YANILMAZ ÖRNEK BİR İDARECİ

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hakimiyet Gazetesine yapmış olduğu açıklamada, ''İktidar partisinden seçilen bir belediye başkanı, beni belediyenin tüm açılışlarına  davet ederdi. Bu güzel bir örnek. Olması gereken de bu. Ben bu vasıflarından dolayı Mücahit Yanılmaz'a teşekkür ediyorum.'' dedi.

YANILMAZ ÖRNEK BİR İDARECİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti ittifakı Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ,  Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

PARTİLER GEÇİCİ, DEVLET KALICIDIR

Gerçekleştirilen ziyarette  HDP ve PKK terör örgütü üzerinden kendisinin hedef gösterilmeye çalışıldığını ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; “Bugüne kadarki siyasi duruşum, mesleki konuşmalarım, devlet ve cumhuriyet geleneğinden gelen bir siyaset. Bir siyasetçinin ve siyaset kurumunun önceliği, devleti, devlet liyakatini ve devlet geleneklerini korumak. Çünkü partiler geçici, devlet kalıcıdır. Bunu meclis kürsüsünde de söyledim. Ben, devletçi ve cumhuriyetçi bir aileden geliyorum. İlk önceliğim devlet geleneklerine saygı göstermektir ve bu konuda asla taviz vermem. ‘’dedi.

 

TERÖR İLE BAĞLANTISI VARSA PARTİNİN KAPATILMASI GEREKİYOR

Millevekili Erol,’’Geçtiğimiz gün katıldığım program da yapmış olduğum konuşmamın giriş bölümü alınarak, kamuoyunda yanlış bir bilgi yayılmış durumda. Benim o konuşmamda asıl ifade etmek istediğim; bugün Türkiye’de İyi Parti, CHP, AKP, MHP hangi kanalda kurulmuşsa, HDP de o kanalda kuruldu. Bir parti kurmak için İçişleri Bakanlığı ve Kurucular Kuruluna bir dilekçe verilerek, Yargıtay Başsavcılığına da partinin tüzüğünü verirsin. İkisi de inceler, yasalara aykırı bir durum yoksa partiyi kurar. Bu partinin kuruluşunu devletin organları inceleyerek, kuruluşuna karar vermiş. Arkasından soru geldi; HDP’nin PKK ile bir bağlantısının olup olmadığına dair. Bunu bir siyasetçi cevaplayamaz. Siyasi partinin terör örgütü ile bağı yok ya da var diyemez. Çünkü bir siyasetçinin ağzından çıktığı anda iddia olmaz, bunu kanıtlamak zorundasın. Ve kişilerin söylemi üzerinden bunu kanıtlayamam. Ama devlet bunu yapabilir. Orada ifade ettiğim tam olarak şuydu; eğer bu parti üyeleri bugün meclisteyse, her türlü imkandan yararlanıyorsa, grupları ve meclis başkan vekilleri varsa siz bu partinin terör örgütüne bağlılığını iddia ediliyorsa, gereğinin yapılıp partinin kapatılması gerekiyor. Geçmişte bunun birçok örneği var. Ama eğer bu yapılmıyorsa, resmi olarak muhatap kabul ediliyorsa o zaman bu konuşma değil, gereği yapılmalı.’’diye konuştu.

 

 “SİYASET YAKLAŞIMIMI KİMSE TARTIŞAMAZ”

Erol, PKK ve HDP üzerinden yaratılan bilgi kirliliğinin nedenini ise şöyle ifade etti: “Peki, bu neden yapılıyor? 24 Haziran seçimleri öncesinde de böyle bir kampanya yapılmıştı. Elazığ insanları artık siyaseti sorgulamaya başladı. Yerel seçimlerde, toplum üzerindeki etkimizi kırmak için bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışılıyor. Bu tamamen Elazığ’daki yerel seçimlerde bilgi kirliliği oluşturmaya yönelik bir değerlendirme. Çok da ciddiye almıyorum. Fakat benim devletçi gelenekten gelen siyaset yaklaşımı ve siyaset anlayışımı kimse tartışamaz. Benim için devletin devamı ve liyakatı önemlidir, bu çizgide siyaset yapıyorum. Parti içindeki çizgim de bu. Tartışmak isteyen adamlar da kapalı kapılar ardında değil, yüzüme karşı bir televizyon programında tartışır.”

