VEKİLLERİMİZ ŞANSLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekilleri ile gerçekleştirdiği  toplantılar çerçevesinde ilimizin de arasında bulunduğu birçok şehrin milletvekilleri ile toplantı yapıldı.

VEKİLLERİMİZ ŞANSLI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantının detaylarını Kanal Fırat televizyonuna son baskı programına telefonla katılan milletvekilimiz Metin Bulut paylaştı.

Bulut, ilimizin ödenek bekleyen ve Hakimiyet Gazetesi olarak da sık sık gündeme getirdiğimiz Uluova sulama projesi ile Hamza Bey içme suyu projesi için ödenek aktarılması ve Elazığspor ile diğer takımlarımızın maçlarını yapacağı 3 adet spor kompleksi için destek talep ettiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilettikleri konuları not aldığını belirten Bulut, görüşmenin oldukça verimli ve memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Öncelikle Elâzığ’ın sorunlarını birinci ağızdan ve devletin en üst noktasındaki idareciye aktardıklarından dolayı vekillerimize teşekkür ediyoruz. Olması gerekeni büyük bir özgüvenle yapmışlar ve taleplerini direkt olarak iletmişler.

Ancak sorumuz şu: eğer bu toplantıyı cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlemiş olmasaydı. Zaten her ilin vekillerine olduğu gibi sizlere de söz hakkı verilmiş olmasaydı şehrimiz için hayati öneme haiz bu sorunlar ortada mı kalacaktı.

Anlaşılıyor ki cumhurbaşkanının bizzat milletvekillerini birebir dinleme için düzenlenen bu programdan önce konular ve sorunlar iletilmemiş ve dile getirilmemiş.

Bunun örneğini 23 Haziran 2018 seçimlerinde de gördük. Hain bir bombalama sonucu yıkılan ve üç şehit verdiğimiz  emniyet müdürlüğünün yerine TOKİ tarafından AVM ve konut yapılması projesi kamu vicdanında büyük rahatsızlık yaratmış ancak hiçbir milletvekili ve siyasetçi bu durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletme cesaretini ve dirayetini gösterememişti.

Taki eski bakanlarımızdan ve şehrimizin gururu Mehmet Ağar seçim çalışmaları vesilesi ile ilimize gelene kadar… Ağar, şehrimize gelir gelmez hemen halkla görüşmüş ve şehrin problemlerini dinlemişti. Emniyet müdürlüğü yerine bina yapılacağını da ilk kez vatandaşlardan öğrenen ve bunun büyük bir yanlış olduğunu gören Ağar, hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramış ve Elazığlıların vicdanının bu durumu kabullenmediklerini ifade etmişti.

Böylesine makul ve manevi açıdan da önemli bir konuya vatandaşların tepkisini duyan Erdoğan da hemen o an kararını vermiş ve Ağar’a “Sen şimdilik kamuoyuna duyurma ben yarın Yenikapı mitinginde tüm Türkiye’ye bu müjdeyi vererek o alana millet bahçesi yapılması talimatını vereceğim” diyerek konuyu çözmüştü.

Dememiz o ki, bakanlıklar ve bürokratlarla yapılan görüşmelerin çoğunlukla zaman kaybı olduğunu bilen değişik illerin milletvekilleri konuyu bizzat tepeden verdirdikleri talimatlarla çözerken bizim vekillerimiz bu toplantıyı neden bekledi çok anlaşılamadı. Örnekte olduğu gibi makul ve elzem talepleri iletmek ve bunun ısrarcısı olmak hem sizleri hem de partiniz yüceltir. Halkımız da sizlere hizmetlerinizden dolayı teşekkür eder.