Ahmet KIZILKAYA

23. 000 FORMA ve GÜZEL İŞLER SERİSİ

Ahmet KIZILKAYA

Birevim Elazığspor, ikinci Orta Anadolu deplasmanından da galibiyetle döndü. Önce Kırşehir sonra da Niğde deplasmanlarından galibiyetler alan Elazığspor hanesine önemli bir 6 puan yazdırmayı başardı.

Kendi şartlarımızın ne olduğunu bildiğimiz, ama rakip takımların ve rakip sahaların şartlarını tam olarak bilmediğimiz ve kestiremediğimiz bir süreci yaşıyoruz. Zira Elazığspor tarihi boyunca hiç karşılaşmadığı birçok takımla oynuyor ve daha da oynayacak.

Önce Kırşehir deplasmanında galip gelmek, sonra içerideki Bandırmaspor maçında son dakikada da olsa 1 puanı kurtarmak  ve geçtiğimiz Cumartesi günü deplasmanda Nigde Anadolu takımını geçerek 3 puanla dönmek, son zamanlardaki kötü gidişatın sportif boyutunu iyiye çevirmek anlamına geliyor.

 Son zamanlar demişken birkaç noktaya değinmek lazım. Son yıllarda sürekli karamsar bir tablo içinde sonunun nereye varacağını kimsenin hesap edemediği bir süreçteki Elazığspor Kulübü’ne nefes aldıracak en ciddi hamleyi Belediye Başkanı Sn. Şahin Şerifoğulları yaptı.

Puan silmelerin neredeyse kesinleştiği, hatta Allah korusun alt lige düşürülme tehlikesinin bile ihtimal dahilinde olduğu şu günlerde ‘’23.000 Forma’’ kampanyası kısa vadede nefes aldıran bir hamle oldu.

Birçok kişinin bu kampanyadan beklentisinin olmadığı ama benim Belediye Başkanı Sn. Şerifoğulları’nın nezdinde başarılı olacağına içtenlikle inandığım bu kampanyada neredeyse beklenenin iki katı forma satışı gerçekleşti.

Son günlerde yaşadığımız en güzel gelişmeydi bu. Bundan sonrası Kulüp yönetimine kalıyor. Buradan elde edilen geliri en yararlı ve sağlıklı biçimde kullanmak ve kulübü bu darboğazdan çıkarmak onların elinde. Hesap verebilirlik ve şeffaflık en önemli olgu.

Başka güzel gelişmeler de oldu son zamanlarda Birevim Elazığspor adına. İçerideki Bandırma maçında Selim Enes Özeren’in maçın uzatma dakikalarında, Niğde maçında da İzzet Topatar’ın maçın ilk yarısında attıkları goller hem kendileri adına hem de Birevim Elazığspor Kulübü adına önemli kazanç.

Hepimiz biliyoruz ki biz bir üst ligden düşmesek, hatta transfer yasağımız olmasa bu futbolcular muhtemelen kadroya bile giremeyecekti.

Talih bazen böyle fırsatları ve şansı kurumların ve kişilerin ayağına getirir. Değerlendirmek kişilere ve kurumlara bağlı.

 

MAÇTAKİ OLUMSUZLUKLAR

Niğde deplasmanında oynanan oyunun kalitesi tartışılır. Kadro kalitesi olarak rakipten çok önde olan Elazığspor, maçın özellikle ilk yarısında daha atak ve etkili görünse de topu doğru kullanma ve son hareketleri değerlendirme anlamında çok eksik göründü.

Seyirci baskısının olmadığı, rakibin ligdeki konumuna bakıldığında güç dengesi olarak bizi zorlayamayacağı belli olan bir ortamda Elazığspor maçı çok daha önceden koparmalı ve zora sokmamalıydı.

Hele bir ikinci yarı var ki neredeyse maç 2-0 ‘dan 2-2’lik beraberliğe gidecekti. Hiç kimse maçın hakemi Adem Cinek'in hatalı kararlarına sığınmasın. Biz öncelikle kendi oyuncularımızın yaptıkları hataları irdeleyip bunları konuşalım. Benzer hakem hatalarını başka maçlarda da yaşayacağımız belli.

İkinci yarıda genç kadrosuyla daha fazla üzerimize geleceği belli olan Niğde takımına karşı önlem almakta geciken Sefer Yılmaz hoca da doğrusu vasatlar kervanına katılmış oldu.

Maçın en kötü hareketi ikinci sarı kartla ihraç edilen Yiğitcan Erdoğan’a aitti. Bu oyuncu geçen sezon da buna benzer hareketler yaptı ve takımın hem gardını düşürdü hem de kayıplar yaşamasına sebep oldu.  Ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. Biz deneyimli oyunculardan genç oyuncularımıza önderlik edip onlara örnek olmalarını beklerken yapılan bu tarz hareketler affedilir cinsten değil.

Saha içindeki en verimli iş yapan deneyimli oyuncumuz ise bana göre Ahmet Burak Solakel’di, İlerlemiş yaşına rağmen gerilerden gelerek yaptığı iki hamle maçta rakip adına mutlak iki golün önlenmesini sağladı. Form düzeyi giderek yükselir umarım.

Sonuç olarak Elazığspor deplasmandan 3 puanla dönerek ileriki haftalar için avantaj sağladı. Bundan sonra daha düşük kalibreli takımlardan alınacak galibiyetler ve puanlar ligdeki sıralama adına sorunsuz bir sezonu geride bırakmamıza vesile olabilir.

Bir sonraki yazımda buluşuncaya kadar sevgiyle ve huzurla kalın.

Yazarın Diğer Yazıları