VATANDAŞ 'GÜÇLENDİRME' İSTEMİYOR

Ömer Enes YILAR/Elazığ Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantıları 'orta hasar' sorunuyla başladı.

VATANDAŞ 'GÜÇLENDİRME' İSTEMİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantıları başladı. Toplantıda söz alan MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz, imar planı hakkında konuşarak şehrin yaşadığı yapılaşma sorunlarına dikkat çekti.

Belediye bünyesinde orta hasarlı binalarla ilgili özel bir birim kurulması gerektiğini ifade eden Susmaz, vatandaşın bu konularda sağlıklı bilgi alamadığını söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da orta hasarlı binaların güçlendirme yapması gerektiğini, bu konunun çok net olduğunu vurgulayarak bugüne kadar güçlendirmeyle ilgili belediyeye hiçbir başvuru olmadığını söyledi.

“1974 YAPIMI BİNANIN NEYİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ?”

Belediyeye bugüne kadar herhangi bir güçlendirme başvurusu yapılmaması konusuyla ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar ise güçlendirmenin çözüm olmadığını,  binaların çok eski olduğunu ve güçlendirmeyle güvenli hale getirilemeyeceğini, uzmanların bu konudaki açıklamalarının çok net olduğunu ve daha önce güçlendirme yapılan binaların son depremlerde yıkılarak onlarca kişinin canına mal olduğunu ifade ederek bu sebeple herhangi bir müracaatta bulunmadıklarını belirttiler.

 

İMAR YASASI, ORTA HASARIN DÖNÜŞÜMÜNE ENGEL

Yeni yapılan imar revize planıyla orta hasarlı binalarının kentsel dönüşüme giremediğini, arsalarında büyük oranda daralma olduğunu belirten vatandaşlar, yeni imar planında orta hasarların dönüşümüyle ilgili bazı revizelerin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

BAKAN BELEDİYEYE BIRAKTI

Elazığ'ı son ziyaretinde Bakan Kurum, orta hasarlı binalarla ilgili Elazığ Belediyesi'nin sorumlu olacağını, bu konuda yapılan çalışmalara her türlü desteğin verileceğini ifade etmişti.

Ancak bu çağrıya rağmen Elazığ Belediyesi’ne güçlendirme yapmak amacıyla hiçbir başvurunun olmaması, orta hasarlı binalarla ilgili olarak bakanlığın yeni bir düzenleme ve uzun vadeli kredi imkânı tanıyacak kolaylıklar sağlaması gerekiyor.