YAZ KURSLARI HAYIRSEVERLERİ BEKLİYOR

YAZ KURSLARI HAYIRSEVERLERİ BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETÖ ve diğer bazı cemaatlerin, siyonist emellere hizmet etme gerçeğinin ortaya çıkmasının ardından vatandaşta oluşan cemaat algısı şu oldu: “En iyi cemaat cami cemaati”… Çünkü cami cemaatinin namaz kılmak ve Allah’a kulluktan öte bir gayesi yoktur. Çok konuları belki bilmezler ama salih bir kul olmaktan öteye gelecek hesap ve planları da yoktur.

Bu gerçekten hareketle Diyanet İşleri Başkanlığımız camilerimizde çocuklarımıza yönelik yaz kursları açtı. Her gün saat 9’da başlayan ve öğlen namazına kadar süren yaz kurslarımızda on binlerce çocuğumuz Kur’an dersi alıyor.

Cami görevlilerimiz yanında ilahiyatçılarımızın  da görev yaptığı, çocuklarımıza zaman zaman yüzme, piknik, geleneksel çocuk oyunları ve diğer aktivitelerle; peygamber efendimizin hadisine uygun olarak zorlamadan ve yormadan gerçekleştirilen bu kurslarımızda görev yapan hocalarımıza da kolaylıklar diliyor ve teşekkür ediyoruz.

Mahalle kaynaşmasını ve tanışmasına da önemli oranda katkı sunan sosyal bir misyonu da olan kurslarda çocukların zaman zaman küçük de olsa ödüllendirilmesi şart. Bilirsiniz ödül eğitimde önemli bir metot. Yazın sıcağında sırf Allah’ın kelamı Kur’an’ı öğrenmeye gelen bu küçük yavrularımızı sevindirmek de bizlerin görevi.

Öyle çok büyük şeylere gerek yok. Örneğin kursa devam eden öğrencilere zaman zaman bir hayırsever tarafından dondurma ikram edilse ne olur. Bazen soğuk meşrubat ya da meyve suyu ikram edilemez mi? Ya da son günlerde oldukça ucuzlayan karpuz, kiraz ya da farklı bir meyve ikram edilemez mi?

Bizden hatırlatması. Haydi, hayırseverler top sizde artık. Cami hocası ile irtibata geçerek hem öğrenci sayısı alınabilir hem de ikramın yapılacağı gün tayin edilebilir. Unutmayın sevindireceğiz kesim masumluğu ile Peygamber efendimizin de çok sevdiği çocuklar… Çocukların yüzündeki o mutluluğu görmeye değmez mi 60-70 dondurma almak.