Cemil TURGUT

MİLLETİN GÜCÜ

Cemil TURGUT

            24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri bir kez daha gösterdi ki dünyevi manada milletin gücünün üstünde güç yoktur.  Öyle zamanlar olmuştur ki milletin gücü tarihin akışını değiştirmiş, beğenmediği yönetim sistemlerini elinin tersiyle tarihin çöplüklerine göndermiştir.

            Ülkemizin özellikle Cumhuriyetten sonraki siyasi tarihine baktığımızda vesayetçi zihniyetler ara ara milletin iradesine ipotek koymaya kalkışmışlarsa da  milletin gücü her zaman galip gelmiştir. Tek partili dönemin  sıkışmışlığından bunalan millet, çok partili hayata geçilen dönemde Demokrat partiye dört yüz civarında vekil vermiştir. Altmış darbesiyle millet iradesi kesintiye uğramış ve bedel olarak bir başbakan iki bakan hayatını feda etmiş ve fakat millet sonraki yıllarda yine iradesiyle gücünü ortaya koymuştur.

            Yetmişli, seksenli, ve doksanlı yıllar hem içerdeki hem de dışarıdaki karanlık güçlerin milleti dizayn etme yılları oldu. Ama millet bu yıllara da direndi ve iki binli yıllara gelindi. Millet  iradesi bakımından bu yıllar ülkemiz ve milletimiz için milat oldu. Daha önce şöyle veya böyle milletin iradesine ipotekler konulmaya çalışılsa da iki binli yıllardan sonra tabir yerindeyse millet artık olaylara el koydu. Bu anlamda milletin gücü  yeni dirilişlere kapı açmıştır.

Bu dirilişin en önemli ve son göstergesi 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında ortaya koyduğu direniştir. Milletin gerçek gücü burada, sandık gücünden daha farklı tezahür ederek silahın, tankın, topun karşısında bir güç olarak ortaya çıktı ve  bütün dünyaya “bu ülkeyle ilgili hesabı olanlar varsa hesabını gözden geçirsin” mesajı verdi. Bu mesaj sayesinde  bilimsel ve teknolojik olarak gelişmemiş, ekonomisi çökmüş, demokrasisi darbeli, insanları tükenmiş ve umutsuz bir Türkiye dizayn etmek isteyen küresel güçler de yine milletin gücü sayesinde bu gün artık bükemedikleri bileği öpme noktasına gelmişlerdir. Özellikle Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya gibi ülkeler, daha önce posta koyarak  yürüttükleri Türkiye ilişkilerini, milletin son tercihi ile ortaya koyduğu duruş sayesinde  artık farklı bir boyuta taşıdılar. Milletin gücü sayesinde çıkar ilişkilerini, Türkiye ile sürtüşerek, kavga ederek, dışlayarak değil masaya oturarak  yürütmek zorunda olduklarını anladılar. Önümüzdeki hafta yapılacak Cumhurbaşkanlığına geçiş törenine yirmi iki ülke cumhurbaşkanlığı düzeyinde, on dokuz ülke başbakan meclis başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcılığı düzeyinde  katılacağını beyan etti. Bu, milletin gücü sayesinde gelinen noktadır.

Yine  yıllarca insanına yukardan bakan, insanını; göbeğini kaşıyan, bidon kafalı, ağzı çorba kokan adam olarak hor gören ve fakat kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sayan, kimlerin paralarıyla alındığı belli ol(an)mayan milyon dolarlık villalarda kurdukları düzen bozulunca cıyaklayan sözde aydınların sistemi de milletin gücü sayesinde tarihin derinliklerine gönderilmiştir. Artık ağzında puro yuvarlayarak, bir elinde viskisi diğer eliyle de ara sıra bilgisayarın klavyesine basarak yazı yazan, değerlere, kültüre ve inanca küfreden, milletin parasıyla ağalık yapan seçkinler zümresi  milletin gücü sayesinde yok olma noktasına geldiler.

Bundan sonra gerek içerden gerekse dışarıdan ülkemiz, vatanımız ve milletimiz ile ilgili ucuz hesaplar yapacak olanlar milletimizin gücünü asla göz ardı etmeyeceklerdir. Bu milletin her ferdinin devlerin aşkıyla ölümü çoktan aşarak kendisini vatanına, ülkesine ve milletine adadığını anlamışlardır.

Şunu da ifade etmekte yarar var. Arkasında durduğu bu günkü iktidarın da yanlışlarını gördüğü an onları da siyasi tarihin sarı yaprakları arasına gönderecektir. Zira millet şımaran, ne oldum delisi olan, insanlara tepeden bakan, seçimden seçime milleti hatırlayan il başkanı, milletvekili ve belediye başkanlarına rağmen mevcut iktidara bir şans daha verdi. Şimdilik bazı yanlışlarını deftere yazmakla yetindi. Yanlışta ısrar edildiğinde, gücünü bir kez daha gösterir ve mevcut iktidarı da Cumhurbaşkanının deyimiyle “bir kenara bırakıverir” vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları