YANILMAZ: 'PARTİ KURACAKLAR, ERDOĞAN KADAR CESUR DEĞİL''

Erol KARA/Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, yeni parti kuracakların Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar cesur olmadığına dikkat çekerek, 'Yeni parti kuracaklarda bu cesaret yok, Ak Parti'yi yıkamayanlar yok edemeyenler, şimdi nasıl ederim de Ak Parti'nin oy oranını düşürürüz hesaplarını yapıyorlar. Hedef bu, millet olanları çok iyi tahlil ediyor' diye konuştu.

YANILMAZ: 'PARTİ KURACAKLAR, ERDOĞAN KADAR CESUR DEĞİL''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

S400’lerin Türkiye’ye gelmiş olması Kıbrıs barış harekâtı kadar önemli bir duruştur diyen Mücahit Yanılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın S400'lerle ile ilgili çok net bir duruş ortaya koyduğunu belirterek, "Kendi bağımsız olduğumuz alanda dahi benden habersiz bir iş yapamazsın mantığı ile hareket ediyorlar. Ama biz Yavuz ve Fatih gemimizi oraya gönderdik. Türkiye’nin talimatlarla hareket eden bir ülke olmadığını kendi bağımsızlığını çıkarlarını koruyan bağımsız bir ülke olduğunun mesajı verdik, Doğu Akdeniz'deki aramalar elbet de devam edecek. Ayrıca, S400’ler gelecek nesillere verilmiş çok önemli bir mesajdır. 40 yıl sonra Türkiye’yi idare edeceklere verilmiş olan bir mesajdır. Bu sistemin Türkiye’ye gelmemesi için içimizdeki muhalefet bile S400’lerin gelmemesi için çaba gösterdi. Ama iradeli ve cesur duruş ve ülkenin haklarını savunma noktasında ortaya konulan irade S400’lerin Türkiye’ ye gelmesine vesile oldu” dedi.

AMAÇLARI TALİMAT ALAN BİR ÜLKE OLALIM

S400’lerin Türkiye’ye gelmesini ABD, İsrail, AB, FETÖ, PKK ve Türkiye'deki muhalefet istemiyor diyen Yanılmaz, "Muhalefet kimdin yana? Bu ülkeyi bölmek isteyenlerin arzularına neden sözcülük yapıyorsun. Bu terör örgütleri 15 Temmuz'da 252 insanımızı şehit etmedi mi? Onlar S400’lerin Türkiye’ye gelmesini istemiyor niçin? Savunmamız güçsüz olsun. Doğu Akdeniz savaş gemilerinden geçilmiyor. Bunları yaşarken ülkenin savunmasını yapmayacak mıyız biz. Amaçları talimat alan bir ülke olsun diye yapılıyor bu eleştiriler.” dedi.

15 TEMMUZ’UN RÖVANŞINI ALMAK İSTİYORLAR

İMF’nin ısrarla Türkiye’den borç alınması noktasında girişimlerinin olduğuna işaret eden Yanılmaz, şu an yaşanan ekonomik sıkıntıların özünde bu yatıyor.’’dedi.

Yanılmaz, "Doğu Akdeniz, S400’ler, F35’ler ve ekonomik sıkıntılar. Bunların hepsinin altında 15 Temmuz'un başarısızlığıdır. Yani 15 Temmuz'da başaramayan o güçler bugün onun rövanşını almaya çalışıyorlar. Çok şükür biz cesur duruyoruz. Japon'yada yapılan G20 toplantısında; Trump; Erdoğan için, "çok çetin bir adam onla baş etmek zor” diyor. O duruşu ortaya koymak babayiğitliktir.  Ülkemizi ve İslam âlemine gittiği her yerde çok iyi temsil ediyor. Bu irade olmazsa bize yaşama hakkı vermezler" diye konuştu.

ERDOĞAN KADAR CESUR DEĞİL

Yeri parti kuracak gurubun başarılı olacaklarını tahmin etmiyorum diyen Mücahit Yanılmaz,” Türkiye Erdoğan ile  17 yıldır bir irade gördü. Erdoğan’ın, İsrail Cumhurbaşkanına Davos da “siz çocuk öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözleri ile onların gerçek yüzünü ifşa ederken şu an ortada bulunanlar yani parti  kurmaya çalışanlar bunu yapabilecekler mi? veya BM’de “Dünya 5 den büyüktür diyebilecekler mi?  S400’ler ile ilgili Erdoğan’ın duruşunun yarısını gösterebilecekler mi? Çıkıp da diyemediler,” ülke menfaatlerini kendi şahsi çıkarlarımın önünde tutarım” diyemediler. Bunlar nasıl başarılı olacaklar. Bu cesaret yok bu parti kurmaya çalışan guruplarda" dedi.

ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ

İnşallah 2023’ e kadar bütün Ak Parti teşkilatlarımız Milletimizle gönül bağını en iyi şekilde kuracaklar şeklinde konuşan Mücahit Yanılmaz, "Ülkemizin çıkarlarını canımız pahasına savunacağız. Zor günler yaşıyoruz. Siyasi açıdan zor günler yaşıyoruz. Yeri geldiğinde şahsi zorluklarımıza katlanalım ama ülkenin bekası için birlikte beraber mücadele etmenin gayreti içinde olalım. Cumhurbaşkanımız lider olarak canını ortaya koymuş mücadelesini veriyor.  Ona dua etmemiz gerekiyor. Bunu sakındırmayalım” dedi.