YARDIM BEKLİYOR

Erkan BAY/Elazığ'ın Rızaiye Mahallesinde yaşayan Semra Karahan (32) yoksulluğun pençesinde yaşam mücadelesi veriyor.

YARDIM BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 14 defa ameliyat geçiren Semra Karahan,yoksulluk için yaşam mücadelesi veriyor.Bir apartmanın bodrumunda yaşam mücadelesi veren Karahan,yetkililerden yardım bekliyor. Son 5 yıl içinde 14 defa ameliyat geçiren ve çalışamaz duruma gelen Karahan, "Eşim ve çocuğum cezaevinde olmasından dolayı yalnız yaşıyorum. Kimsem yok. Geçirdiğim ameliyatlar yüzünden çalışamaz haldeyim.Engelli maaşım ile geçinmeye çalışıyorum.’’ diye ifade etti.

ARTIK DAYANAMIYORUM

Karahan, ’’Ameliyat olduktan sonra çok kötü günler geçirdim.Çalışamadım.Eşim ve çocuğum cezaevinde olduğu için onlara da bakıyorum.Engelli maaşım var.Aylık 500 Lira.Maaşımla geçinemiyorum.Evim kira,cezaevine para veriyorum.Artık dayanamıyorum.Çalışabilir durumda olsam sıkıntım olmaz.Beynimden ameliyat olduğum için yürümekte bile zorlanıyorum.’’ dedi.

YÜRÜMEKTE ZORLANIYORUM

Semra Karahan, ’’Beyin ameliyatı geçirdiğim için yürümekte zorlanıyorum.Dizlerimde güç yok.İlaçların bazıları alabiliyorum.Bu şekilde mücadele ediyorum.Daha kapsamlı tedavi olmam gerekiyor.Ama imkanım yok.Ailemden bir beklentim yok.Tek güvendiğim devletim.’’ dedi.

 

ÖLDÜĞÜMDEN KİMSENİN HABERİ OLMAYACAK

Beyninde su toplanmasından dolayı zor günler geçirdiğini ifade eden Karahan, ’’Yalnızlıktan dolayı çaresiz kaldım.Birgün bu evde ölecem kimsenin haberi olmayacak.Onun için kapımı bile kitlemiyorum.Yemeğimi yapamıyorum.Ev temizliğimi yaparken çok zorlanıyorum.Kimsesizlik çok zor.Komşularımın desteği ile karnımı doyuruyorum.’’ diye konuştu.

 

İLAÇLARIMI BİLE ALAMIYORUM

Yaklaşık 5 yıldır bir apartmanın bodrumunda yaşadığını dile getiren Karahan, ’’Önümüz kış,sobam bile yok.İlaçlarımı bile alamıyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum.Devletimiz bana sahip çıksın.Kimseye sesimi duyuramıyorum.’’ dedi.

 

DEVLETİMİZE GÜVENİYORUM

Yaşadığı  zorluklar nedeniyle yetkililerden yardım beklediğini söyleyen Karahan, ’’Valimizden ve Belediye Başkanımızdan yardım istiyorum.Soba istiyorum.Gıda malzemesi istiyorum.Devletimiz bana sahip çıksın.Çaresiz kaldım.Bazı günler aç yatıyorum.’’ diye konuştu.