Yaban keçileri her gün o ilçede

Yaban keçileri her gün o ilçede
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genelde yüksek ve dağlık bölgelerde yaşayan yaban keçilerinin, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde hemen hemen her gün yerleşim alanına kadar inmesi dikkat çekiyor. Yöre halkı bu durumu normal karşılarken, dışarıdan gelenlerin ise ilgisini çekiyor.

 

Tunceli başta olmak üzere, Elazığ, Erzincan ve Bingöl başta olmak üzere çevre illerde yüksek kesimlerde yaşayan yaban keçileri Çemişgezek ilçesinde sürüler halinde dolaşıyor.Özellikle anayollarda ve ilçenin kenar mahallelerinde hemen hemen her gün görülen yaban keçisi sürüleri, vatandaşlar tarafından cep telefonları ile her fırsatta görüntüleniyor. Doğa hayatına sahip çıkıp avlamak yerine yaban keçilerinin fotoğraflar ve görüntülerini çeken vatandaşlar sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

 

Yaklaşık 10 yıldır ilçe çevresine gelen yaban keçileri son zamanlar da ise merkezine kadar inmeye başladı. Her geçen gün çoğaldığı gözlenen yaban keçileri, araç trafiğinden ve insanlardan kaçmamaya başladı. İlçe sakinleri bu duruma alışırken, dışarıdan gelenler ise kısa süreliğine de olsa şaşırıyor.