Batuhan Kemal AYDIN

Lafla Peynir Gemisi Yürümez!

Batuhan Kemal AYDIN

                Şu üç günlük fani yaşamda o kadar bıktık, yorulduk ve yolumuzu kaybettik ki artık hedefimizden sapıyor hanemize ve kendimize söz geçiremez olduk. Söz geçirmek şöyle dursun; nefsimizin istek ve arzularını bir kenara bırakıp Allah’ın emrettiği şeyleri yapmaktan bile aciz bir hale geldik.

Elimizi vicdanımıza koyalım ‘ En son ne zaman vakit namazını camide kıldık? ’ ya da ‘ Çevremizdeki insanlara en son ne zaman Allah’tan, onun emir ve yasaklarından bahsettik? ‘

Bugün Allah için ne yaptık?

Dün Fransa, tıpkı sultanımız Abdülhamid Han döneminde bir tiyatro oyunu sergilemek isterken Müslümanların sultanı, kâinatın efendisi, senin de içinde olduğun ümmetin liderine hakaret içerikli bir karikatürler yayınlayacağını duyurdu. Ebu Cehil’in torunları İslam’a ve Müslümanlara hakaret etmekten hiçbir zaman geri durmadı. Fakat kendisini Müslüman diye nitelendiren bizler sadece kınayarak tepki vermeye çalışıyor acizce tepki vermeye çalışıyoruz.

Birçoğumuzun bildiği bir hadise Sultanım Abdülhamit Han olayı duyunca Fransız sefiri çağırıyor bu tiyatro oynatılırsa dünyayı başınıza yıkarım diyor! İşte bunu ona dedirten güç İslam’a onun elçisine ve kâinatın gerçek sahibine olan bağlılığı ve sadakatidir.

Peki, bugün ne mi yapmalıyız… Önce kendimizi sorgulayacağız sayın okur! Önce kendimizi…

Ben İslam’a ne kadar sahip çıkıyorum? Emirlerine ne kadar uyuyorum? Beni yaratan Allah beni günde 5 vakit huzuruna secde etmek için çağırırken ben; Allah’ım şu fani dünyada daha önemli işlerim var dercesine davetini reddediyoruz. Kredi çekip 200 Bin TL ye tenekeden bir araba alıyoruz da en son ne zaman sadaka verdik bilmiyoruz. Zekâtımızı nasıl hesapladık malımızın zekâtını verdik mi bilmiyoruz.

Sonra Ebu Cehil’in torunları efendimize laf ettiğinde nefsimizi tatmin edecek süslü cümleler söyleyip sosyal medyadan paylaşımlar yaparak İslam’a ve Efendimize sahip çıktığımızı düşünüyoruz. Kısmen doğru sosyal medyanın dar dünyasında küçük çaplı bir sahiplenme…

Sonrasında yine İslam’dan uzak bir hayat neredeyse bugün tepki gösterdiğimiz o Fransızlar gibi bir hayata devam ediyoruz.

Biz bu değiliz. Bizim davamızın sınırları bu kadar küçük değil. Bu davanın en cesurları, en güzelleri, en zenginleri bu dava uğruna canını verdi. Bizim bu hak davaya sahip çıkmamız gerek. Yaratılışımızın başka hiçbir amacı yok ya İslam ile yükseleceğiz ya da batılın bir parçası olup azap göreceğiz.

Lafla Peynir Gemisi Yürümez! Yaşantımızı, ailemizi ve çevremizi buna göre yeniden dizayn etmemiz gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları