YARIN 24 ŞUBAT

YARIN 24 ŞUBAT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Şubat’ın belki müstakil olarak özel bir anlamı ve çağrışımı yok ama 24 Ocak’ın var. 24 Ocaktan yarına bir ay geçmiş. 24 Ocak 2020 Cuma günü saatler saat 20.55’i gösterdiğinde şehrimiz 6.8 gibi şiddetli bir depremle sarsılmış ve 41 vatandaşımızı yitirmiştik.

24 Ocak’tan 24 Şubat’a kadar geçen bir aylık süre içerisinde devletimiz  tüm kurumları olağanüstü bir gayret ve başarı gösterdiler. Geçen bir aylık süre içerisinde gördük ki devletimizin gücü, halkımızın yardımseverlik duygusu ve tüm hemşerilerimiz gayretiyle yaralarımızın birçoğu sarıldı.

Hiç kimse aç ve açıkta kalmadı. Hiç kimsenin ihtiyacı ötelenmedi ve yok sayılmadı. Devletimiz fazlasıyla hem de çok fazlasıyla halkımızın ihtiyacını karşıladı.

Şimdilerde konteyner kentlere taşınma süreci başladı. Kısa süre sonra şehrin değişik noktalarında kurulu olan ve insanlarımızın deprem psikolojinden kurtulmalarına engel olan çadırlar da toplanmış vatandaşlarımız konteyner kentlere yerleştirilmiş olacaklar.

…Ve bir ay gibi kısa bir süre içerisinde depremzedelere verilmek üzere yapılacak kalıcı konutların temeli de atılmış olacak. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilimize gelerek konutların temel atma törenine katılacak ve bu süre içerisinde kurumlarımızın yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili detaylı brifing alacak.

Güçlü bir devlete sahip olmak çok güzel ve gurur verici bir olay. Ya devletimiz güçlü olmasaydı. Ya güçlü olsa da halkının yanında ve yardımında bu kadar hassas olmasaydı…

Güçlü bir ülkede yaşamak ve devletin şefkat eli ve sıcak yüzünü yanımızda hissetmek az bir kazanım ve mutluluk olmasa gerek.