Cemil TURGUT

İLİMİZDE BELEDİYEYİ KİM KAZANIR?

Cemil TURGUT

Bilindiği gibi 31 Mart’ta tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de belediye başkanlığı seçimi var. Partiler de seçimi kendi hanelerine yazdırmak için harıl harıl çalışıyor. Doğal olarak ilimizde bir partinin adayı belediye başkanlığını kazanacak. Peki, ilimizde belediye başkanlığını kim kazanacak? Ben söyleyeyim.

İlimizde belediye başkanlığı seçimini;

Güler yüzlü, alçak gönüllü, mütevazı, halkın derdiyle dertlenen aday kazanır.

Halkın; taziyesinde, düğününde, kısaca kötü gününde iyi gününde yanında olan aday kazanır.

Başkan olduğunda; belediyeyi kendi otoritesi ile yöneteceği ve dışarıdan yönetime en küçük müdahaleye müsaade etmeyeceği bir yönetim sergileyeceğinin namus ve şeref sözünü veren aday kazanır.

Sadece seçim sürecinde değil her zaman vatandaşı ziyaret edip, vatandaşın sıkıntısını yerinde görerek çözüm üreteceğinin sözünü kararlılıkla veren aday kazanır.

Başkan seçildiğinde kapısının herkese açık olacağının ve vatandaşı her daim dinleyeceğinin inandırıcı sözünü veren aday kazanır.

Şimdiden şehrin her tarafını dolaşıp yolları, sokakları görerek trafik problemini yerinde tespit edip zihninde çözümler üreten aday kazanır.

Şehri tıkayan resmi kurumları şehir dışına taşımada kararlılık vurgusu yapıp bu yönde söz veren aday kazanır.

Şehrin her tarafına mahalle sokak ve cadde ayrımı yapmadan  eşit hizmet götüreceğini kararlı bir şekilde dile getiren aday kazanır.

Şehrin imar planlamasından tutun da, açılacak yeni yerleşim yerlerine kadar tüm planlamaların açık ve şeffaf bir şekilde yapılmasının garantisini veren aday kazanır.

Belediye meclis üyelerinin birkaç hafta önceden imar planlarına ulaşmasının engellenmesini sağlayacak zemini hazırlayacağının sözünü veren aday kazanır. (şimdiye kadar olan uygulama şöyleydi. İmara açılacak alanları belediye meclis üyeleri önceden biliyordu. Bir kısmı hemen yakın bir akrabası aracılığıyla oralardaki garibanların elindeki arsa ya da tarlaları ucuza kapatıp ardından yüksek fiyatlara başkalarına satıyorlardı.)

Şehirle ilgili alt yapı, üst yapı, park bahçe, yol yapımı gibi işlerin küçük büyük demeden ihalelerinin kesinlikle açık ve şeffaf hatta halka açık yapılacağının garantisini veren aday kazanır.

Belediyedeki başta araç kiralama olmak üzere başka harcama kalemlerinin savurganlığına son vereceği garantisi veren aday kazanır.

Belediye çalışanlarının sık sık denetleneceğini, işe gelmeden maaş almaların önüne geçileceğinin, zaman zaman odasından çıkarak idarecilerin yerinde olup olmadığını kontrolünün yapılacağı sözünü veren aday kazanır.

Belediye adına açılan tüm şirketlerin ve işletmelerin kontrol edileceği sözünü veren aday kazanır. Bu şirket ve işletmelerin bazı müteahhitlerden birtakım spor  faaliyetleri adına kendisinin haberi olmadan rüşvet alabileceği ihtimaliyle bunlara fırsat vermeyeceği sözünü veren aday kazanır.

Belediyeyi iş ve işçi kurumu gibi çalışmaktan kurtaracağının, falan milletvekilin, falan il başkanının yeğeni yakını kısaca babasının oğlu olsa ihtiyacı olmadan, ihtiyacı olduğunda da hak etmeyeni almayacağı sözünü veren aday kazanır.

Belediyeyi kazandığında başkan yardımcıları, birim müdürleri gibi tüm görevlendirmelerin liyakate göre yapılacağının sözünü veren aday kazanır.  

Şehirdeki garip gurebayı tespit ettirip onların ihtiyacını giderecek bir sistem oluşturacağı sözünü veren ve şehirdeki dilenci problemini radikal bir şekilde çözeceği sözünü veren aday kazanır.

            Tüm bu verdiği garanti ve sözlerin kaydını yaptırarak yerine getirmediği takdirde milletin kendisini çarşıda, pazarda, sokakta, caddede gördüğünde yakasına yapışabileceği sözünü veren aday kazanır.

En nihayet inşallah hem ilimiz hem de kendisi için hayırlı olan aday kazanır.

 

Yazarın Diğer Yazıları