 

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI AYNI ZAMANDA KAMU BAŞKANLIĞIDIR”

CHP Elazığ Milletvekili Erol; “İttifak öncesi Elazığ kamuoyunda bilgi kirliliği vardı ittifaka yönelik, her fırsatta Elazığ’la ilgili ittifakta bir problem olmadığını, ittifak adayının Ali Şekerdağ olduğunu, erken açıklanmamasının sebebinin protokole bağlanması gerektiğini ancak il bazında değil, genel olarak iller bazında bir protokol olacağını söylemiştik. Sonuç itibariyle irademiz, iki genel merkezde de karşılık gördü. Ali Şekerdağ’ı ittifak adayı olarak belirledik. İttifak açıklandıktan sonra Ali beyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’i ziyaret ettik. İttifaka gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ettik. Sonuç itibariyle de kampanyamıza başladık. Son derece memnunum. İnsanlar gerçekten yavaş yavaş siyaseti sorgulayan bir bakış açısı oturuyor. Belediye Başkanlığı sadece siyasi bir görev değil, aynı zamanda bir kamu başkanlığıdır. Bir kamu deneyimi, hikayesi ve başarısı olmalıdır. Elazığ’ın sorunlarını bilmeli ve nasıl bir disiplin sağlayacağını bilerek, nasıl insanlarla çalışacağını bilmesi lazım. Bunun için yanındayım. Elazığlı hemşerilerime önerim şudur; tüm adayları iyi tanısınlar. Geçmişe dair yönetim planlamalarını sorgulayın. Sizi her alanda temsil edecek yöneticiliğe, beceriye ve vizyona sahip olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

 “MÜCAHİT YANILMAZ  GÜZEL BİR ÖRNEKTİ”

Erol son olarak; “Mücahit Yanılmaz Beyin Belediye Başkanlığındaki hizmetleri uygulamaları elbette sorgulanabilir. Bir muhalefet partisinin milletvekili, iktidar partisinden seçilen bir belediye başkan adayı olarak aramızdaki ilişki, topluma verdiği mesajlar, belediyenin tüm açılışlarına da beni davet ederdi. Bu güzel bir örnek. Olması gereken de bu. Ben bu vasıflarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu medeni ve olması gereken bir davranış. Bir toplumsal uzlaşma adına iyi niyet çerçevesinde, nezaket kuralları çerçevesinde görev ve yetki alanlarına saygı duyarak birlikte çalışmaları yapmaları gerekirdi.” dedi.

 

ŞEKERDAĞ: “HALK YENİ BİR YÖNETİM MODELİNİ ÖZLEDİ”

Şekerdağ ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sahaya neden inmediğimize dair eleştiri alıyorduk. Ben gezilerimi elbette sürdürüyordum ama basına bildirmiyordum. İttifak kararı alındıktan sonra gezilerimize başladık. Şehirde çok güzel bir hava ve yoğun bir ilgi var. Halk yeni bir yönetim modelini özlemiş durumda. Her gittiğimiz yerde kendimizi ifade ediyoruz. Şehrimiz için iyi bir belediye başkanı istiyoruz. Ticarette, sanayide, ihracatta öncelik halinde olmamız lazım. Elazığ’da neye elimizi atsak elimizde kalıyor. Biz de bunun bilincinde olarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Ben ve ailem, Elazığ’da neye talip olduysak kimse bizden güvenini esirgemedi. Bu seçimde de esirgemeyeceklerini düşünüyorum. Bir şehirde birlik ve beraberlik sağlanıp, şehrin kazancını düşünerek el atıldığında tam anlamıyla başarılı olmuş oluyorsunuz.”