Batuhan Kemal AYDIN

Bu İnsanlara Kim Sahip Çıkacak?

Batuhan Kemal AYDIN

Ne oldu da vicdanımız taş kesildi, duygularımız katılaştı, gönlümüzü para kazanma hırsı helal ya da haram ayırmadan doldurdu böyle. Sözde neredeyse tamamı Müslüman bir toplum olan biz neden garibanı, sahipsiz olanı, ihtiyaç sahibini bu kadar ezer olduk?

İşin ilginç yanı devlet neden konuya duyarsız kalıyor? Artık yapılmayanın yapılıyormuş gibi reklamını yapmaktan vazgeçip, gerçekten bir şeyler yapıp reklamdan vazgeçmenin zamanı gelmedi mi?

Bu memlekette 24 Ocak’ta öyle bir doğal afet olmuş ki adeta şehir bıçak sırtında bir gece yaşadı. Bugün itibariyle 20.000 binanın aldığı hasarlar neticesinde yıkılmasına karar verildi. Elazığ gibi gelişmekte olan şehirler için büyük bir rakam.

Şimdi gelelim madalyonun diğer yüzüne!

Depremin ardından Kiralık ve Satılık ev arayışına giren çoğu orta gelirli hemşehrimiz, çoğu vicdansız ve para’nın kölesi olmuş Ev sahiplerinin ağına düştü. E bu fırsatı yakalamış aylarca boş kalan beş para etmeyen evi kendince değerlenmiş her gün birileri arıyor evi tutmak ya da satın almak istiyor. Bu fırsatı yakalayan insanoğlu boş durur mu?

Kiraları iki katına ev fiyatlarını %50 arttırdılar. Sorana da piyasa böyle dediler. Hadi lan oradan terbiyesiz insanlar sizi… Hem evini yüksek fiyata satmak kiraya vermek için takla atacak ederi neyse ona vermeyeceksin hem de vicdanını rahatlatmak için piyasayı öne süreceksin!

Allah hesabını soracak sen merak etme!

İşin en kötü yanı ne biliyor musunuz?

Depremden yaklaşık bir hafta sonra Valilik ve Savcılık ayağa kalkıyor ve o sözde Müslüman yaşantıda paranın kölesi olan ev sahiplerine soruşturma başlatacağını bildiriyor. Bugün depremden sonra yaklaşık 6 ay oldu. Ne değişti?

Neden kimse sokakta vatandaşın bu konuda ne düşündüğünü önemsemiyor?

Bir evin yapım maliyeti belli satış belli bu kriz anında yetki makamları bu konuya ağırlığını koymayacaksa ne zaman koyacak?

Sayın yetki makamları sahipleri geçen yıl 1000 TL kiraya verdikleri eve bu yıl 2000 TL istiyor. Geçen yıl 700 TL olan ev bu yıl 1500 TL sizce de burada hakkı korunması gereken birileri yok mu? Yazık bu İnsanlara…

Bugün Müttehhitler Odası, Emlakçılar Odası her gün dert yanıyor ev satamıyoruz. Vatandaşa çağrıda bulunuyor bir de bak devlet faizleri düşürdü ev alın diyor. Hiç biri samimi değil bunların.

Devlet düşük faizle kredi imkanı tanıdı diye ev fiyatlarını arttırdılar. İnsanlar ev almak istediklerinde konut kredisinden parası olmayan faydalanamıyor. Neden çünkü mütteahhit bey evin %80 inden fazlasına kredi çekmesine müsaade ederse kendisi az kar ediyor.  Zarar yok az kar ediyor. Dolayısıyla aylık ödeme yapabilecek ama cebinde birikmişi olmayan adam yine ev alamıyor. O da paranın kölesi diğer gruba kiracıları bekleyen ev sahiplerinin grubuna düşüyor.

Allah rızası için birisi çıksın ve yetkisini kullanarak bu işe bir dur desin!! Sokakta neler oluyor birileri kulak versin artık.

Yazarın Diğer Yazıları