VATANDAŞIN HAKKINI YEDİRMEM

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, 'Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızdan ücret alan halk otobüslerine gerekli bütün cezaların verileceğini'' belirtti.

VATANDAŞIN HAKKINI YEDİRMEM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Halk Otobüsleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 12 Şubat Pazartesi gününden itibaren halk otobüslerinin 65 yaş üzeri, yüzde kırk üzeri engelli vatandaşlar ve refakatçilerinin ücretsiz taşımayacağı yönündeki kararına Elazığ Belediye Başkanı sert tepki gösterdi.

 

KANUN VE KURALLARA UYMAK ZORUNDALAR

Başkan Yanılmaz, “Halk otobüsleri, neticede bir ihale ve akabinde imzalanan sözleşme ile çalışan bir kurumdur. Bunlar hem ihale yönetmeliğinde hem de sözleşme şartlarında kanun ve kurallara uymak zorundadırlar.” dedi.

TAŞIMAMA GİBİ BİR LÜKSLERİ OLAMAZ

Başkan Yanılmaz, “Kanun bu otobüslerden kimlerin ücretsiz faydalanacağını çok net olarak belirtmiştir. Kanunun ifade etmiş olduğu ücretsiz taşınması gerekenleri taşımama gibi bir lüksleri asla olamaz. Kanuna herkes uymak zorundadır.” diye ifade etti.

 

ISRAR EDENLERİN OTOBÜS SEFERLERİNİ İPTAL EDECEĞİZ

Alınan kararın kanunsuz olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, “Kanunun diğer maddelerine uymayanlar nasıl o kanun çerçevesinden cezalandırılıyorsa, bu alınan kararında bir cezası var. Biz Elazığ Belediyesi olarak buna asla izin vermeyeceğiz. İlgili maddeleri mutlaka uygulayacağız. Gerekirse bu kararda ısrar edenleri otobüs seferlerinden alacağız. Vatandaşlarımıza kanun ile verilmiş hakları başkaları tarafından gasp edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

 

ÜCRET ALAN OTOBÜSLERİ BİZE BİLDİRİN

Bu konuda tavırlarının çok net olduğunu söyleyen Başkan Yanılmaz, “Personellerimiz gerekli denetimleri yapıyorlar. Gerekli cezalar verilecek. Vatandaşlarımızdan şunu istiyorum hangi yaşlı ve engelli vatandaşımızdan ücret alınmışsa bize bildirin. Nerde, hangi saatte ve hangi plakalı otobüs ise bize bildirin. Gerekli işlemleri yapalım.” dedi.

 

KİMSE KANUNLARA  UYMUYORUM DİYEMEZ

Halk Otobüslerinin kanunsuz ve hukuk dışı bir eylem yaptıklarını ifade eden Başkan Mücahit Yanılmaz, “Herkes kanunlara uyacak. Ben kanunlara uyuyordum, bundan sonra canım istemiyor uymuyorum diyemez.”

 

HER AY 600 TL ÜCRET ÖDÜYORUZ

Halk Otobüslerinin aldığı karar ile ilgili Dernek ve Yönetim ile bir görüşmenin yapılmayacağını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Kanunları çok iyi biliyorlar. Birlikte olduğumuz zamanlar istişare ediyoruz. Hatta şu anda otobüs başına her ay 600 TL ücret veriyoruz. Bu ücret taşıdıkları yolculardan dolayı veriliyor.” dedi.

 

600 TL’NİN ÖDENMESİNE VESİLE OLAN DA BENİM

Geçmiş yıllarda Halk Otobüslerine yaşlı ve engelli vatandaş taşıdıkları için ücret ödenmediğini dile getiren Başkan Yanılmaz, “Önceden hiç ücret ödenmiyordu. 600 TL’nin ödenmesine vesile olan da benim. Çünkü bir toplantı da gündeme getirdim. Ankara Genel Merkez’de yapılan bir toplantı da durumu izah ettim. Halk Otobüslerinin ücretsiz taşıma yaptığını mutlaka bir ücret ödenmesi gerektiğini belirttim. O dönemki sayın başbakanımız uygun gördü. Bakanlar Kurulundan Aile Sosyal Bakanlığına talimat verildi. Bu saye de her otobüs aylık 600 TL ücret almaya başladı.” dedi.

 

VATANDAŞIN HAKKINI KİMSE GASP EDEMEZ

Alınan bu karardan geri dönmedikleri takdir de kanunların verdiği haklara dayanarak gerekli işlemlerin başlatılacağını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Taviz vermeyeceğiz. Kanunların vatandaşlara verdiği hakkın başkaları tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz.” dedi.