'YAPTIĞIM PAYLAŞIM, CAYDIRICI OLMASI DÜŞÜNCESİ İLE YAPILMIŞTIR'

'YAPTIĞIM PAYLAŞIM, CAYDIRICI OLMASI DÜŞÜNCESİ İLE YAPILMIŞTIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Nisa Yılmaz/ Geçtiğimiz günler de “YAŞLIYA KARA TAŞ!” isimli Hakimiyet’e göre yazımız ile ilgili Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, yazılı bir açıklama yaptı.

Karataş yaptığı açıklamada,“ Özel şahsi sosyal medya hesabımdan, paylaşmış olduğum fotoğraf ve yorum yetkililerin uyarılarını dikkate almayan yaşlıların sorumsuz davranışlarını sonlandırmalarını hedef alan caydırıcı olması düşüncesiyle yapılmıştır. Koronavirüs salgınına karşı sokağa çıkma yasağı konulması zorunluluğu gerek Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, gerek Sağlık Bakanımız başta olmak üzere tüm bakanlıkların ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın uyarılarına rağmen evlerinden çıkarak meydanlara, cadde ve sokaklar ile parklara akın eden yaşlılara yönelik alınmıştır” dedi.

Karataş, “Bağışıklık sistemlerinin zayıflığı sebebiyetle en büyük risk altında olan kesim oldukları için yetkililerin sokağa çıkmalarının virüsü kapmalarına ve yayacaklarına sebep olacağı gerekçesi ile evde kalmalarını istediği kesim olan 65 yaş ve üzeri yaşlıların çoğunluğu bu hayati karara uymayarak sorumsuz ve kural tanımadığı gibi hem kendi hem de yaşadığı evdeki insanların sağlığını hiçe sayarak sokağa çıkma konusunda inadından vazgeçmeyen yaşlılarımız, tüm toplumun sağlığını tehdit eder duruma geldiler. Sokağa çıkılmaması gerektiğine sıklıkla dikkat çeken tüm yetkililer ile konunun uzmanı sağlık insanlarının uyarı ve ikazlarını dikkate almayan bazı yaşlılarımızın sokağa çıkma konusundaki ısrarları, hükümeti cebri kararlar almaya zorladı ve cumartesi günü itibariyle  65 yaş ve üzeri insanlarımıza sokağa çıkma yasağı getirdi” diye ifade etti.

Karataş, “Zorunlu olarak ve tüm ülke halkının sağlığı düşünülerek alınan bu karar da gösterdi ki millet olarak uyarı ve ikazlardan ziyade bizlerin anladığı dil yasak ve ceza uygulamaları olmuştur. Bu nedenle şahsi sosyal medya hesabımdan sorumluluğunun bilincinde ve üslubumun Milli Eğitim Bakanımız ile kıyaslanmasına gerek olmadığına inanarak, Türkiye Genelinde faaliyet gösteren ve Genel Başkanı olduğum Kamu Sağlık-Sen'in başındaki en yetkili ismi olarak sorumluluğum gereği devletimizin uyarılarını ciddiye almayanlara sosyal medya hesabımızdaki paylaşımın amacı uyarı ve ikaz amacı taşımıştır. Saygısızlık ve nezaket dışı bir amaç taşımamaktadır. Sendika olarak yasağa uyan ve evinde kalan yaşlılarımızın ihtiyaçlarını karşıladığımızı da buradan ifade ederim” dedi.