Yaz Kur'an Kursları Açılış Töreni Düzenlendi

Yaz Kur'an Kursları için tüm hazırlıklarını tamamlayan Elazığ Müftülüğü tarafından Ataşehir Mahallesi'nde bulunan Hacı Fethi Camii'nde açılış töreni düzenlendi.

Yaz Kur'an Kursları Açılış Töreni Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılışa Elazığ İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA, müftülük personeli, din görevlileri, kurs hocaları, öğrenciler ve velileri katıldı.

"Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla 17 Haziran’da başlayan bu yılki Eğitim-Öğretim 09 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

SARIKAYA:“AHLAKI KUR’AN OLAN NESLE İHTİYACIMIZ VAR”

Elazığ İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla başlayan Yaz Kuran Kursları açılış töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:’’Dün itibari ile yaz kurslarımız il merkezinde, ilçelerimizde ve köylerimizde başlamış bulunuyor. Bugün sizlerle buluşalım istedik. Velilerimiz, hocalarımız ve öğrencilerimiz Maşallah çok heyecanlı. Ahlakı Kur’an olan nesle çok ihtiyacımızı var. Birbirimizi seveceğiz, kardeş olacağız, arkadaş olacağız, birbirimizle sevgi-saygı içiresinde ilişki kuracağız. 8 hafta içinde elif-ba cüzü ve Kur’an-ı Kerimi öğreneceğiz. Sevgili çocuklarımızın saygıdeğer aileleri özellikle bu 8 haftalık eğitime verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyoruz. Aslında bu faydayı doğrudan siz göreceksiniz. Mademki Müslümanız ve Müslümanlığın ana kitabı olan Kur’an-ı Kerimi şeklen ve usulen okumayı buralardan öğreneceksiniz. Dinimizin temel ilkelerini ile beraber Peygamberimizin hayatını ve ahlakını yine camilerimizde öğreneceksiniz.

Şu anda büyükleriniz olarak bize iyice bir bakın. Bizler camide eğitim olarak dinimizi öğrendik. Ben de öyle, sizin yaşlarınızda iken camilerde hocaların dizinin dibine oturduk ve onlardan öğrendik. Hocalarımız çok büyük bir özveri ile sizlere derslerinizi verecek, sizler de hocaların verdiği bilgilere sahip çıkın. Bu vesile ile değerli basınım aracılığı bütün velilere sesleniyorum. Çocuklarını yakın Kurslara mutlaka gönderin. Şunu da söyleyeyim, diyelim ki bir ay sonra tatile çıkacaksınız, olsun o çocuğumuz bir ay da olsa bu kurslara devam etsin istiyoruz.”dedi.

“HEDEFİMİZ, 35-40 BİN ÖĞRENCİ”

İl geneli 35-40 Bin öğrenciye ulaşmak istediklerini belirten Müftü SARIKAYA konuşmasına şöyle devam etti:“Geçen yıl il geneli 23 Bin öğrenciye yaz kurslarında eğitim verdik. Bunun 13 Bini il merkezidir ve bizce yeterli sayı değildir. Bunun bu yıl en az 20 Bin olmasını arzu ediyoruz. İlçelerin toplamı ise 10 Bin öğrenci idi, onunda en azından 15 Bine çıkmasını istiyoruz. Böylece 35-40 Bin civarında öğrencimize eğitim vermeyi hedefliyoruz. Dün itibari ile Türkiye genelinde Yaz Kur’an Kurslarımız başlamıştır. Bu vesile Diyanet İşleri Başkanlığımız, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ve Sayın Valimizin himayelerinde kurslarımızı başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun İnşallah ve buradan hepinizin çok güzel bilgilerle ayrılmasını temenni ediyorum.  Anne-babaları ve ders verecek hocalarımızı kutlarken, sevgi ve saygılar sunuyorum.”dedi.

2 dönem halinde tüm camilerde ve müftülükçe belirlenen yerlerde düzenlenecek Yaz Kur'an Kurslarında 1. Dönem kayıtları başlamış olup 1. Dönem kayıtları 24 Haziran tarihine kadar devam edecek. 2. Dönem kayıtları ise 08 Temmuz’da başlayıp 22 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek.