Ve Beklenen Son! Yümlü İstifa Etti

Elazığspor Kulüp Başkanı Hacı Murat Yümlü düzenlediği basın toplantısında verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı yönetim kurulu olarak görevi bıraktıklarını açıkladı. 28 Temmuz'da Olağanüstü Kongre kararı aldıklarını ifade eden Başkan Hacı Murat Yümlü Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile milletvekillerine hakkını helal etmediğini söyledi

Ve Beklenen Son! Yümlü İstifa Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’da oy kullanan 84 delegeden 83’ünün oyunu alarak Elazığspor’un 53.Başkanlığı’na seçilen Hacı Murat Yümlü düzenlediği basın toplantısında Elazığ Mülki Amirlerinin verdikleri sözleri yerine getirmediği için istifa ettiklerini açıkladı. Dün saat 15:00’te Elazığspor Tesisleri’nden yapılan basın toplantısına Elazığspor Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra basın mensupları katıldılar. Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalar konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Hacı Murat Yümlü seçim öncesi verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini belirterek “Benim çelik çubuk oynar gibi oynadılar. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a ve milletvekillerine hakkımı helal etmiyorum…” dedi. Yönetim Kurulu olarak 28 Temmuz 2018 tarihine Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıklarını ifade eden Başkan Yümlü Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a da seslenerek zaman kaybı yaşanmaması için göreve kimi getirecekse biran önce getirilmesi çağrısında da bulundu. Elazığspor Eski Başkanları’ndan Selçuk Öztürk’ün basın aracılığıyla kendisi hakkında yaptığı açıklamalara da sert tepki verirken, Elazığ Halkı’nın Selçuk Öztürk’ü başkan yapmayacağını kaydetti. Yümlü’nün açıklamaları şöyle; “BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞEMEDİK" "Bugün önemli bir karar veriyoruz. Çünkü bu kararı uzatmamızın hiçbir anlamı yok. Elazığspor’un zarar görmemesi için böyle bir karar almam gerekiyordu. 3 gündür sayın belediye başkanımız Elazığ’da olmadığı için bekledik. Belediye başkanımız geldiğinde de telefonla görüşme yapıp fikir alışverişinde bulunduk. Elazığspor ile ilgili bilgilendirme yaptık. Salı günü görüşmemizde yarın Elazığ’da olacağını söylemişti. Salı oldu telefonla görüştük ve daha sonra telefonla görüşemedik, Ulaşamadık. Mesaj attık özel kalem müdürüne söyledik. Bize verilen sözler var bu sözlere inanarak yola çıktık. Kendisinden görüşme istedik, ama sevgili başkanımız cevap veremedi. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız istifa etme kararı aldık. Bugün bu saat itibariyle istifamızı veriyoruz. Bir buçuk aydır Elazığ’dayım. İşimi gücümü bıraktım ve Elazığspor'un yarınları için Elazığspor’u kaosa sürüklememek için can gücümle çalıştım. İlk gün geldiğimden bu yana sevgili başkanımla oturduğumuzda sevgili başkanım benim gücüm bu kabul ediyorsanız buradayım, kabul etmiyorsanız beni bunu içine atmayın sıkıntıya sokmayın bende işimden gücümden olmayayım dedim. Dedi ki sevgili başkanım biz geçmiş dönemlere 60-70 milyon TL yardım ettik sana 15 milyon TL’mi yardım etmeyeceğiz. Bu konuşmasından dolayı yönetimde bulunan arkadaşlarımdan Zafer Yetiş yanımdaydı. Bu görüşmeden sonra biz cesaretlendik ve sahiplendik.”

 Kimsenin kimseyle oynamaya hakkı yok

Sevgili başkanım beni yarı yolda bırakacaksan, bu durumda bırakacaksan beni neden bu hale getirdi. Size yapılmayan bir şeyi başkasına yapmayın. Herkes kendine göre bir değer, isim ve şahsiyettir. Kimsenin kimse ile oynamaya hakkı yok. Onuru ile oynamaya kişiliği ile oynamaya da hakkı yok. Beni kabul görmeseydiniz zamanında kabul görmeseydiniz. Bu süreçte günü kurtararak elinizdeki sıkıntıları benim içime bırakarak yazık ettiniz. En azından telefona cevap verin kardeşim yapamıyoruz edemiyoruz yardım edemeyeceğiz başka isimler vari biz yöneteceğiz deyin bundan doğal ne var. Bundan önceki konuşmalarımda söylemiştim. Elazığspor’a kim sahip çıkacaksa Elazığspor’u iyi yerlere kim götürecekse seve seve bunlara destek olacağımı söylemişti.

 Seçimden sonra her şey değişti 

“Bugün ki sürece getirdiler Hacı Murat para harcasın son dakika golü atar göndeririz. Göndere göndere insan kalmadı bu şehirde. Sayın valimi birkaç kez aramama rağmen görüşme sağlayamadık. İlk zamanlarda bize destek verdi. Ne olduysa seçimsen sonra film değişti. Benim ülkücü oluşum mu sizi rahatsız etti. Ben Elazığspor’a destek olmaya geldim. Aslan gibi çıkın deyin Allah razı olsun seni kutluyoruz. Aslan gibi gittin cesarettin dolayı sana şükran borçluyuz deyin. Ama bunu da yapmadınız. Elektrik olaylarında ben il başkanımı aradım. Metin bulut telefonuma bakmadı. Başkan dedi ben görüşme sağlayıp sizi arayayım. Metin bulut beni aradı ve dedi bir yanlışlık var. Ve dedi ki aman gözünü seveyim bunu medyayla paylaşmayın. Biz herkese eyvallah ettik. Ben herkesin elini öpmem annemin babamın elini öperim. Ben el öpecek bir insan değilim. Elazığ da hayatım olamaya bilir ama ben Türkiye cumhuriyetine mal olmuş biriyim” ifadelerine yer verdi.

 Elinizi vicdanınıza koyun

 “Ben 10 milyar elektrik borcu için sayın vekilimi aradım. Dedi ki ben sabah sabah nereden bulayım. Şerifoğlularını aradık. Sayın vekilim bu işe el atın. Bu işi hemen halledelim dedim. Vekilim bana dedi ki ben seçimden çıktım 10 bin nerden bulayım. Yavuz kardeşimizi aradım yönetim kurulu üyemiz gitti yatırdı hemen elektriği açtı. Bulut,

 beni aradı neden bu açıklamayı yaptın diye. Sen bizle oyun mu oynuyorsun vekilim sözün var dedim. Ben bu şehrin milletvekiliyim dedi. Bende dedim bu şehrin kulüp başkanıyım. Benim ile işin olsa ne olur olmasa ne olur. Bu saatten sonra işim olmaz. Benim sizin ile bir meselem yo ki ne meselem olabilir. Seçilip gittiniz bu halkın oyunu aldınız söz verdiniz. Diğer vekiller bir hayırlı olsun bile demedi. Onun için elinizi vicdanınıza koyun”

Benimle çelik çubuk oynar gibi oynadılar

 “ Burada bir hak var. Benim ile çelik çubuk gibi oynadınız. Seçim önsesi söz verdiniz. Elazığ halkına sözlerim var. Arsızlığa yolsuzluğa kulübü teslim etmeyin. Bu takım Elazığ’ındır bundan sonra gelecek başkanı çok iyi seçmesi çok iyi tanıması lazım. Yazık bu şehre ve bu takıma. Hatır gönül ilişkileri ile yıllarca bu böyle oldu. Hiçbir siyasi gücün altında kalmamaları lazım. Baki aydın gibi başkanlara ihtiyaç var. Hayrettin Karamaz’ın bu kulüpten alacağı yok benim dostumdur. Çok sevdiğim saygı duyduğum isimdir. O gün ki sözlerimi cımbızla aldılar ve karşı karşıya getirdiler. Hayrettin Karamazı’dan ben özür diliyorum. Sadece sosyal medyada aday diye gezdiği için bende dedim ki gelin başkanım önünü açalım. Zaten ne olduysa sizden sonra bozuldu. Ondan sonra Elazığspor dikiş tutmadı. Elazığspor’a zararımız olmadı. Burada 70 insan her gün yemek yiyor, aydınlığa kavuşturduk burayı. Bu kadar sevdalı insanlar neredeydi. Ben salona mı sokmadım, önlerini mi kestim. Selçuk Öztürk Elazığspor rüyası ile yatıyor kalkıyor. Çünkü başka adamın işi yok. Öztürk şöyle diyor bu kulübü enkaza çevirdin şimdi çıktın ben ne yaptım diyorsun”

Elazığ halkı seni başkan yapmaz

 “ Sayın başkan dönmeden sen hayalini kuramazsın. Doğru Allah bana o hayalleri nasip etmesin. Elazığ halkı seni başkan yapmaz. Ben bu kulübü zarara uğratmadım demişsin. Serdar Gürler’in bonservis bedellerini nereye kullandıklarını bilmiyoruz. Bunların bedelleri ödenmediği için kulübümüz FIFA’lık olmuş. Bunun sebebi kim Selçuk Öztürk. Şimdi çıkmışsın bize rüyalarını anlatıyorsun. Elazığspor FIFA’dan ceza aldı. Milyonlarca Euro para cezası alındı. Eski yönetim gibi sen de beceriksiz çıktın demiş. Benim burada amacım eski kulübü savunmak değil. Çamur at izi kalsın. Hacı murat edepli bir insandır. Türkiye siyasetine damga vurmuş edepli bir insandır Hacı Murat. Senin gibi boş kafa ile sahtece üstümüze taraftar grubunu sararak ananımıza avradımıza küfür saydırmaz.”

“BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” “Sayın Öztürk’e soruyorum. Altyapıdan hiçbir futbolcu kardeşimin adını duymadım. 7 tane otobüs satıldı bunlar nerede. Bunların hesabını nasıl vereceksin. Şirketlere verilecek otobüsler nerede. Elazığspor’u çok sevdiğini ifade eden büyük başkan açıklasın. Her gün bu kulübe faizler yağıyor. Bu işler benim işim değil. Elazığ’ın takdirine bırakıyorum. 8 yıl önce devlet memuru olan bir insan 60 milyon alabilecek hale nasıl geliyor. Ben gitsem de ben bu işin peşini bırakmayacağım. 12 milyon TL faiz parası almışsın. Bu nasıl sevgi bu sevgiyi sorarlar. Beni bombardıman yağmuruna tutturdunuz istifa istifa diye. Sayın Belediye Başkanım Ahmet’i Mehmet’i Selçuk’umu kimi getirirse getir bu kulübün ihtiyacı var. Ben hakkımı helal etmiyorum. Ben bugün istifa ediyorum. Geldiğim yere gideceğim. Her zaman maddi manevi yine yardım yapacağım bunun sözünü veriyorum. Bana algı yaptırıyorlar. İstifa et, git diyorlar da kim var kimi buldunuz. Kapıları üstüme kapatmak kolaydır. Bütün kapıları üstüme kapattınız ”

Elazığspor üzerinden isim yapmak kolay

Allah bana kapı açtı en azından boynumu eğmedim. Benim kuruş kuruş yaptıklarım burada. Benim kimseye eyvallah edecek halim yok. Mahalle ağzı ile konuşmuyorum ben evrak ile konuşuyorum. Elazığspor üzerinde isim yapmak kolaydır. Ben gönül fakiriyim, para ile imanın kimde olduğu belli değil. Telefon açıyorsun Hacı Murat biraz daha para harcasın ben geliyorum diye. Elazığspor sahipsiz kalıyor. Bugün Elazığspor’a analık babalık yapmanız lazım. Bu takım kampa gidecek. Yabancı futbolculara ödeme yapılacak. Kime yapacaksanız yapın hemen yapın. Aslan gibi çıkın kamuoyu bilsin. Hepiniz seçimde her türlü desteği verdiniz. Sonra beni günah keçisi yaptınız. Size ne yaptık kardeşim size bir saygısızlık mı oldu. Alın bir kapı bize kapıları kapatmayın. Benim bunlar ile uğraşacak gücüm yok. 60 milyon TL borcu ben nasıl ödeyim. Belediye başkanımız vermiş vermiş bitirememiş. Ben nasıl bitireyim. Hakkı hukuku olmayan insanları haber yapıyordunuz. Habercilik onurlu şerefli bir iş. Sormazlar mı sana bu adam sana saydı sende bunu haber yaptın bu hakkı sana kim verdi. Bu kulübü ben 150 milyon TL borcun içine soksaydım ben kahraman olurdum. Onun için basında ki arkadaşlarım ellerini vicdanlarına koysunlar. Elini vicdanına koy. Diğer basın arkadaşlarımız var neden onlar yapmadı. Belediye başkanı elinde ki bombayı birinin kucağına atmak için mazlum arıyor Ama inşallah bu mazlum Elazığspor’u karanlığa götüren mazlum olmasın. Gerçeklerin arkasına saklanmasın gerçeklerin önünde olsun”

Arkamızda şaibesiz kulüp bırakıyoruz

 “Biz kuruş kuruş nereye vermişsek arkamızda şaibe bırakmadan dekontu evrakı ile beraber hepsi burada. 1 milyon 950 milyon TL geldiğimiz günden bugüne kadar harcama yaptık. 70-80 Bin TL de cebimden ayrı harcamışım. Gıda yardımı girmişse bunları fatura etmedim. Bu şekil harcamaları da fatura etmedik. Elazığspor’a helal olsun. Ben gider ayak da olsa maaş verdim. Onun için elimizi vicdanımıza koyalım. Bundan sonrada arkamızda şaibe bırakmadan bugün kulübü bırakmış bulunuyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımız şerefli onurlu insanlar. Biz bu arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. Ben şuan Elazığ halkına hakkım varsa helal ediyorum. Ben basın arkadaşlarıma da hakkımı helal ediyorum. Siz de emek verdiniz. Girişimde bulundunuz. Sayın valim ve belediye başkanımız hemen buraya görevlendirme yapın burayı sahipsiz bırakmayın. Elazığspor’un size ihtiyacı var. Ben evrak ile konuşuyorum. Kimsenin günahına girmiyorum” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.