman yakından inceleme fırsatım olmuştu. Bir programıma konuk almıştım. O gün ilçesi için beslediği heyecan neydiyse, son güne kadar o heyecanını hiç kaybetmedi.

            Kısıtlı imkanların olduğu, çok fazla göz önünde olan bir ilçede hizmet vermek öyle kolay değil. Önceki başkanları tanımam. Kusura bakmasınlar ama Sivrice maalesef çok geri kalmış.

            Ebubekir Bey ilk döneminde çok emek verdi. Yeniden aday olmayı fazlasıyla hak ediyordu. İkinci döneminin çok daha iyi geçeceğine eminim.

            Ebubekir Bey güler yüzüyle, hoş sohbetiyle, rahmetli babasının kendisine verdiği terbiyeyle kıymetli bir hemşerimiz. Umarım seçimlerde başarılı olur…

            Baskil – İhsan Akmurat:

            Bu seçim İhsan Beyin üçüncü dönemi. Aday gösterilmesinde en büyük kriterin seçim bölgesinde sürekli olarak Ak Parti’nin yüksek oranda oy almasının yattığını biliyorum.

            Çok fazla bir araya gelemesek de İhsan Beyle Elazığspor yönetiminde de bulunduk. Meslektaşım olması sebebiyle başarılı olasını canı gönülden arzu ettiğim birisi.

            İlçesiyle ilgili çok fazla bilgim yok ama başta da söylediğim gibi partisi ilçesinde sürekli olarak yüksek oranda oy aldığına göre bu durumda Akmurat’ın da payı olmalı. Seçimlerde başarılar dilerim…

            Alacakaya – Başaran Yaşlı:

            Adam gibi adam…

            Genç yaşta bağımsız seçime girmeyi göze aldı ve başarılı oldu. HDP’nin seçim bölgesi haricinde bağımsız seçim kazanan kaç belediye başkanı var, bilmiyorum ama Başaran Başkan Ak Parti rüzgarına rağmen bunu başardı.

            İlçesine cebinden para harcayan kaç belediye başkanı vardır onu da bilmiyorum ama Başaran Beyin yeri geldiğinde cebinden para harcadığını biliyorum. İlçesine her konuda maddi manevi hizmet eden bir aileyi temsil ediyor.

            Pek ihtiyacı olmasa da başarılar dilerim…

            Akçakiraz – Sabahattin Kaya:

            Bu seçimde hangi adayın yeri garanti diye sorduğunuzda akla gelen ilk isimdi. Okuyanlar hatırlayacaktır. Daha önce aday adaylığı sürecinde konuyu köşeme taşımıştım.

            Fazla söze gerek yok. Bütün belediye başkanları içinde belki de en başarılı olan başkan Sabahattin Kaya’dır. Beldesinde inanılmaz seviliyor. Halkla her daim iç içe. Sofrası geniş, gözü gönlü tok birisi! Sabahattin Başkanın olduğu yerde kimse elini cebine atamaz!

            Bu kadar çok sevilen bir insanın yapıp ettiklerini irdelemek kendisine haksızlık olur. Seçimlerde başarılar dilerim…

            Yazıkonak – Aydın Ayaz:

            Yazıkonak belediye başkanı görevinden ayrılınca yerine Aydın Bey gelmişti. İlk zamanlar tanımıyordum. Biraz hareketli birisi olduğu için zamanla dikkat çekmeye başladı.

            Beldesinde çok ciddi adaylık yarışı oldu. Yazıkonak’ta tanıdığım insanlara soruyordum, Aydın Başkan nasıl diye. Dikkat ettim, beldesinde sevilen bir başkan olmayı başarmış. Bu önemli bir kriterdir benim için.

            İnsanların gönlüne dokunmadan yapıp ettiklerinizin çok fazla anlamı olmuyor. Aydın Başkan bunu başaran adaylardan birisi. Seçimlerde başarılar dilerim…

            Mollakendi – Mehmet Enis Doğan:

            Tarifi hem en kolay, hem de en zor aday…

            Kısaca şöyle anlatayım…

            Televizyondan tanıdığınız, bazılarına bir kilometre bile yaklaşamadığınız adamlar var ya… İşte onların tamamı Mehmet Enis Doğan’ın kankası!

            Açık ara, değil Elazığ’ın, Türkiye’nin en renkli belediye başkanı olacağına emin olun. Yarın bir gün Recep Tayyip Erdoğan’ı muhtarlara hitap ederken Mollakendi’nden söz ederken görürseniz şaşırmayın!

            Veya, Nihat Hatipoğlu’nu mübarek Mollakendi beldesinden bir rivayet anlatıp insanları ağlatırken izlerseniz, yine şaşırmayın!

            Özetle…

            Mehmet Enis Doğan gariban birisidir. Kendisinden başka kimseye zararı yoktur. Hürmetlidir, saygılıdır. Allah gönlüne göre versin…

*****

            Diğer adayları tanımadığımı söylemiştim. Yazdığım adaylar konusunda duygusal davrandığımı lütfen düşünmeyin. Emin olun hak etmediklerini düşünsem yazmazdım.

            Keban ilçesinde Sayın Fethiye Atlı yeniden aday gösterilmedi. Sebebini bilmiyorum. İlçede başarılı mıydı, onu da bilmiyorum. Fethiye Hanım bağımsız gireceğini açıklamış. Aday gösterilmemesi konusunda yapılan eleştirilerin haklı olup olmayacağını göreceğiz. Bağımsız girmesi iyi oldu. Hem cesareti için tebrik ederim, hem de insanlara somut olarak kendisini değerlendirme şansı verdiği için teşekkür ederim. Bakalım yazılıp çizilenler ne kadar doğru çıkacak?

            Yurtbaşı Beldesinde işler karışacak gibi. Muhtarlık seçiminde 50 oy alamamış birisinin rahmetli Mustafa Ergin’in hatırasına gösterdiği vefa, verdiği söz mü teveccüh görecek, yoksa belde seçimleri izzeti nefis meselesi mi yapacak, hep birlikte göreceğiz!

*****

            Bir eksiğimiz, hatamız olmuşsa af ola. Seçim süreci boyunca zaman zaman değerlendirmelerde bulunuruz.

Muhlis analizlerimi beğendi mi acaba?

            Muhlis…

            Bir taş attım Muhlis, tık dedi!...

            Muhlis üzme beni!

           

Yazarın Diğer Yazıları