VATANDAŞ MAĞDUR

Palu ilçe genelinde etkili olan sağanak yağış çiftçileri sevindirirken, yağmur sonrası oluşan sel Çarşı Mahallesi sakinlerini mağdur etti.

VATANDAŞ MAĞDUR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Yağan yağmur sonrası oluşan sel, Çarşı Mahallesinde bazı evlere zarar verdi, yollarda çamur deryası oluşturdu. Palu Belediyesi tarafından 2017 yılında açıklanan mahalledeki dere yataklarının ıslah edilmesi projesinin hayata geçirilmemesi vatandaşı bezdirme noktasına getirdi.

“EVİMİZDEN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ”

Dere yataklarının yıllardır ıslah edilmemesi sonrası oluşan selden mağdur olduklarını belirten Çarşı Mahallesi sakinlerinden Şaban Gözütok yaptığı açıklamada: ”İlçemizde yağan yağmur sonrası oluşan sel evimin içine kadar girdi. İçeride olan eşyalarım selden zarar gördü. Yıllardır bu mağduriyeti yaşıyoruz. Şu an evimizden dışarı çıkamıyoruz. Selin getirdiği çamur mahalleyi kaplamış durumda. Bu yaşadığım kaçıncı mağduriyet ben bile hatırlamıyorum. Belediye Başkanımızdan bu sorunu çözmesini istiyoruz” dedi.

BİZLERİN SUÇU NE?

Mahalle sakinlerinden Mehmet YILMAZ açıklamasında: “Ben 35 yaşındayım ve bu mağduriyet 35 yıldır her yağmur yağdıktan sonra yaşıyoruz. Mahallemizde bulunan dere yatakları ıslah edilmediği için yağışla birlikte oluşan sel ve çamur bizleri mağdur ediyor. Kapılarımızın önü çamur deryası. Şuan mahallede çizme ile dolaşmak zorunda kalıyorum. Bizlerin suçu ne? Yetkililer ne zaman bu sorunu çözecek? Belediye başkanımız mahallemizdeki derelerin ıslahı için 2017 yılı Aralık ayında bu konuda çalışma başlattıklarını duyurmuştu. Aradan geçen bunca zamanda bizler bu konuda bir çalışma görmedik. Umarım belediye başkanımız bu konudaki çalışmalarına en kısa zamanda başlar ve biz çarşı mahallesi sakinleri olarak bu dertten kurtuluruz” dedi.

"SESİMİZİ KİME DUYURALIM?"

Mahalle sakinlerinden Necmettin AKDAL yaptığı açıklamada: ”Bizler sadece seçimlerde hatırlanmak istemiyoruz. Belediye başkanımıza ve mahalle muhtarımıza bu konuyu bizatihi iletmiştim. Maalesef aradan geçen zaman zarfında konu hakkında bir gelişme yok. Her yağmur sonrası mahallemiz çamur deryası. Komşularımızın evlerini sel suları basıyor. Çamurdan dışarı çıkamıyoruz. Bizde insanız ve insan gibi yaşamak istiyoruz. Sesimizi kime duyuralım bilemiyorum” dedi.

 

TAŞKIN KORUMA İNŞAATI PROTOKOLÜ İMZALANMIŞTI

27.12.2017 tarihinde Palu Belediye Başkanı M.Sait DAĞOĞLU ile DSİ 91. Şube Müdürü Kasım BENZER arasında imzalanan; Elazığ ili Palu İlçesi Taşkın Koruma İnşaatı Protokolü kapsamında yapılacak olan dere Islahı güzergâhında ki istimlakler ve arazi tahsisleri Palu Belediyesi tarafından üstlenilmiş ve 27.12.2016 tarihinde DSİ 91. Şube ve Palu Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Taşkın Koruma İnşaatı, 2017 yılı yatırım programına da alınmıştı.