Bed­ret­tin Ke­leş­te­mur

A'dan Z'ye Kavramlar

Bed­ret­tin Ke­leş­te­mur

Yazın hayatına Hakimiyet Gazetesi’nde devam edecek olan Gazeteci-Yazar Bedrettin Keleştimur, haftalık yazıları ile okuyucuyla buluşacak.

Gazeteci-Yazar Bedrettin Keleştimur Kimdir?

1956 Tarihinde Ağın’da (Elazığ) doğdu. İlk, Orta ve lise öğrenimini Elazığ’da tamamladı. 1977’de, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsünden mezun oldu. 1992’de lisansını tamamladı.

1974 yılından itibaren basın hayatının içerisine girdi. Keleştimur ’un ilk şiirleri rahmetli Fethi Gemuhluoğlu’nun da köşe yazıları yazdığı Arapkir Postası Gazetesi’nde yayınlandı.

İlk yazılarına da, Türkiye’nin en eski ve istikrarlı olarak devam eden günlük (yerel) Elazığ Turan Gazetesinde başladı. Bilahare Elazığ’da yayınlanan günlük (yerel) Elazığ Nurhak Gazetesinde uzun süre köşe yazıları yazdı. 1997 Ekim Tarihinde Elazığ’da günlük (yerel) olarak yayın hayatına başlayan Günışığı Gazetesinde köşe yazılarına başladı. On yılı aşan bir süre içerisinde bu gazetenin ‘genel yayın yönetmenliği’ yanısıra köşe yazılarına da devam etti.

Keleştimur, Muş Ovası Gazetesinde; “Kelimeler Kavramlar” Muş 30 Nisan Gazetesinde de, “Gönülden Damlalar” köşesinde ŞİİR VE YAZILARINA devam etmektedir.

1988 tarihinde kurulan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ekim-1977 tarihinden itibaren 2002 yılına kadar beş yıl Cemiyet Başkanlığı görevinde bulundu. Uzun yıllar Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Üst Kurul Üyeliği görevinde bulundu.

Bedrettin Keleştimur, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetinde; fikri, edebi ve mesleki çalışmaların yanında; Kültür, Sanat ve Ekonomi ağırlıklı organizasyonlarda katkılarda bulundu.

           --Türk’çe Konuşacaksak, Türkçe Konuşalım,

           --Bıçağı Bırak, Kalemi Al,

           --Medyanın Sorumluluğu ve Aile,

           --Uluslararası Hazar Şiir Akşamları,

           --Elazığ 1. Ekonomi Kurultayı,

           --Anadolu Medyasının Gelişim Çizgisi,

           --Meslek İçi Eğitim Semineri…

           --Başarılı Gazeteciler Ödül Töreni…

Bedrettin Keleştimur,  Şener Bulut’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Ulusal ve Uluslararası Kültür Sanat ve Edebiyat faaliyetlerinin içerisinde yer almıştır.

Keleştimur, Elazığ Kanal-23 Televizyonunda, “Fikir Bahçesi Programını” istikrarlı bir şekilde (2009-2017) 8 yıl boyunca yürütmüştür.

Keleştimur, Diyarbakır TRT GAP Radyosunda; 2014-2016 yıllarında 30 gün süreyle Ramazan Sohbetleri yapmıştır. Bu sohbetler bilahare ‘Sohbetler’ ismiyle MANAS Yayıncılık tarafından basılmıştır. Keleştimur, aralıklarla TRT Diyarbakır GAP Radyosunda; Elazığ’ın Kültür-Sanat-Edebiyat Dünyası hakkında sohbetlerde bulunmaktadır.

Bedrettin Keleştimur,  Mayıs-2006 yılında Şener Bulut’un Koordinatörlüğünde kurulan; “MANAS Gönülevi’inde…” yer almıştır. Elazığ Şehrinin kısa zaman içerisinde; ‘edebi mahfili’ olan MANAS Gönülevi’nin ulusal ve uluslararası organizasyonlarında görevler üstlenmişler.

Bedrettin Keleştimur, Elazığ NGK. Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde; (2009-2017) yılları arasında, Basın Sektörü Temsilcisi olarak ‘Medya Tarihi…’ derslerine girmişler. Keleştimur bu dönem içerisinde; “Elazığ Yerel Basını…” üzerinde önemli bilgi şölenlerinin düzenlenmesinde öncülük etmişler.

Keleştimur, Atatürk Araştırma Merkezi, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediye Başkanlığı, Fırat Üniversitesi ve Elazığ NGK. Anadolu İletişim Meslek Lisesi İşbirliğiyle Cumhuriyet tarihinde ilk defa Elazığ’da gerçekleştirilen; “Türk Basın Tarihi Sempozyumunun Düzenleme Kurulunda…” yer almışlar.

Keleştimur, (2016-2017 eğitimi-öğretim yılında) Elazığ Eğitimine katkı amacıyla; Fırat Üniversitesi-Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğiyle Düzenlenen; “Üniversite Hazırlık Çalışmalarında…” F.Ü. bünyesinde yer alan Fakülte Dekanları, MYO Müdürleri ve Elazığ’daki, Lise ve Meslek Lisesi Öğrencilerini bir araya getiren 20 civarında toplantının modülerliğini yapmışlar.

Bedrettin Keleştimur, NGK. Anadolu İletişim Meslek Lisesi Stüdyolarında; “Elazığ Ekonomisine Yön Veren 40 Sektörle…” takriben kırk hafta süren programın genel koordinatörlüğünde bulunmuşlar. Bütün bu programlar Elazığ Kanal-23 Televizyonunda yayınlanmıştır.

Keleştimur, halen “MANAS Şiir ve Musiki Günleri” ismiyle MANAS Gönülevi’inde Cumartesi Günleri gerçekleştirilen ‘Kürsübaşı Sohbetlerini’ Şener Bulut’un koordinatörlüğünde yönetmektedir.

Keleştimur, Şiir, Sanat, Edebiyat ve Musikiyi bir bütün olarak hayatın felsefesi olarak değerlendirmekte… Sanat ikliminin şehirlerin ufkunu açacağını da ifade etmektedir. 

Uluslararası Hazar Şiir Akşamları başta olmak üzere birçok önemli şiir şölenlerinde katılım sağlamışlar…

Bedrettin Keleştimur, 40 yılı aşan Eğitimci-Şair-Yazar Gazeteci olarak; -Türkiye, Tercüman, Ortadoğu, Hergün, Millet, gibi gazetelerde araştırma ve incelemeleri; Türk Edebiyatı, Yenises, Erciyes, Külliye, Kümbet, Güney-Su, Türk Dünyası, Yeni Düşünce vs. dergilerde Edebi yazı, Hikâye ve Şiirleri yayınlanmıştır.

Bedrettin Keleştimur ‘un; Berekete Doğru (şiirleri), Düşünce Harmanı, Hasat Zamanı, Sohbetler, Kelimeler-Kavramlar isimli yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları