Yabancı basketbolcular dönmek istemiyor!

Süper Lig'de mücadele eden B. Elazığ İl Özel İdare'de, yaşanan deprem yabancı basketbolcular üzerinde büyük hasar bıraktı

Yabancı basketbolcular dönmek istemiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve gelecek yıl Avrupa’da Elazığ’ı temsil etme mücadelesi veren B. Elazığ İl Özel İdare’de 24 Ocak Cuma günü yaşanan 6.8’lik deprem sporcular üzerinde de derin yaralar yaşattı. Şehir genelinde enkaz çalışmaları devam ederken, Hakimiyet Gazetesi spor servisinin ulaştığı bilgilere göre özellikle yabancı sporcuların tamamı şehre gelmek istemiyor. İl Özel İdare misafirhanesi ve spor salonunda herhangi bir hasar durumu olmamasına rağmen psikolojik olarak etkilenen yabancı sporcular Riquna Williams, Kia Vaughn, Iva Slonjsak ve Nevin Kristen Vatansever’in Elazığ’a dönmeye sıcak bakmadıkları öğrenildi.

Elazığ İl Özel İdare teknik heyeti ve yöneticileri sporcuları sakinleştirmek için yoğun uğraşlar verirken, İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararla müsabakaların ne zaman başlayacağı ise belirsiz durumda.

ANKARA’YA TAŞINMA İHTİMALİ VAR

Yine Hakimiyet Gazetesi spor servisinin edindiği bir diğer bilgiye göre takım iç saha maçlarına başkent Ankara’da çıkabilir. Olası bu ihtimal ile iç saha maçlarına Ankara’da çıkacak olan Bordo-Beyazlılar, bir nevi merkezini de Ankara’ya taşımış olacak. Ancak bu ihtimalin hayata geçmesi zor bir ihtimal. Elazığ İl Özel İdare yönetim kurulunun bu düşünceye sıcak bakmadığı ve Elazığ’da kalmak istediği bilgisine ulaşıldı. Yaşanan deprem hadisesinin ardından Çankaya Üniversitesi maçı iptal olan B. Elazığ İl Özel İdare, İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararla Galatasaray maçına da çıkamayacak.