'YANLIŞTI, DÖNÜYORUZ'

KADINI KORUMA VE GÜVENCE ALMA AMACIYLA İMZALANAN ANCAK PRATİKTE AİLEYİ PARÇALAMANIN YOLUNU AÇAN VE BELİRLİ BİR KESİMDEN CİDDİ ELEŞTİRİ ALAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLİYOR

'YANLIŞTI, DÖNÜYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aileyi ve özellikle kadını koruma amacıyla ve geçtiğimiz yıllarda özellikle KADEM ile Aile Politikaları ve  Çalışma Bakanlığı’nın kadın bakanlarının talebi ve ısrarı ile imzalanan İstanbul Sözleşmesinde geri adım sinyali geldi.

İlimizin saygın ve başarılı gazetecisi Zeki Akbıyık’ın da katıldığı “Anadolu Soruyor”Programının konuğu olan Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un İstanbul Sözleşmesi hakkında ifade ettiği cümleler ülke gündemine oturdu.

AKBIYIK’IN SORUSU GÜNDEMİ BELİRLEDİ

Son yıllarda özellikle Ak Parti  tabanında ciddi rahatsızlıklar oluşturan ve birçok partili ve Sema Maraşlı olmak üzere birçok yazar tarafından şiddetle eleştirilen İstanbul Sözleşmesi  ile ilgili olarak Zeki Akbıyık’ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olarak öne çıkan eleştirilerle ilgili sorusunu cevaplayan Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş,”Nasıl imzalanmışsa öyle de sözleşmeden çıkılır" sözleriyle Türkiye olarak sözleşmeye taraf olmaktan vazgeçileceğini belirtti.

ÇEKİLME HAZIRLIĞI

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş,  Akbıyık’ın sorusu üzerine "Sözleşmeden çekilme ile ilgili hazırlık yapılıyor. İstanbul Sözleşmesi, imzalanması yanlıştı. O zaman hangi usul ile yürürlüğe girdiyse aynı şekilde kaldırılacak." ifadelerini kullanması sözleşmeye karşı olan çevrelerde memnuniyet yarattı.

SEÇİMİN AYAK SESLERİ Mİ?

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un İstanbul sözleşmesi ile ilgili net beyanı ve çıkışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün grup toplantısında “kayıplarımızın sebebi rakiplerimizin mahareti değil,  bizim yanlış ve eksiklerimizdir” ifadesi ve Ayasofya’nın  ibadete açılma girişimleri baskın bir erken seçim mi var sorularını gündeme getirdi.

ÖZE DÖNÜŞ ŞART

Yapılan  son kamuoyu yoklamaları ile yeni seçmen kazanmak şöyle dursun, kendi seçmeni ve tabanını; Gelecek, Deva  ve MHP ile kararsız olmaya iten ve kaçışları durduramayan, yapılan eleştirilerin altında kalan Ak Parti’nin, bu hamlelerinin isabetli ve doğru olduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, Ak Parti’nin kuruluş felsefesine dönüşüyle yeni bir açılım yapabileceğini belirtiyorlar.

ATAMALAR RAHATSIZLIK VERİYOR

Ak Partinin tüm kesimlerin takdirini kazanan önemli hizmetleri hayata geçirmesine rağmen Hamza Yerlikaya, RTÜK başkanı Ebubekir Şahin  örneğinde olduğu gibi bir kaç kurumdan maaş alınan yönetim kurullarına  yapılan atamaların kamuoyunu rahatsız ettiğini ve vicdanları yaraladığını belirten siyasi gözlemciler, bir kaç kişiyi memnun etme adına milyonların küstürülmesinin siyasi bedelinin ağır olabileceğini ifade ediyorlar.

AK PARTİ ANKET YAPMALI

19 yıldan beri ülkede önemli hizmetlere imza atmış, Türkiye’nin kaderini değiştirecek atılım ve adımları atmış ve bu sebeple girdiği her seçimden zaferle çıkmayı başarmış Ak Parti’nin kaybettiği seçmenleri kazanması için kendi içinde ve tabanına yönelik “nerede hata yapıyoruz ve neler yapmalıyız” sorularının yer aldığı anketleri güvenilir ve bağımsız bir şirket eliyle her ilde yapması ve çıkan sonuçlara göre adım atması gerektiğini ifade eden siyasi gözlemciler, bu yapılırsa yeni  bir şahlanışın başlayabileceğini ifade ediyorlar.