YAVAŞ, GELİYOR

Muhalefet sürekli erken seçim çağrıları yapsa da Cumhur İttifakı ortakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçimlerin 2023 yılında yapılacağında ısrarcılığını devam ettiriyor.

YAVAŞ, GELİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel seçimlerle birlikte yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı değişmeyecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden aday olacak.

Ancak 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin kimi aday göstereceği ise net değil.

Tartışmalar sürerken kamuoyu araştırma şirketleri yeni çalışmalar yapmaya başladı.

AREA Araştırma, temmuz ayında Türkiye'nin siyasi nabzını tutmuş.

Ankete katılanlara, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde aşağıda belirtilen isimlere; millet ittifakı ve diğer muhalefet partilerinin ortak adayı olması durumunda oy verir misiniz?" diye sorulmuş. İşte gelen cevaplar:

Mansur Yavaş - 47,7

Ekrem İmamoğlu - 44,3

Meral Akşener - 37,0

Muharrem İnce 27,4

Abdullah Gül 21,2

Ali Babacan 16,2

Anketlerde de görüldüğü gibi Mansur Yavaş, yavaş yavaş ve derinden geliyor. Ankete katılanların İmamoğlu yerine Yavaş’ı öne çıkarmasının birçok sebebi var.

Öncelikle İmamoğlu, kendine olan güveni tamamen yok etti. Çok hata yaptı. Çok konuştu, konuştukça çuvalladı. Başarılı bir belediye başkanlığı da ortaya koyamayan İmamoğlu, her an yeni hatalar ve yanlışlıklar yapma potansiyeli sebebiyle de halktan güvenoyu alamıyor.

İmamoğlu’nun bu tutarsızlıklarına rağmen Mansur Yavaş; ilkeli, şahsiyetli, geldiği siyasi çizgi olan MHP’yi reddedip seçildiği parti olan CHP’nin ilkelerine ters düşmeden itidalli bir yönetim sergiledi. Cumhurbaşkanı ve bakanlarla ters düşmedi onlarla polemiğe girmedi.

Bu duruş Yavaş’ı hem sağdan hem de soldan alacağı oylarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında en güçlü aday olarak ortaya çıkardı. Tabi bu sonuç karşısında en çok üzülen de çatı adayı olma hayalini hala sürdüren Abdullah Gül’e oldu.