VELİLERDEN TEPKİ!

Nisa Yılmaz/ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TEOG sınavının kaldırılarak yeni bir sisteme geçileceği ve sınavla kayıt yapılacak liselerin açıklanmasının ardından öğrenci, aileler ve eğitimcilerden tepki sürüyor. 

VELİLERDEN TEPKİ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkezi sınav sitemi ile alım yapacak liselerin açıklanmasının ardından tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor                                                          

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen komisyonda belirlenen nitelikli ve sınavla alınacak olan 9 okulun hangi kriterlere bağlı kalarak belirlendiği ise aileler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor.

Elazığ’da merkezi sınav sistemi alınacak okullar içerisinde yüksek taban puan ile alım yapan Merkez Anadolu Lisesi’nin “nitelikli okul” kapsamına alınmaması, velilerin büyük tepkisine neden oldu.

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE 650 DİLEKÇE  VERİLDİ

Veliler tarafından hazırlanan 650 dilekçeyi İl Milli Eğitim Müdürüne teslim ettiklerini dile getiren Merkez Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sezer Ünlü, şu açıklamayı yaptı: “Milli Eğitim Bakanlığının 10 Nisan tarihinde merkezi sınav sistemi ile alınacak olan okulların açıklanmasıyla, okulumuzun devre dışı bırakılmasından dolayı veli olarak bizler ve öğrenciler üzgün. ‘’dedi.

 

BAŞARI DERECESİ YÜKSEK OLAN OKULUMUZ, LİSTE DIŞINDA KALDI”

Sezer Ünlü,’’Okulumuz 1980 yılından beri Elazığ’da Fen Lisesi ve diğer liseler kurulmadan kurulan ilk Anadolu Lisesi. Merkez Anadolu Lisesi, sporda, sanatta ve eğitimde Türkiye’nin sayılı okulları arasında. Donanımlı bir kampüse sahip aynı zamanda. Sınavla öğrenci alacak okullar sıralamasında her sene Elazığ’ın ilk üç okulu içerisinde yer alan okulumuz, maalesef sınavla alınacak okullar kapsamı dışında bırakıldı. Biz veliler olarak her türlü çalışmayı yapacağız, yapıyoruz. Sonuç alacağımıza da inanıyorum. Elazığ halkını da bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu okula sahip çıkmalıyız. Okulumuzun “nitelikli ve sınavla öğrenci alımı yapan okullar” listesinden çıkarılmaması gerekir.”

Merkez Anadolu Lisesi’nin nitelikli okullar kapsamından çıkarılmasına ilişkin okul aile birliği üyeleri bir araya gelerek çözüm aramaya çalışıyor.

Veliler düşüncelerini şöyle dile getiriyor…

VELİ SONGÜL UNSU: “Merkez Anadolu Lisesi, fen liselerinden sonra gelen ve en yüksek puanı alan bir lise. Neden nitelikli okullar kapsamından çıkarıldı bunu öğrenmek istiyoruz ve tekrar nitelikli okullar kapsamına alınmasını istiyoruz. Benim de çocuğum bu okulda okuyor, okumasa dahi duyarlı bir vatandaş olarak bunu dile getirirdim.”

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ SÖZ KONUSU”

Çocuklarının bundan sonraki eğitim sürecine dair huzursuz olduklarını dile getiren İftade Özbey: “Ülkemizin ve ilimizin geleceği için bu durum oldukça kötü bir durum. Bu çocuklar fen liselerinden virgülle elenen çocuklar. Ve Elazığ’ın 3. İyi derecede bir okulu. Çocuklarımızın geleceği ile oynanmamasını istiyoruz. Bu çocuklar, Anadolu Lisesini kazanabilmek için dirsek çürütüyor. Çocukluklarından vazgeçtiler, oyun oynayamadı. Okulun nitelikli okullar kapsamından çıkacağını duyduğumuzdan beri öğrenciler ve biz veliler huzursuz. Öğrenciler derslerine odaklanmak yerine bu konu üzerine düşünüyorlar, gelecek kaygısı yaşıyorlar. Halkımızın ve siyasilerimizin hatta cumhurbaşkanımızın da bu konuya duyarlı olmasını ve yapılan yanlışın düzeltilmesini istiyoruz.”

