YATIRIM İHTİYAÇ PROGRAMI ÇALIŞTAYI ELAZIĞ'DA YAPILIYOR

YATIRIM İHTİYAÇ PROGRAMI ÇALIŞTAYI ELAZIĞ'DA YAPILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bağlı kuruluşlarda  Korunma ve bakım altındaki çocukların yaşadığı çocuk evleri siteleri hizmet binalarına yönelik Yatırım İhtiyaç Programı Çalıştayı Elazığ’da yapılıyor.

İki gün sürecek çalıştaya taşra teşkilatlarından tip proje uygulanan kuruluş yöneticileri, Bakanlığın Destek Hizmetleri Başkanlığından mühendis ve mimarlar ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden  uzmanlarından oluşan 25 kişi katılıyor.

Eğitim programı ile Çocuk Hizmetleri  Genel Müdürlüğünce  yapılan saha ziyaretlerinde tespit edilen eksikliklerin giderilerek ihtiyaç programının revize edilmesi amaçlanıyor.

Oluşturulacak yeni ihtiyaç programı ile hizmet birimlerinin daha fonksiyonel olması ve kuruluşların daha etkin kullanılmasıyla birlikte  giderlerin de minimize edilmesi hedefleniyor.

Korunmaya ihtiyacı olan çocukların bakımlarının sağlandığı temel hizmet kuruluşlarımız; 5-8 çocuğun bir arada kaldığı ev birimleri şeklindeki Çocuk Evleri ile aynı yerleşkede bulunan birden fazla ev tipi sosyal hizmet biriminden oluşan Çocuk Evleri Siteleridir.

Genel olarak çocuk evleri kiralama yöntemi ile temin edilirken, Çocuk Evleri Siteleri yatırımlar içerisinde inşa edilmektedir. Hâlihazırda 28 kadar çocuk evleri sitesi kamu yatırım programına alınmış bulunmaktadır. Yapılan yatırımlar Bakanlığımızın bakım politikası doğrultusunda oluşturulmuş “İhtiyaç Programı”  doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Çocuk evleri sitesi tip projeleri; Çocuk Yaşam Evleri (0-6 Yaş), Çocuk Yaşam Evleri (7-18 Yaş) ve İdari Bina olmak üzere toplam üç farklı binadan oluşuyor.(Bülten Haber)