YANLIŞ OLDU…

YANLIŞ OLDU…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP, toplumsal dayanışmamızın kadim bir geleneği olan “Askıda Ekmek” projesini başlattı. Yüzyıllardan bugüne akıp gelen yardımlaşma, dayanışma ve toplumsal dinamiklerimizi ayakta tutma geleneğinin bir yansıması olan askıda ekmek projesi, bugüne kadar siyasi bir parti tarafından değil de vakıf, dernek, STK ya da duyarlı esnaf ve hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.

Bir siyasi partinin böylesi bir projeyi hayata geçirmesi, temelde doğru bir proje gibi görülse de hayırlı işlerin gizli yapılması esasına dayanan naif bir inceliğin, siyasal bayrak ve amblem altında yapılması kuşatıcılık açısından da çok doğru bulunmadı.

Parti yöneticilerinin çok iyi niyetle yaptıklarına inandığımız bu kampanyanın elbette siyasi bir karşılığı da olacaktı ve nitekim de oldu.

Muhalefet, bu kampanya üzerinden ülkeyi fakirleştirdiği iddiasıyla Ak Parti’ye yüklendi. Hatta Kılıçdaroğlu, bu kampanya ile Ak Parti’nin ülkeyi fakirleştirdiğinin resmi olması gerekçesi ile MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür bile etti.

Bu kampanya, görsellikten ve medyaya yansıma şeklinden farklı olarak il teşkilatlarına gönderilen bir yazı ile alenilikten uzak, askıdan ekmeği alanların incinmediği bir şekilde de yapılabilirdi. Teşkilat mensupları ve gençlerin görev alacağı bir organizasyonla aynı amaca hizmet edilebilinirdi.

Görülen o ki iyi niyetle çıkılan bu yolda bazı aksaklıklar oldu. Böylesine hayırlı bir faaliyetin farklı şekilde devam edeceğine inanıyoruz ve bu projede gönülleri ve bedenleri ile görev yapacaklara teşekkür ediyoruz.