 

VELİ OLARAK BÜYÜK EMEKLER VERİYORUZ

Çocuğunun 10. Sınıfta olduğunu ve büyük emekler sonucu okula yerleştiğini söyleyen Sevgi Koç: “Çocuğum iki yıldır bu okulun öğrencisi. Çocuklarımız ilkokuldan beri çaba sarf ederek, kendimizden ödün vererek, tatillerimizi erteleyerek bu günlere geleleri için uğraş verdik. Çocuklar tabi belli bir puan ile bu okula yerleşti. Bu haklarının ellerinden alması veli olarak bizleri çok üzdü. Çocuklarımız ve bizim için belirsiz bir süreç.”

 

“ÖĞRENCİLERİN EMEKLERİ HARCANIYOR”

BAHAR BAYRAK: “Oğlum liseye başladıktan sonra lisenin fen lisesi düzeyine geleceği söylenirken bu yıl niteliksiz okul statüsüne düşmesi beni çok üzdü. Diğer çocuklarımın da o okulda okumasını istiyordum. Bu öğrenci ayrımı anlamına gelmemeli fakat sınavla okula giren öğrenciler sınav ile girmişse eğer bundan sonrakilerin de sınavla girmesi gerekiyor. Öğrenciler de emeklerinin harcandığını düşünüyor. Toplumun böyle başarılı öğrencileri varken sahip çıkmak gerekiyor böyle başarılı okullara. Öğrenciler gibi öğretmenler de aynı huzursuzluk içerisinde. Eğitim kalitesinin düşeceğini düşünüyorum bu şekilde. ‘’dedi.

 

“BAŞARILI MEZUNLAR VEREN BİR LİSE NİTELİKSİZ OLAMAZ”

AYŞECAN POLAT: “Oğlum o liseden mezun, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Şimdi de kızım bu lisede okuyor. Büyük emek verip, uzun süre çalışarak kazandı kızım bu liseyi. Büyük bir heves ile okuyordu. Onun da hedefi tıp okumaktı. Ama bu konu gündem geldiğinden beri moral ve motivasyon olarak düşüş yaşıyor. Böyle başarılı öğrencileri mezun eden lise, niteliksiz okul statüsüne getiriliyor. Hepimiz çok üzgünüz bu konuda. Bu konuya bir açıklık getirilmesini istiyoruz.”

 

“OKULUN LİSTEDEN KALDIRILMASINA DAİR BİZE BİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDİ”

Anadolu lisesinin nitelikli okullar listesinden kaldırılmasına dair veliler olarak kendilerine bir gerekçe sunulmadığını söyleyen Suna Acar: “Nitelikli okulların, hangi kapsam ve kriterlere dayanılarak yapıldığını merak ediyorum. Elazığ Anadolu Lisesi, fen liseleri yokken de üst düzeyde bir okul olarak Elazığ’da çok başarılı bir okul. Nitelikli okullar kapsamına alınan liseler arasında Merkez Anadolu Lisesi’nin kesinlikle es geçilmesini istemiyorum. Konuyla ilgili okul yetkilileri ile de birebir görüşmedik bu konuyu henüz. ‘’

 

“MİLLİ EĞİTİMDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

NECATİ ÖZER: “Merkez Anadolu Lisesi, Elazığ’ın en köklü okullarından biri. Nitelikli bir okul olduğu için çocuklar emek vererek okulu kazanmak için çaba harcadı. Yeni alınan kararla geçmişte başarıya sahip bir kararla okulun geçmişi ve niteliği silinmek isteniyor. Milli Eğitim Müdürü’nün bu kararı neye göre alındığını merak ediyoruz ve bu konuda bizi bilgilendirmesini istiyoruz. Çocuklarımızın emeği boşa mı gidecek?”