YAKIŞMADI!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÖZBEBEĞİM DEDİĞİ ELAZIĞ FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİNDE İŞLERİN  İYİ YÜRÜMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ. İDDİALAR ARASINDA DİYABET HASTASI BİR KİŞİ 'YILSONU OLDUĞU İÇİN MALZEMEMİZ KALMADI' DENİLEREK TAHLİL İÇİN DOĞUKENT SAĞLIK OCAĞINA YÖNLENDİRİLDİ.  SAAT 9.15'TE GÖZ POLİKLİĞİNE MUAYENE  OLMAK İSTEYEN HASTALAR İSE  'KONTENJAN DOLDU' GEREKÇESİ İLE GERİ GÖNDERİLDİ.

YAKIŞMADI!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok ilde yapılması talimatı verdiği şehir hastaneleri, değişik konularda birçok tartışmanın konusu olmaya devam ediyor. Kamu özel ortaklığı ile kurulan ve işletme hakkının özel şirkete verildiği şehir hastanelerinde sorunlar bitmiyor.

 

SAĞLIK OCAĞI ŞEHİR HASTANESİNDEN DAHA MI DONANIMLI?

Tedavisini şehir hastanesinde yapmak  isteyen vatandaşlar bugünlerde “Yılsonu dolayısıyla malzememiz kalmadı” gerekçesi ile mağduriyet yaşadıklarını iddia etti. Diyabet hastalığı olan vatandaşlara tahlil ve tetkikler için Doğukent Sağlık Ocağı adres olarak gösterildiği belirtildi. Koskoca şehir hastanesinde yaşanan bu olayı bir türlü anlayamayan vatandaşlar, Doğukent sağlık ocağına  yönlendirildiği iddia edildi.

 

SAĞLIK OCAĞI DA ŞAŞKIN

İddialara göre, Şehir Hastanesi Dahiliye polikliniklerinde önce muayenesi yapılan, ardından da tahlile gönderilen hasta, sonradan polikliniğe tekrar çağrılarak Doğukent Sağlık Ocağına yönlendiriliyor. Zaten hasta ve çoğunluğu yaşlı olan vatandaşlar da yaya olarak ve adresini bile bilmedikleri sağlık ocağını bulmak için dakikalarda Doğukent’te yürümek zorunda kalıyorlar.

Sağlık ocağına gittiklerinde ve Şehir Hastanesinin kendilerini buraya gönderdiğini ifade ettiklerinde ise görevli doktorlar büyük şok yaşıyorlar. Koskoca Şehir Hastanesinin sağlık ocağına hasta yönlendirmesinin şaşkınlığını üzerinden atamayan doktorlar gerekli tahlilleri yaparak hastaya takdim ediyorlar.

 

YAKIŞMADI

Yıl sonu olduğu için yeni malzeme alamıyoruz ve tahlil yapamıyoruz gerekçesi ile dünyanın örnek aldığı ve vatandaşı memnun etmek için her şeyin düşünüldüğü en üst kademe sağlık birimi olan  Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin, kendisine gelen   hastaların tahlil için   ilk kademe sağlık birimi olan sağlık ocağına yönlendirilmesi hem tıp camiasında hem da vatandaşlarda şaşkınlıkla karşılandı. Bu uygulamanın Şehir Hastanesine yakışmadığını belirten vatandaşlar, kendilerinin ısrarla tercihlerinin şehir hastanesi olmasına rağmen bu tür durumların rahatsızlık verici olduğunu ifade ediyorlar.

 

KONTENJAN DOLDU

Telefonla randevu alamayan ve bizzat hastaneye gelerek kayıt yaptırmaya çalışan vatandaşlara saat 09,15 de bile “kontenjanlarımız doldu” denmesini anlayamadıklarını belirten vatandaşlar, bünyesinde çok sayıda doktor bulunduran hastanenin sabahın erken saatlerinde kontenjanların dolmasına şaşırdıklarını ve bu konuda da önlemler alınması gerektiğini belirtiyorlar.

Göz polikliniğinde yığılmaların olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, hastalara birkaç gün sonraya randevu verildiğini belirterek doktor izin günlerinde yeni bir düzenleme yapılması ya da doktor sayılarının artırılmasının gerektiğine dikkat çekiyorlar.